EVIASPORTS ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΗΛΕΣ

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στην Ενορία Ωρεών Ευβοίας (photos)

Με Φως και ιδιαίτερη Πνευματική Λαμπρότητα έγινε φέτος -τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού- ο εορτασμός της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής στην παραθαλάσσια ενορία των Ωρεών.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Ωρεών όπου συμμετείχε στην τέλεση της Λαμπρής Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων καθώς και του Μεγάλου Αγιασμού, που προσφέρθηκαν από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Χαλκίδος Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα, ο οποίος και ανέγνωσε με ευκρίνεια την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου  περί της εορτής των Θεοφανείων έχοντας συλλειτουργό του, τον Εφημέριο της Ενορίας Ωρεών, Αιδεσ. Οικον. Ιωάννη Σούρα.

Έπειτα, Κλήρος , Άρχοντες και Λαός προέπεμψαν τον Τίμιο Σταυρό με την συνοδεία των Ιερών εξαπτέρυγων, λάβαρων και λαμπάδων που έφεραν οι νέοι του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Ωρεών και υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδονοκρουσιών κατευθύνθηκαν στο παρακείμενο Λιμάνι των Ωρεών. Εκεί σε προευτρεπισμένο χώρο ο οποίος είχε προετοιμαστεί από την αγάπη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Ωρεών αλλά και τις κατευθύνσεις των οικείων Λιμενικών Αρχών έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά του Διαύλου των Ωρεών.

Αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες 10 νέοι έπεσαν για να ανασύρουν το Σύμβολο της Ορθοδοξίας τηρώντας πιστά την Ιερή Παράδοσή των Ελλήνων.

Ο 17χρονος Παναγιώτης Γεροπαναγιώτης έπιασε πρώτος τον τίμιο σταυρό στους Ωρεούς

Ο κολυμβητής που έπιασε πρώτος και παρέδωσε τον Τίμιο Σταυρό στα χέρια των Ιερέων ήταν ο κ. Παναγιώτης Γεροπαναγιώτης, μαθητής Λυκείου Ιστιαίας ενώ ο ίδιος τιμήθηκε αμέσως εν μέσω ζητωκραυγών του πλήθος του Λαού από τον Ιερέα των Ωρεών π. Ιωάννη Σούρα αποδίδοντας του Τιμητικό βραβείο και έπαινο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας.

Δείτε φωτογραφίες απ’ τον εορτασμό των Θεοφανείων στους Ωρεούς, πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Προποντίδα-Ολυμπιακός Χαλκίδας/Νεάπολη 5-3

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αστέρας Αλιβερίου-Μαλεσίνα 65-43

Παναγιώτης Νικολάου

Σαν Σήμερα (5/5/2018): Μακρυκάπα-Ηρακλής Ψαχνών 2-1

eviasports