EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Σπηλιώτης στο eviasports: ‘Είναι κρίμα κι άδικο να μην υπάρχει μια ομάδα απ’ την Εύβοια ψηλά’

Ο Ευβοιώτης ποδοσφαιριστής Νίκος Σπηλιώτης (19/6/1998, μεσοεπιθετικός) σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την έως τώρα καριέρα του και όλους τους σταθμούς της, καθώς και για τους τωρινούς και μελλοντικούς αγωνιστικούς του στόχους. Από τον Ατρόμητο Σχηματαρίου στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, παίζοντας παράλληλα και στη Μικτή Νέων Εύβοιας, και από κει στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ Αθηνών (Κ17 & Κ20) και τέλος στον ΑΟ Υπάτου, στον οποίο αγωνίζεται για τέταρτη συνεχή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, διεκδικώντας την άνοδο.

Για το ποδοσφαιρικό του ξεκίνημα και τους επόμενους σταθμούς της -μέχρι τώρα- αθλητικής του σταδιοδρομίας: ‘Στην πρώτη ομάδα που ξεκίνησα ήταν ο Ατρόμητος Σχηματαρίου, με τον Νίκο Παπαϊωάννου προπονητή. Ήμουνα 10 χρόνια στις ακαδημίες εκεί πέρα. Έπειτα έφυγα από κει, πήγα στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, για μια χρονιά. Μετά από κει πήγα στις ακαδημίες της ΑΕΚ, όπου έκατσα για τέσσερα χρόνια και φτάνουμε στο σήμερα που είμαι στον ΑΟ Υπάτου’.

Για την παρουσία στην ΑΕΚ Αθηνών (2014-18): ‘Τέσσερα χρόνια ήτανε. Πέρασα πάρα πολύ ωραία. Έμαθα πολλά καινούργια πράγματα, γνώρισα πολύ αξιοσέβαστους ανθρώπους, γνώρισα φίλους, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Γενικά η εμπειρία μου στην ΑΕΚ ήτανε πολύ καλή’.

Για το αν θα ήθελε στο μέλλον να ξαναπαίξει στην ΑΕΚ: ‘Σίγουρα δεν θα έλεγα ποτέ όχι. Βέβαια τώρα το επίπεδο στο οποίο αγωνίζομαι είναι πιο χαμηλό. Έχει μια διαφορά τώρα από την ΑΕΚ, αλλά εννοείται ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Εννοείται πως θα ήθελα’.

Για την παρουσία στις Μικτές ΕΠΣΕ (2013-14): ‘Είχα παίξει μία χρονιά, ναι. Είχα αγωνιστεί στη νέων, όταν είχαμε πάει κεντρική ζώνη που είχαμε τερματίσει τρίτοι’.

Για τις εντυπώσεις του απ’ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πριν την ΑΕΚ Αθηνών: ‘Ήμουνα σε νεαρή ηλικία, οπότε ακόμη μάθαινα απ’ τους μεγαλύτερους και μπορώ να πω ότι είχα πολλούς έμπειρους συμπαίκτες από τους οποίους μάθαινα και από κάτι καινούργιο, το οποίο με βοήθαγε να συνεχίσω’.

Για την παρουσία του στον ΑΟ Υπάτου (2018-έως σήμερα) και το αν θα καταφέρει να φτάσει φέτος στον στόχο της ανόδου απ’ τη Γ’ Εθνική: ‘Εγώ πιστεύω, έτσι όπως έχουμε ξεκινήσει, η ομάδα είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο, ώστε να καταφέρει να εκπληρώσει τον στόχο της, ο οποίος είναι όλα αυτά τα χρόνια. Οι παίχτες, ο προπονητής και γενικά όλα τ’ αποδυτήρια μαζί με τη διοίκηση, είμαστε πάρα πολύ δυνατοί φέτος, πολύ δεμένοι. Είμαστε μια οικογένεια και γι’ αυτό είμαστε τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Βοηθάει και αυτό.

Είναι λίγα τα χρόνια που βρίσκεται η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Σίγουρα μπορεί στο παρελθόν να μην είχανε γίνει κάποιες σωστές επιλογές. Αλλά χρόνο με τον χρόνο και η διοίκηση μάθαινε και εμείς μαθαίναμε από τα λάθη μας, οπότε φέτος πιστεύω είμαστε λίγο πιο ‘διαβασμένοι’, όσον αφορά το θέμα του πρωταθλήματος και είμαστε πιο έτοιμοι.

Εννοείται και μαζεύεται ο κόσμος και με τη βοήθεια του κόσμου μας βοηθάει πιο πολύ να δώσουμε το 100% στα παιχνίδια. Εννοείται είμαστε τ’ αποδυτήρια μια οικογένεια. Και η διοίκηση μας βοηθάει πάρα πολύ. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτή την καλή εικόνα μέχρι στιγμής που έχουμε παρουσιάσει στο πρωτάθλημα’.

Ιούλιος του 2018 και ο Νίκος Σπηλιώτης ανακοινώνεται απ' τον ΑΟ Υπάτου: 'Ο ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 20χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό Νίκο Σπηλιώτη.

Ο Σπηλιώτης κατάγεται από την Εύβοια και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Ατρομήτου Σχηματαρίου. Στη συνέχεια έπαιξε στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, απ’ όπου μετακόμισε στην ΑΕΚ αγωνιζόμενος τα 4 τελευταία χρόνια στις ομάδες της Κ17 και της Κ20.

Καλωσορίζουμε τον Νίκο στην οικογένεια του ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ και του ευχόμαστε να είναι υγιής, δυνατός και να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους'.

Για τη μεταγραφή του στο Ύπατο: ‘Εγώ τη διάλεξα πιο πολύ. Με είχανε δει, είχαμε παίξει και ένα φιλικό, όταν ήμουν στην ΑΕΚ, για τη φιέστα του Υπάτου που είχε ανέβει απ’ το τοπικό στη Γ’ Εθνική. Είχαμε παίξει ένα φιλικό. Εγώ ήμουνα τότε στην ΑΕΚ και με είχανε δει από τότε. Και απ’ το φιλικό δηλαδή’.

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει εκπρόσωπος του ευβοϊκού ποδοσφαίρου στις επαγγελματικές κατηγορίες: ‘Σίγουρα είναι άδικο, είναι και κρίμα γι’ αυτή την πόλη όπως είναι η Χαλκίδα, να μην έχει μια ομάδα να την εκπροσωπεί όπως πρέπει, γιατί ούτως ή άλλως είναι μια ιστορική ομάδα. Ήταν τόσα χρόνια στις υψηλές κατηγορίες. Σίγουρα είναι κρίμα κι άδικο να μην υπάρχει μια ομάδα ψηλά’.

Για το αν θα ήθελε να παίξει με μια ομάδα απ’ την Εύβοια στις επαγγελματικές κατηγόριες: ‘Δεν ξέρω τώρα. Άμα γινόταν κάτι τέτοιο θα έπρεπε να περάσει και κάποιος καιρός μέχρι να έκανε αυτό το ξεπέταγμα κάποια ομάδα, οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι θα γινότανε. Σε ποια θέση θα ήμουνα και ‘γω, σε ποια ομάδα θα ήμουνα και ‘γω, πως θα τα σκεφτόμουνα. Είναι αναλόγως τις συγκυρίες και οι καταστάσεις’.

Για τη μάχη του τίτλου στον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, στον οποίο συμμετέχει η ομάδα του: ‘Βάζω πρώτους εμάς, εννοείται, το Ύπατο. Γιατί το πιστεύουμε πολύ και έχουμε τις δυνατότητες. Μετά, μια ομάδα που μπορεί να μας ανταγωνιστεί -απ’ ότι φαίνεται- είναι ο Ηρακλής Λάρισας. Αυτοί, δεν νομίζω τώρα… η Αρτάκη δεν ξεκίνησε τόσο καλά όσο ήθελε και εμείς και η Λάρισα φαινόμαστε ομάδες που δεν αφήνουμε εύκολα αποτελέσματα να πάνε χαμένα. Οπότε δεν ξέρω άμα μπορεί να μας προλάβει η Αρτάκη, οπότε εμείς και η Λάρισα είναι που θ’ αναμετρηθούν μέχρι το τέλος’.

Για το πόσο καθοριστικές είναι οι επόμενες τρεις αγωνιστικές για τη μάχη του τίτλου στον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής: ‘Σίγουρα τα τρία επόμενα ματς θα δείξει ποιος έχει το προβάδισμα για την πρώτη θέση. Θα δώσει ένα σοβαρό προβάδισμα και μια πολύ καλή ψυχολογία σ’ αυτόν που θα επικρατήσει σ’ αυτά τα τρία παιχνίδια, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς να καταφέρουμε να μαζέψουμε όσο περισσότερους πόντους μπορούμε, σ’ αυτά τα τρία’.

Για τις προβλέψεις του για το επερχόμενο παιχνίδι Ύπατο-Αρτάκη: ‘Η νοοτροπία μας γενικά κυρίως σε κάθε εντός παιχνίδι, είναι ότι ο αντίπαλος δεν πρόκειται να έρθει να πάρει βαθμούς εδώ. Ας πάει να πάρει βαθμούς την επόμενη αγωνιστική, σε κάποια άλλη έδρα. Οπότε σίγουρα η Αρτάκη δεν θα έχει εύκολο δρόμο στην έδρα μας. Οπότε δεν νομίζω να καταφέρει να κάνει κάτι. Σίγουρα, η Αρτάκη άμα είναι να πάρει κάποια νίκη δεν θα την πάρει με εμάς. Άμα είναι να πάει να κερδίσει μέσα στον Ηρακλή Λάρισας, που παίζει. Σε μας δεν θα πάρει τη νίκη. Αυτό είναι σίγουρο’.

Το μήνυμα του προς τους φιλάθλους της ομάδας του: ‘Να μας στηρίζουν όσο μπορούν. Να κάνουν υπομονή, γιατί και εμείς θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα. Παλεύουμε, κάνουμε προπονήσεις κάθε μέρα, ‘σκυλιάζουμε’, για ν’ ανέβει η ομάδα όσο πιο ψηλά μπορεί. Οπότε να κάνει λίγο υπομονή. Να έρθει να μας στηρίξει στο γήπεδο, γιατί τον χρειαζόμαστε και τον κόσμο μας και όλα θα πάνε καλά’.

Ευχές για τη νέα χρονιά: ‘Καλή χρονιά να έχουμε. Όλος ο κόσμος με υγεία και επιτέλους να τελειώσει αυτό το αστείο με τον κορονοϊό και να ηρεμήσουμε όλοι, να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άγ. Κυρόπουλος: Συμφώνησε με ΠΑΟ Κεφαλλονιάς!

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Ηλυσιακός

Κώστας Λαγός

Προγνωστικά Ιταλίας. Ντέρμπι κορυφής στην Ιταλία.

Νίκος Μποζιονέλος
-->