EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Μπασούκος: ‘Κοιτάζουμε το μέλλον με πιο αισιοδοξία’

Δηλώσεις του προπονητή του Αυλωναρίου Γιάννη Μπασούκου, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Κάρυστο, για τη 16η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.

‘Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην ομάδα του Αυλωναρίου. Οι συνθήκες είναι δύσκολες πάντα, γιατί η ομάδα βρίσκεται χαμηλά. Έχουνε μείνει δέκα παιχνίδια.

Το παιχνίδι με την Κάρυστο ήταν δύσκολο, γιατί παίζαμε με μια καλή ομάδα. Η Κάρυστος είναι απ’ τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Ευτυχήσαμε να είμαστε πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας, να έχουμε υπομονή. Φέραμε έτσι το παιχνίδι στα μέτρα μας και καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ και να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Θεωρητικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Κύλησε όπως το είχαμε σχεδιάσει και πήραμε τους τρεις βαθμούς, που είναι πολύ σημαντικοί για μας και κοιτάζουμε το μέλλον με πιο αισιοδοξία, γιατί οι αντίπαλοι-ανταγωνιστές μας χάσανε σήμερα και καταφέραμε να έχουμε μια απόσταση, όχι μεγάλη, αλλά πλέον είναι στα χέρια μας η τύχη. Δεν εξαρτόμαστε από κάποιους άλλους.

Εντάξει, είναι η συνέχεια δύσκολη, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα και εμείς έχουμε σαν στόχο να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες από κάτω, για να σιγουρέψουμε την παραμονή μας.

Σήμερα, πραγματικά ήταν ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Η ομάδα ήθελε ψυχολογία μετά τ’ άτυχα αποτελέσματα που έχει. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το ότι είδα στο παιχνίδι μας αρκετά πράγματα απ’ αυτά που προσπαθώ να περάσω στα παιδιά, στο μικρό διάστημα που είμαι στην ομάδα.

Έχουμε διορθώσει αρκετά πράγματα, γιατί θεωρώ ότι στο πρώτο παιχνίδι που πήγαμε και παίξαμε στο Καλοχώρι/Παντείχι κάναμε και εμείς κάποια λάθη, γιατί ήταν -νεαρά σε ηλικία- παιδιά που δεν τα ξέραμε, αν και το αποτέλεσμα εκεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, με την έννοια ότι ήμασταν τόσο κακοί και δεχτήκαμε τα τρία γκολ. Απλά γίνανε κάποια λάθη ατομικά και χάσαμε αυτό το παιχνίδι.

Αλλά από κει και πέρα διαπιστώσαμε τις αδυναμίες που είχε η ομάδα και καταφέραμε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Κάναμε κάποιες αλλαγές σε κάποιες θέσεις, σε κάποιους παίχτες δηλαδή, που έπαιξαν σε διαφορετικές θέσεις απ’ αυτές που παίζανε και θεωρώ ότι πέτυχε σήμερα αυτό που κάναμε και έτσι ήρθε και το αποτέλεσμα. Γιατί η ομάδα ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική. Δεν είχαμε υστερήσαντες παίχτες. Είχαμε πάθος, είχαμε ενέργεια πολύ. Ψυχολογικά τους τόνωσα όσο μπορούσα και εγώ πριν το παιχνίδι. Τους είπα να πιστέψουν στους εαυτούς τους και τα παιδιά το θέλουνε κι αυτό. Δηλαδή το να αρχίσουν να πιστεύουν. Συν την παρότρυνση τη δικιά μου, συν το πάθος που βγάλανε, καταφέραμε να πάρουμε αυτό το πολύτιμο παιχνίδι.

Έχει μεγαλύτερη αξία η νίκη αυτή για μας, γιατί παίξαμε με μια που θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον μέσα στις έξι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Κάρυστος έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και χρειάστηκαν πολλά πράγματα στο αμυντικό κομμάτι να διορθώσουμε, για να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε μακριά απ’ το να δεχτούμε κάποιο γκολ.

Πάμε παιχνίδι-παιχνίδι. Δεν μπορούμε να πούμε τι θα κερδίσουμε και τι θα χάσουμε. Διεκδικούμε από κάθε παιχνίδι ό,τι μπορούμε και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε. Γιατί αξίζει αυτή η ομάδα να είναι στην κατηγορία αυτή. Είναι μια ομάδα ιστορική, με μια καλή διοίκηση. Δεν είναι ‘κομήτης’ δηλαδή, είναι αρκετά χρόνια στην κατηγορία. Θεωρώ ότι αξίζει να συμμετέχει σ’ αυτό το πρωτάθλημα’.

Α’ ΕΠΣΕ: Αυλωνάρι-Κάρυστος 1-0

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Ερμήλιος-Ληλάντιο 1-1

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Ακαδημία Ερέτριας-Προποντίδα

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Κριεζά-Μιαούλης Φύλλων 2-4

Κώστας Λαγός