BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: ‘Ιδού ο νυμφίος…’

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

‘Ιδού ο νυμφίος…’

Πάντα έτρεφα έναν ευγενή σεβασμό για την ομάδα του Αλιβερίου, εκτιμώντας ότι σε τούτα τα χρόνια του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου σε μια περίοδο βαθιάς ύπνωσης του Χαλκιδέικου, ο Ταμυναϊκός παρακάμπτοντας και την αρχηγετική παρουσία των τελευταίων χρόνων του Ηρακλή Ψαχνών, θα μπορούσε να συνυπάρχει τουλάχιστον σαν συγκυριαρχική δύναμη, όμως σχεδόν πάντα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, εμφανιζόταν σκιώδης πρωταγωνιστής, δίνοντας την αίσθηση ότι προτιμά απ’ τους τίτλους κα τις ‘εθνικές περιπέτειες’, το αξίωμα του ‘αντιπεριφερειάρχη’ επιτηρώντας και ρυθμίζοντας τα επιγενόμενα στους αγωνιστικούς χώρους και τους βαθμολογικούς πίνακες, σιωπώντας ουσιαστικά και απέχοντας από υπερφίαλες-αλαζονικές και κενόδοξες δηλώσεις και προσδοκίες των οικείων του.

Νομίζω σοφά πράττουν. Δεν αρκεί να κατακτήσεις απλά το πρωτάθλημα, αν δεν έχεις προετοιμάσει από κάθε άποψη την επόμενη μέρα για μια ουσιαστική και ανεμπόδιστη σταδιοδρομία, διεύρυνσης των ποδοσφαιρικών σου οριζόντων…

Γιατί… τι νομίζετε ότι είναι η για φέτος ας πούμε έστω βελτιωμένη Γ’ Εθνική… τίποτα περισσότερο απ’ τα ‘απόνερα’ των ανώτερων εθνικών κατηγοριών, που σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να συνυπολογίσεις και το πρόσθετο άγχος… αγωνιστικό, ψυχολογικό και οικονομικό των αγώνων μπαράζ, με λογικό το ενδεχόμενο εξισορρόπησης μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Μια ραγδαίως αναπτυσσόμενη περιοχή, έστω και σε καιρούς χαλεπούς, μια πραγματικά δυναμική κοινωνία, με υψηλό όπως λέγεται βοιωτικό επίπεδο, δεν θα άντεχε ένα ανάλογο πισωγύρισμα, έστω και στο ποδόσφαιρο, που σίγουρα αποτελεί ένα ζωντανό τμήμα της κοινωνικής ζωής του τόπου.

Οι έχοντες τις τύχες και τα ηνία του ποδοσφαιρικού αθλητισμού της περιοχής, αποδεικνύεται με δεδομένη την ‘αυτοσυγκράτηση’ που χαρακτηρίζει το ποδοσφαιρικό σωματείο του Αλιβερίου τα τελευταία χρόνια, δεν θα επιχειρούσαν κάτι, χωρίς προϋποθέσεις, προγραμματισμό και όραμα, για το οποίο θα μετάνιωναν αργότερα.

Η επιβολή των Αλιβεριωτών στην συνάντηση της περασμένης Τετάρτης με τους Χαλκιδέους στο δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, ήταν μια ‘υπόμνηση’ με αποδέκτες όσους εμπλέκονται από διαφορετικές κατευθύνσεις στο άθλημα. Ένα εμφαντικό μήνυμα, δηλωτικό της παρουσίας του, στα ποδοσφαιρικά δρώμενα αυτής της χρονιάς…

Η κεκτημένη ταχύτητα του Απόλλωνα Ερέτριας… οδήγησε σε εκτροχιασμό! Προσωπικά με αιφνιδίασε και ακύρωσε τα προγνωστικά μου, που τον θεωρούσα πρωτο-δεύτερο φαβορί…

Αναφορικά με τον Α.Ο. ‘Χαλκίς’, στην κρίσιμη και καθοριστική συνάντηση με τον Α.Ο. Μακρυκάπας, θα μετρήσει απλά και μόνο ο ποδοσφαιρικός εγωισμός, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν μεταβλητές μιας γενικότερης συγκυρίας αγωνιστικών παραμέτρων.

Σε τούτο το παιχνίδι, ο γηπεδούχος θέλει ‘να γράψει ιστορία’, ο φιλοξενούμενος να ‘υπογράψει’ στο ‘βιβλίο επισκεπτών’ σαν γνήσιος απόγονος μιας ένδοξης οικογένειας, με τον Α.Ο. ‘Χαλκίς’ ένοικο στο πριγκιπάτο του Ευβοϊκού και περιβόητου άλλες εποχές ανά την ποδοσφαιρική επικράτεια.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Καστέλλα-Αρτάκη 0-4

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΠΣΕ: Παντριαδικός-Αιδηψός 1-2

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Κεραυνός Χαλκίδας-Ταξιάρχης

Κώστας Λαγός
-->