EVIASPORTS.GR ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Λάζαρος Περιβολάρης στο eviasports για το ‘Boxing & Fitness’!

Ένα νέο φαινόμενο το οποίο έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια αποτελεί το Boxing & Fitness και εμείς έχουμε την χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας έναν από τους ανθρώπους που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το κομμάτι και σίγουρα έχει καθιερωθεί στην πόλη της Χαλκίδας για την μαχητικότητα του, την εμπιστοσύνη που εμπνέει, την προσήλωση του όταν θέτει στόχους και σίγουρα για τις γνώσεις που διαθέτει και μεταδίδει σε όποιον ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κομμάτι. Μαζί μας ο Λάζαρος Περιβολάρης.

-Λάζαρε αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρόσκλησης μου να μιλήσεις στο EVIASPORTS για το Boxing & Fitness.

Χαρά μου που μου δίνεται για ακόμη μια φορά η ευκαιρία να ενημερώσω τον κόσμο και να του μεταδώσω οποιαδήποτε γνώση διαθέτω σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα.

-Πες μας λίγα πράγματα για εσένα, την καταγωγή σου και με τι ασχολείσαι αυτόν τον καιρό;

Ονομάζομαι Λάζαρος Περιβολάρης και είμαι κάτοικος Χαλκίδας. Είμαι απόφοιτος πανεπιστημίου και πιστοποιημένος personal trainer και boxing coach. Αυτό το καιρό ασχολούμαι αποκλειστικά με τη προπονητική και το fitness κομμάτι του boxing.

-Σαν Λάζαρος μπορείς να μου πεις με δικά σου λόγια τι ακριβώς είναι το Boxing & Fitness, επειδή θεωρώ πως αρκετός κόσμος ακόμα δεν έχει πως ξεκάθαρη αυτήν την έννοια στο μυαλό του.

Με το fit boxing μπορεί κανείς να κάνει όλες τις ασκήσεις, να μάθει την πυγμαχία στη θεωρία αλλά και στην πράξη, χωρίς να χρειαστεί να μπει πότε στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει κάποιον αντίπαλο. Δίνει πρόσβαση στον οποιοδήποτε να μάθει αυτό το αρχαίο άθλημα με την τόση μεγάλη ιστορία άφοβα.

-Από τι εμπνεύστηκες-τι ερεθίσματα είχες και ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Boxing Fitness και πότε έκανες την αρχή;

Είμαι στα μαχητικά αθλήματα από το 2007. Ξεκίνησα με κικ μπόξινγκ, με τον δάσκαλο μου τον κ. Τάσο Τσάλλα, που πλέον συνεργαζόμαστε και με την εταιρία του τη Force 1 (εξοπλισμός πολεμικών τεχνών. Έχω συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα και στο κικ μπόξινγκ αλλά και το μποξ, με το οποίο ασχολούμαι αποκλειστικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Εμπνεύστηκα από ταινίες τις ταινίες του Rocky, του Bruce lee, αλλά και από τον Έλληνα θρύλο του κικ μποξ Μιχάλη Ζαμπίδη.

-Έχει παρατηρηθεί έντονα πως το τελευταίο διάστημα το Boxing-Fitness αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο πως διάσημοι (όπως οι Jenifer Lopez, Adrianna Lima, κ.α.) το έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους. Τι θεωρείς ότι προσφέρει στον κόσμο;

Η πυγμαχία βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία, αυξάνει την αντοχή και δυναμώνει τους μύες, βοηθώντας στην απελευθέρωση ενδορφινών. Έχει υπολογιστεί πως κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης περίπου 60 λεπτών, ο οργανισμός μπορεί να κάψει ως 900 θερμίδες και παράλληλα να ενεργοποιήσει τους μύες των χεριών, των ποδιών, των γλουτών, των μηρών και των κοιλιακών. Πρόκειται, ουσιαστικά για άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα και βοηθά στον συντονισμό, την ευκινησία και την εγρήγορση. Επίσης ένα από τα πιο σημαντικά ψυχολογικά οφέλη του μποξ είναι η ελάττωση του άγχους.

-Πιστεύεις πως υπάρχει απήχηση-ανταπόκριση τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες;

Από προσωπική εμπειρία μέσω του fit boxing, έχουν μπει πάρα πολλές γυναίκες και γνωρίζουν το άθλημα καθημερινά. Κάτι το οποίο με χαροποιεί αφάνταστα. Αλλά φυσικά και οι άντρες. Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα από κόσμο ο οποίος θέλει να ενταχθεί στην ομάδα και να δοκιμάσει τη πυγμαχία.

-Για να ασχοληθεί κάποιος με το Boxing & Fitness πρέπει να κάνει συγκεκριμένο τρόπο ζωής; Δηλαδή να προσέχει την διατροφή του, τον ύπνο του όπως και άλλα βασικά στοιχεία της καθημερινότητας του;

Οποιοδήποτε άθλημα και αν κάνεις η διατροφή αλλά και ο ύπνος είναι βασικότατοι παράγοντες. Παρόλα αυτά όταν κάποιος μπαίνει στον αθλητισμό αργά η γρήγορα θα κοιτάξει να αλλάξει και τη διατροφή του για να μειώσει το λίπος και να αυξήσει τη μυϊκή μάζα. Αλλά και να κάνει ένα ποιοτικό ύπνο, διότι μας βοηθάει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική ξεκούραση και αυξάνει την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας και στις δραστηριότητες που επιτελούμε.

-Ένα ξεχωριστό κομμάτι σίγουρα για σένα είναι και η συνεργασία που έχεις με το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, θέλεις να μας πεις λίγα πράγματα για αυτήν την συνεργασία;

Είναι χαρά μου να είμαι εθελοντής στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ και να βοηθάω και εγώ με το τρόπο μου ώστε να βλέπω τα παιδιά αυτά χαρούμενα και γεμάτα αυτοπεποίθηση!

-Μια συμβουλή που θα ήθελες να δώσεις στα νέα παιδιά αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν το Boxing-Fitness αλλά έχουν κάποιους δισταγμούς;

 Να ξεκινήσουν αύριο κιόλας. Εμένα προσωπικά μου άλλαξε τη ζωή. Προς το καλό φυσικά.

-Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις πριν κλείσουμε;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με εμπιστεύονται καθημερινά και με στηρίζουν και γενικότερα για όλη αυτή την αγάπη που λαμβάνω και από τα social media και από κοντά.

-Λάζαρε θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου και τα πολύ ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα που μας μετέδωσες! Θα ήθελα να σου ευχηθώ καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις και εύχομαι να πετύχεις κάθε σου στόχο.

Και εγώ από μεριάς μου να ευχηθώ ότι καλύτερο σε όλους σας, πάντα με υγεία και ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Χαλκίς: Παραίτηση ΔΣ-εκλογές σε νέα ΓΣ

Χρήστος Σεφερλής

Η φωτογραφία της χρονιάς απ’ τον Δ. Ελευθεριάδη!

eviasports

Δρομείς Εύβοιας: Συμμετοχή σε αγώνα τρίαθλου στο Ναύπλιο

Κώστας Λαγός