EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λ. Αυγενάκης: ‘Η UEFA είναι βαθιά ενοχλημένη με την ΕΠΟ και της έστειλε σκληρή επιστολή’!

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης είπε ότι η ΕΠΟ «αδυνατεί να εφαρμόσει την Ολιστική Μελέτη ή κωφεύει», ενώ επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η UEFA είναι πολύ ενοχλημένη από τα τεκταινόμενα στην ΕΠΟ και έχει στείλει επιστολή, η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης είπε: 

«Έχουμε την εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ, μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, οι οποίοι είναι ξεκάθαρο ότι λιγοψυχούν και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική πολιτεία θέλει, ζητά και θα το κάνει με εντονότερο τρόπο όσο περνάει ο καιρός, να εφαρμοστεί η Ολιστική Μελέτη»

«Διότι είναι κάτι το οποίο δεν το “σκαρφίστηκε” η Κυβέρνηση, αλλά κοινή απόφαση και δέσμευση τόσο του πρωθυπουργού της χώρα μας, όσο και των προέδρων FIFA και UEFA. Άρα, αν κάποιοι επικαλούνται αυτοδιοίκητα, πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι αυτόνομο κράτος ή κρατίδιο μέσα στο ελληνικό κράτος η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Σήμερα που συζητάμε, είναι πέντε ή έξι μήνες που ξεφεύγει ή νομίζει πώς ξεφεύγει η νυν διοίκηση (σ.σ. στην εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης). Είναι υποχρέωσή της. Εμείς έχουμε κάνει τις δέουσες ενέργειες προς τη FIFA και την UEFA για τη μη εφαρμογή όσων αναφέρουν οι ίδιοι μέσα στην Ολιστική Μελέτη. Όσα έπρεπε να κινηθεί το κράτος για να τα υλοποιήσει, τα έχουμε κάνει στο 101%».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγών στην ΕΠΟ αν δεν εφαρμοστεί η Ολιστική Μελέτη, ο κ. Αυγενάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. «Μπορεί να υπάρχει και αυτό, εφόσον η συγκεκριμένη διοίκηση αδυνατεί να εφαρμόσει (σ.σ. την Ολιστική Μελέτη) ή κωφεύει ή προσπαθεί με τεχνάσματα ή ανακοινώσεις που είναι κάτω του μηδενός… Υπάρχουν εργαλεία. Το ένα επίπεδο είναι να υπάρχει συνεννόηση FIFA και UEFA», είπε.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι η UEFA έχει βαθιά ενόχληση για τη διαρκή αναβολή εφαρμογής της Ολιστικής από πλευράς διοίκησης. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κλείσει τη “στρόφιγγα” χρηματοδότησης εδώ κι αρκετούς μήνες. Έχουμε πληροφορία ότι έφτασε προσφάτως πολύ σκληρή επιστολή από την UEFA με διάφορες επισημάνσεις, τα οποία θα έρθουν στη δημοσιότητα εν ευθέτω χρόνω. Και η FIFA επίσης, που φαίνεται να είναι πιο προστατευτική στο αυτοδιοίκητο, έχει ενόχληση σε ό,τι αφορά το θέμα της εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης από την ΕΠΟ».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε τη θέση του για αποσύνδεση της διαιτησίας από την ΕΠΟ, ζητώντας και σε αυτό το σημείο εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, που προβλέπει μία ανεξάρτητη πορεία της διαιτησίας. «Δεν μπορεί να αποφασίζει η όποια διοίκηση της ΕΠΣ για τα ερασιτεχνικά ή η ΕΠΟ για το ανώτερο επίπεδο, ποιοι θα είναι οι διαιτητές που θα συμμετέχουν στην κατηγορία».

Για τους περιορισμούς των φιλάθλων στα γήπεδα επανέλαβε τη διαφωνία του στο όριο των 1.000 ατόμων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των ΠΑΕ και ΚΑΕ, λόγω της ζημίας που υφίστανται από τα μέτρα.

«Υπήρξε μία χαλάρωση που έφερε αρνητικά αποτελέσματα κι έπρεπε να πάρουμε μέτρα. Προσωπικά, το μέχρι 1.000 άτομα το θεώρησα -και το είπα δημόσια- πως ήταν λάθος ως μέτρο, διότι θα μπορούσε να πάει σε πρώτη φάση στους έχοντες διαρκείας. Που για να έχεις διαρκείας, μία προϋπόθεση είναι να είσαι εμβολιασμένος, άρα αυτομάτως θα ελέγχεις απολύτως την είσοδο».

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β. Μπλέτσας: ‘Είσαστε πρωταθλήτριες στο μυαλό μας-στην καρδιά μας!’

Κώστας Λαγός

Αρτεμησιακός: Τρεις προσθήκες στο ρόστερ

Κώστας Λαγός

Με 14 ομάδες η Α’ ΕΣΚΑΣΕ μετά την άνοδο της ΑΕΕΠ Χαλκίδας! Τα πιθανά σενάρια

Παναγιώτης Νικολάου
-->