EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Ρέτσας: ‘Σταθήκαμε όρθιοι και διαχειριστήκαμε τις συνέπειες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα’

Η ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα, στην κοπή πίτας της ευβοϊκής ποδοσφαιρικής ένωσης για τα σωματεία της Κεντρικής Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/2.

‘Αγαπητοί φίλοι, εκπρόσωποι των σωματείων της κεντρικής Εύβοιας καλησπέρα σας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είσαστε κοντά μας και σας ευχαριστούμε που τιμήσατε με την παρουσία σας τη σημερινή μας εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπως έχουμε ‘καθιερώσει’ σε τρεις περιοχές, λόγω πανδημίας και για τον περιορισμό των εξόδων μετακίνησης των σωματείων της Βορείου και Νοτίου Ευβοίας.

Ευχαριστούμε επίσης για την υπευθυνότητα που επιδείξατε στην τήρηση και εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού. Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα, γιατί είναι αρκετά τα σωματεία που εξέφρασαν πρόβλημα γιατί δεν υπήρχαν μέλη του διοικητικού τους συμβουλίου εμβολιασμένοι και δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά μας σήμερα. Το ίδιο έγινε και στην Βόρεια Εύβοια. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη φορά δεν θα υπάρχουν αυτά τα μέτρα και θα μπορείτε να είστε όλοι κοντά μας.

Τα πρωταθλήματά μας συνεχίζονται και εξελίσσονται ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Κληθήκαμε να υπηρετήσουμε το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο σε μια δύσκολη περίοδο και υποχρεωθήκαμε να ακολουθήσουμε μία άλλη πραγματικότητα και να εναρμονιστούμε με δεδομένα που απαιτούν μεγαλύτερες προσπάθειες, θυσίες από όλους και πολλή δουλειά.

Είχαμε την ατυχία να βιώσουμε τις συνέπειες τις πανδημίας σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και τις συνέπειες από τις πλημμύρες και τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νομό μας. Υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τις συνέπειες αυτές, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Βάλαμε στόχο την οικονομική στήριξη όλων των σωματείων μας και το κατορθώσαμε πιστεύω, σε ικανοποιητικό επίπεδο να το πετύχουμε.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ορίσαμε συμβολικά παράβολα για όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων που διοργανώνουμε, καθώς και για το κύπελλο ερασιτεχνών. Το ποσό που επωφελήθηκαν τα σωματεία είναι αρκετά ικανοποιητικό και όσο θα βρίσκομαι στην τιμητική θέση του προέδρου της ΕΠΣ Ευβοίας, η προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστεί, με συμβολικά ή χαμηλού κόστους παράβολα.

Έχουν δοθεί δωρεάν διαιτησίες στα πυρόπληκτα σωματεία και μία δωρεάν διαιτησία σε όλα τα σωματεία της Ένωσης. Στο πλάνο που έχουμε εκπονήσει, προβλέπεται μία επιπλέον δωρεάν διαιτησία, προκειμένου να στηρίξουμε και να ελαφρύνουμε οικονομικά τα σωματεία μας. Δίνουμε οικονομικές ενισχύσεις για τους πραγματικούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και επιχορηγούμε τα σωματεία μας, για να καλύψουν έξοδα μετακίνησής τους με δικαιοσύνη και ισονομία.

Η στήριξή μας στα πυρόπληκτα σωματεία της Βόρειας Εύβοιας και στα πλημμυροπαθή της Κεντρικής, είναι μεγάλη και δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί. Ενεργώντας άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, κατορθώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξασφαλίσουμε οικονομική και υλική βοήθεια στα σωματεία που επλήγησαν, απευθυνόμενοι στους αθλητικούς φορείς και με προσωπικές παρεμβάσεις πετύχαμε αυτά, που καμία άλλη διοίκηση, δεν είχε πετύχει στο παρελθόν. Με προγραμματισμό και ειδικό πλάνο στήριξης, εξασφαλίσαμε απευθείας οικονομική ενίσχυση για 22 πυρόπληκτα και πλημμυροπαθή σωματεία με το ποσό των 33.000 ευρώ. Επιπλέον, θα δώσουμε οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ από τα χρήματα που συγκεντρώσαμε σε πέντε ακόμα πυρόπληκτα ή πλημμυροπαθή σωματεία.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με τα προβλήματα της πανδημίας, τις ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές και με αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, σταθήκαμε όρθιοι και διαχειριστήκαμε τις συνέπειες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αξιοσημείωτη είναι και η παρέμβασή μας -ύστερα από δική μου εισήγηση- στις υπερκείμενες αρχές ΕΠΟ, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις των σωματείων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Η ευημερία των σωματείων του νομού μας, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας. Βελτιώσαμε τα οικονομικά μας, με περικοπές δαπανών, για να έχουμε τη δυνατότητα να τα στηρίζουμε και να τα ενισχύουμε.

Για να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο και κυρίως με τα σωματεία μας και το φίλαθλο κόσμο, προβήκαμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλάξαμε ριζικά την εικόνα της Ένωσης. Την οργανώσαμε σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, επιδιώκοντας την επίτευξη των σκοπών της με διαδικασίες νόμιμες και διασφαλίσαμε την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών της, καθώς και των οργάνων της. Κατορθώσαμε με διαρθρωτικές αλλαγές και με την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών μας, να ανατρέψουμε κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις. Περιβάλλουμε όλα τα σωματεία με αγάπη, ισονομία και δικαιοσύνη. Θα προχωρήσουμε με αυτές τις αρχές και με σεβασμό, συνέπεια και υπευθυνότητα, θα υπηρετήσουμε το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο, διοργανώνοντας αξιόπιστα πρωταθλήματα.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα σωματεία μας και εσάς τους παράγοντες που με την ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή σας, κρατάτε ενεργούς τους αθλητικούς συλλόγους και συμβάλλετε καθοριστικά στη συνέχεια του ποδοσφαίρου στο νομό μας.

Πραγματοποιήσαμε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Ενωσιακού μας γηπέδου, ώστε να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όσους το χρησιμοποιούν για επίσημους αγώνες και προπονήσεις.

Αναβαθμίσαμε, ανανεώσαμε και εμπλουτίσαμε εξαιρετικά το site της Ένωσής μας και το προσαρμόσαμε στις υπάρχουσες ανάγκες, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα, με μικρή καθυστέρηση, που οφείλεται στις συνθήκες που επικρατούσαν στο παρελθόν και σε δυσκολίες που δημιουργήθηκαν. Ζητάμε συγνώμη γι’ αυτό, είμαστε όμως ικανοποιημένοι από το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα, γιατί η προσπάθεια αναβάθμισης, συνεχίζεται.

Διευκολύναμε τα σωματεία μας στις διαδικασίες για την επανέκδοση των δελτίων τους, την ειδική αθλητική αναγνώριση και την εγγραφή τους στο μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ και θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και στις διαδικασίες της τροποποίησης του καταστατικού σας σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. Σήμερα ήρθε ένα νέο έγγραφο, που τονίζει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την τροποποίηση των καταστατικών των σωματείων

Όσα σωματεία δεν έχετε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την τροποποίηση του καταστατικού σας ή έχετε εκκρεμότητες με την ειδική αθλητική αναγνώριση και την εγγραφή σας στο μητρώο της ΓΓΑ, θα πρέπει άμεσα να τις δρομολογήσετε, για να μην υποστείτε τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος. Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε και θα συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας στην ολοκλήρωση των διαδικασιών. Θα δώσω στη συνέχεια τον λόγο στον κ. Πίσχινα, για να σας πει λίγα λόγια για το μητρώο.

Άφησα τελευταίο ένα πράγμα που είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα όσα είπα μέχρι τώρα. Με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι σε συνεργασία με τον ΑΟ Χαλκίς, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τράπεζα αίματος με την ονομασία του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του σωματείου αυτού, Γιάννη Αγριόδημου που εκτός των άλλων, ήταν και ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης, υιοθετώντας πρόταση του πατέρα του Κώστα Αγριόδημου.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η δημιουργία τράπεζας αίματος κρίνεται αναγκαία και θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί από όλους. Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή.

Με αφορμή περιστατικά που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνων και έχουν χάσει τη ζωή τους νέοι άνθρωποι, η διοίκηση της Ένωσης θα απευθυνθεί σε όλους τους δήμους αλλά και στην περιφέρεια, προκειμένου να εγκατασταθούν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα του νομού της Εύβοιας. Το κόστος για κάθε γήπεδο θα είναι ελάχιστο και ασήμαντο μπροστά στην αξία της ανθρώπινης ζωής.
Εμείς ως Ένωση, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, έχουμε παραγγείλει απινιδωτή για το Ενωσιακό μας γήπεδο και σε λίγες μέρες θα τον παραλάβουμε.

Παρόλο που διανύουμε δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τον σύνδεσμο διαιτητών, τον σύνδεσμο προπονητών και άλλους φορείς, να κάνουμε και σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Είναι καθήκον όλων μας, να προστατεύσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών και όσων με οποιαδήποτε ιδιότητα εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο.

Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε ενωμένοι να υπηρετούμε το ευβοϊκό ποδόσφαιρο, σε μια κοινή προσπάθεια για την εξυγίανση και την ποιοτική αναβάθμισή του, εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, αυτή η χρονιά να φέρει το τέλος της πανδημίας, να φέρει υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας, αγωνιστικές επιτυχίες στις ομάδες σας, χωρίς κανένα ίχνος βίας και να πραγματοποιηθούν όλες σας οι προσδοκίες.

Καλή συνέχεια σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, με υγεία, δύναμη, υπομονή και ελπίδα.

Και να μην ξεχνάμε: το ποδόσφαιρο προάγει, ενώνει, δεν σκοτώνει’.

ΕΠΣΕ: Κοπή πίτας στην Κεντρική Εύβοια (photos)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ-ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: ΜΑΡΜΑΡΙ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ 2-1

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Αποτελέσματα & βαθμολογία (14η αγωνιστική)

Κώστας Λαγός

Αλλαγή ώρας στην ‘πρώτη’ του ΑΟΝΑ, λόγω καύσωνα!

Κώστας Λαγός