ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ‘στροφή’ των FIFA/UEFA και η ‘υπό το διευθυντήριο διοίκηση’ της ΕΠΟ, που κατέστη θεατής των εξελίξεων

Συζητήσεις με αξιωματούχους της UEFA είχαν τη Δευτέρα 21/2 οι διοικούντες την ΕΠΟ.

Σε αυτές, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν το θέμα της εκλογής νέου προέδρου, οι διατάξεις του αθλητικού νόμου, που “παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο”, η άρση του “οικονομικού αποκλεισμού” που έχει επιβληθεί.

Για το θέμα της εκλογής νέου προέδρου συμφωνήθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τον προσεχή Ιούνιο, λόγω της σχετικής πρόβλεψης που υπάρχει στο καταστατικό.

Για το θέμα του εκλογικού νόμου, ειπώθηκε ότι στα μέσα Μαρτίου αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA  θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συζητήσει με την πλευρά της ΕΠΟ και της κυβέρνησης, διατάξεις του νόμου και για να παραστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση, που θα γίνει στις 18 Μαρτίου για την εκλογή της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης.

Πάντως όπως προκύπτει από την επιστολή, που εστάλη στην ΕΠΟ την επομένη των συζητήσεων και με την οποία (την επιστολή) κατέστη σαφές ότι δεν πρέπει να δεσμευθεί ο νέος πρόεδρος με τον ορισμό εκτελεστικού διευθυντή, όπως ορέγονταν ορισμένοι, υπάρχει “στροφή” στην επικοινωνία για τα θέματα του αθλητικού νόμου.

FIFA και UEFA ανέφεραν ότι “θα επικοινωνήσουν εκ νέου με τις αρχές προκειμένου να συζητηθούν τα εκκρεμούντα ζητήματα που απορρέουν από τον Αθλητικό Νόμο και η ΕΠΟ θα ενημερώνεται πλήρως για οποιοσδήποτε εξελίξεις.”

Η διατύπωση αυτή διαφέρει από τη διατύπωση που υπήρχε σε προηγούμενες επιστολές, όπου οι FIFA/UEFA επεδίωκαν “τετραμερή συνάντηση” με τον υφυπουργό αθλητισμού και την ΕΠΟ για τα “ανοιχτά θέματα” του αθλητικού νόμου.

Προκύπτει επίσης ότι διεθνείς συνομοσπονδίες συνομιλούν με την κυβέρνηση και ενημερώνουν την ΕΠΟ, που μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, έπαψε να μετέχει στις συζητήσεις, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, τουλάχιστον των τελευταίων 20  ετών και βέβαια χρεώνεται στην παρών μεικτό και καινοφανές σχήμα της “υπό το διευθυντήριο διοίκηση”.

Η κυβέρνηση συνομιλεί απευθείας με τον πρέοδρο της ΚΕΔ, συνομιλεί απευθείας με τις FIFA/UEFA, συνομιλεί απευθείας με τις επαγγελματικές λίγκες και τα ερασιτεχνικά σωματεία και η “υπό το διευθυντήριο διοίκηση” έχει καταστεί θεατής των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κι άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο, όπως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η διαιτησία, οι οποίες βάσει των δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων, θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Όσον αφορά το ζήτημα της εκταμίευσης χρημάτων προς την ομοσπονδία, η απάντηση από την Ελβετία ήταν ότι εκταμίευση θα υπάρξει μετά την γενική συνέλευση του Μαρτίου και εφόσον έχει προχωρήσει η υλοποίηση πτυχών της ολιστικής μελέτης, όπως η εκλογή των μελών της επιτροπή ελέγχου και συμμόρφωσης.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άρης Αγίου Ιωάννη: Ανανέωσε ο Σ. Νικολάου-ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν

Κώστας Λαγός

Κ14 ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Κύζικος Αρτάκης-Αθλόπολις 4-2

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (21/5/2017): Ολυμπιακός Χαλκίδας-Καλοχώρι/Παντείχι 1-1

eviasports