EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύμα αναβολών πρωταθλημάτων στις ΕΠΣ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού!

Αναβολές των τοπικών πρωταθλημάτων για μία ή δύο αγωνιστικές, ανακοινώνονται από ΕΠΣ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στις ομάδες.

ΕΠΣΝ Λάρισας

”Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αφουγκραζόμενοι την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας – συνυπολογίζοντας τα μέτρα που λαμβάνονται πανελλαδικώς λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων – η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ της ΕΠΣΝ Λάρισας αποφάσισε την αναβολή του πρωταθλήματος (ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΑ) για το Σαββατοκύριακο 8-9.01.2022, με σκοπό να βοηθήσει τα μέγιστα στο «σπάσιμο της αλυσίδας» για μια ασφαλέστερη συνέχεια.

Από την αρχή της πανδημίας η ΕΠΣΝ Λάρισας αποφάσιζε πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ασφάλεια ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες των ειδικών.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΙΛΙΚΟΥ (ΕΠΙΣΗΜΟΥ Ή ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ Η’ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
Παρακαλούνται οι ομάδες να συνεχίσουν να διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους  για τον COVID 19 και να ακολουθούν κατά γράμμα το πρωτόκολλο που έχει τεθεί ώστε ατομικά ο καθένας να προστατεύσειιόσο το δυνατόν καλύτερα το άθλημα μας”.

ΕΠΣ Ηπείρου

”Κατόπιν αποφάσεώς της, ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ τούς αγώνες της Α Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένοι για το Σάββατο και την Κυριακή 8-9/1/2022”.

ΕΠΣ Χανίων

”Λαμβάνοντας υπόψιν το υπ αριθμ 368/2022 έγγραφο της ΕΠΟ και την συνεχώς επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα του νομού μας σχετικά με την πανδημία Covid-19, αποφάσισε

• Την αναβολή των αγώνων της Α,Β,Γ κατηγορίας των πρωταθλημάτων της για το Σάββατο 08/01, την Κυριακή 09/01, την Δευτέρα 10/01 και την Τετάρτη 12/01/2022.

• Την αναβολή των αγώνων των πρωταθλημάτων Κ16 και Κ14 για τις παραπάνω ημερομηνίες”.

ΕΠΣ Ξάνθης

“Ανακοινώνεται ότι αποφασίστηκε η ΑΝΑΒΟΛΗ των αγώνων για το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιανουαρίου.

Η εξάπλωση της λοίμωξης COVID-19 τόσο στο Νομό μας όσο και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να έχει νοσήσει σημαντικός αριθμό ποδοσφαιριστών στα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία και να υπάρχουν αρκετά αιτήματα για αναβολή αγώνων.

Δεν θα διεξαχθούν αγώνες τα Σαββατοκύριακα 8-9/1/2022. Για τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου όσο και για αυτούς που είναι στις 15-16/1/2022 θα αποφασιστεί ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο.

Παρακαλούμε τα σωματεία να συνεχίσουν τους ελέγχους και να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.”

ΕΠΣ Ευβοίας

“Παρακολουθώντας τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στο Νομό μας, με αίσθημα ευθύνης και για τη διασφάλιση της υγείας όλων , αποφασίζει ομοφώνως ,την αναβολή των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 08-09/01/2022.

Η ημερομηνία διεξαγωγής των παραπάνω αγώνων θα ορισθεί με νεότερη απόφαση.

Για τους αγώνες στις 15-16/01/2022 ανάλογα με τις εξελίξεις θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση”.

ΕΠΣ Ημαθίας 

”Με γνώμονα πάντοτε τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών και έχοντας υπόψη τις οδηγίες και συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας, αλλά και τις αντίστοιχες αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), με αίσθημα ευθύνης, αποφασίζεται η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ευθύνης της Ένωσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιανουαρίου 2022, λόγω της διαρκώς κλιμακούμενης εξάπλωσης του κορωνοϊούCOVID-19, τόσο ανά την επικράτεια, όσο και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ημαθίας.

Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τη γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, και θα ληφθεί νεότερη απόφαση, η οποία και θα κοινοποιηθεί εγκαίρως στα Σωματεία.

Ιδιαιτέρως συνίσταται προς τα Σωματεία-Μέλη της Ε.Π.Σ.Η. στο ως άνω χρονικό διάστημα μέχρι και την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας να επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην πιστή και σχολαστική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία και τις υπερκείμενες αρχές. Ειδικότερα, τις προσεχείς ημέρες καλό είναι να αποφεύγεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων και να ενταθούν οι διαγνωστικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προστασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων στο άθλημα, ιδίως από τη στιγμή που θα συνεχιστούν οι προπονήσεις, είτε ατομικές, είτε ομαδικές”.

ΕΠΣ Ηρακλείου

“Κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος ΕΠΣΗ κ. Γιώργου Πλούταρχου Κουτεντάκη, μετά και από επαφές με τον πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής κ. Γιάννη Δροσίτη και με το μέλος κ. Εμμανουέλα Φοινοκαλιώτη, αποφασίζεται η αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων ΕΠΣΗ για το σαββατοκύριακο 8-9 Ιανουαρίου και των προγραμματισμένων αγώνων Κυπέλλου ΕΠΣΗ για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, αλλά και μετά από αιτήματα της πλειοψηφίας των σωματείων, η αγωνιστική δραστηριότητα αναβάλλεται προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά.

Την επόμενη εβδομάδα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ κατόπιν επαναξιολόγησης της κατάστασης από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και την Υγειονομική Επιτροπή, θα προχωρήσει σε νεότερες ανακοινώσεις.

Επισημαίνεται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος ΕΠΣΗ ότι εφόσον υπάρξει αποκλιμάκωση και τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν την επιστροφή στην αγωνιστική δράση το σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου, τότε θα μεταφερθεί επακριβώς το αγωνιστικό πρόγραμμα που ίσχυε το σαββατοκύριακο 8-9 Ιανουαρίου με αγώνες Α1, Α2 Κατηγορίας και τα εξ’ αναβολής της Β’ Κατηγορίας”.

ΕΠΣ Μακεδονίας

“Ανακοινώνεται ότι αποφασίστηκε η ΑΝΑΒΟΛΗ για δύο Σαββατοκύριακα όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων των σωματείων όλων των κατηγοριών των πρωταθλημάτων αρμοδιότητας ΕΠΣΜ (ανδρών, υποδομών, ιδιωτικών κέντρων, παλαιμάχων), επειδή πανελλαδικά η εξάπλωση της λοίμωξης COVID-19 έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία της δύναμης μας, καθώς έχει νοσήσει σημαντικός αριθμός αθλητών, κυρίως νεαρής ηλικίας και αρκετά σωματεία μας είχαν καταθέσει αιτήματα για αναβολή αγώνων.

Δεν θα διεξαχθούν αγώνες τα Σαββατοκύριακα 8-9/1/2022 και 15-16/1/2022 και την Τετάρτη 12/1/2022. Στη συνέχεια θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που θα υπάρχει στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα ληφθεί νέα απόφαση.

Οι επανεκδόσεις, οι αποδεσμεύσεις, οι πρώτες εγγραφές, οι μετεγγραφές, οι διεθνείς μετεγγραφές και οι επανεγγραφές θα γίνονται κανονικά με την προϋπόθεση ότι τα σωματεία θα κλείνουν ραντεβού πριν προσέλθουν στα γραφεία της Ένωσης.

Η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας απευθύνει παράκληση στα σωματεία το ως άνω χρονικό διάστημα να αποφεύγουν τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων όλων των τμημάτων τους, προκειμένου να προστατευτούν όλοι οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες του σωματείου (αθλητές, προπονητές, παράγοντες) και οι οικογένειες τους και να εντείνουν τους προληπτικούς ελέγχους σ’ όλη τη διάρκεια που δεν θα πραγματοποιούνται αγώνες”.

ΕΠΣ Αργολίδας

“Από την Ε.Π.Σ.Αργολίδας ανακοινώνεται ότι αποφασίστηκε η αναβολή για δύο Σαββατοκύριακα  των αγώνων των σωματείων όλων των κατηγοριών των πρωταθλημάτων αρμοδιότητας της Ε.Π.Σ.Α, επειδή πανελλαδικά η εξάπλωση της λοίμωξης COVID-19 έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία της δύναμης μας,καθώς έχει νοσήσει και σημαντικός αριθμός αθλητών.

Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣΑ αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν αγώνες τα Σαββατοκύριακα 8-9/01/2022 και 15-16/01/2022 καθώς και οι αγώνες κυπέλλου την  Τετάρτη 12/01/2022.

Στη συνέχεια θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης και ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που θα υπάρχει στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολιδας θα ληφθεί νέα απόφαση”.

ΕΠΣ Θεσσαλίας

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της παρακολουθώντας τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων η οποία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με αίσθημα ευθύνης και για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων, αποφάσισε την αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων της (Α’ & Β’ ΕΠΣΘ καθώς και Ακαδημιών) για το προσεχές Σαββατοκύριακο 8-9/1/2022”.

ΕΠΣ Καστοριάς

Ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται για  προληπτικούς  λόγους, όλοι οι αγώνες της Α’ κατηγορίας μετά  τη διαπίστωση σε πολλές ομάδες θετικών κρουσμάτων COVID-19:

“Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Ερασιτεχνικών Αγώνων, αποφασίστηκε μετά από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής της Ένωσης, η αναβολή της 10ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 08/01/2022,  καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Βάσει όσων προβλέπονται,  έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ , η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και η ΕΠΟ και έχει γίνει απομόνωση των κρουσμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων στο τοπικό ποδόσφαιρο αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της ΕΠΣ Καστοριάς”.

ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής

“Αναβάλλεται η αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου 08-09/01/2022 και μεταφέρεται σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα  για το Σαββατοκύριακο 15-16/01/2022.

Η εμβόλιμη αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας που είχε προγραμματιστεί για τις 12/01/2022 μεταφέρεται στις 19/01/2022 και του κυπέλλου μεταφέρεται στις 26/01/2022”.

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ. Τσαραμίρσης: ‘Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα’

Κώστας Λαγός

Αναγνώστου και Ντεγιάννης στη Δροσιά!

Παναγιώτης Νικολάου

Σαν Σήμερα (16/3/2014): Αφράτι-ΑΕΚ Νέου Πύργου 1-1

eviasports
-->