EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θ. Αναγνώστου στο eviasports για το ποδόσφαιρο της Αιδηψού: ‘Υλοποιώντας τον σχεδιασμό σε δύσκολα χρόνια’

Θα μας δοθεί η ευκαιρία μέσα από μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον επικεφαλής του τεχνικού τιμ της Αιδηψού Θανάση Αναγνώστου να μάθουμε πολλά ενδιαφέροντα όσον αφορά το πως λειτουργεί αυτός ο σύλλογος.

-Έπειτα από ένα διάλλειμα η Αιδηψός επέστρεψε με το ίδιο τεχνικό τιμ. Ποιοι οι λόγοι;

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα πήρε την απόφαση να σταματήσει αυτό που είχαμε σχεδιάσει και να πορευτεί μ’ έναν άλλο προπονητή. Δυστυχώς στην πορεία τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμεναν και έτσι αφού ήρθαμε σε επαφή με τη διοίκηση, αρχικά επέστρεψα μόνο εγώ στην ομάδα οδηγώντας την ως την αρχή του πρώτου lockdown.

Την νέα σεζόν πάλι μόνος μου ξεκίνησα με την ομάδα για 6 αγωνιστικές, που προλάβαμε μέχρι το 2ο lockdown. Φέτος μετά από συζήτηση με τα παιδιά του ΔΣ και μετά από εισήγηση μου επέστρεψαν στην ομάδα και ο Δημητρίου και ο Φαράντος. Φέτος λοιπόν εγώ λειτουργώ ως τεχνικός διευθυντής αλλά πάντα είμαι στον πάγκο στα παιχνίδια. Ο Δημητρίου ως προπονητής, έχοντας πλέον το ελεύθερο να δουλέψει και να εφαρμόσει ότι θέλει και ο βοηθός του ο Φαράντος.

Ο λόγος λοιπόν της επιστροφής και των δύο είναι ότι για μένα κανείς δεν περισσεύει στην Αιδηψό. Η Αιδηψός πρέπει να εκμεταλλεύεται τα δικά της παιδιά και να στηρίζεται σ’ αυτούς.

-Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας και πως υλοποιείται;

Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εξής ομάδες:

1. ΑΟ Αιδηψός

2. ΟΠ Αιδηψού

3. Ομάδα νέων

4. Ομάδα παίδων

5. Ομάδα παμπαίδων

6. Ομάδα τζούνιορ

Για να λειτουργήσουν όλα αυτά χρειάζονται κάποιοι προπονητές. Έτσι έχουμε στην Αιδηψό τους Δημητρίου-Φαράντο, στην ΟΠΑ τον Π. Αναγνώστου και όλα τα άλλα τμήματα είναι στα χέρια μου. Όλα τα παιδικά τμήματα λειτουργούν ως σκαλοπάτια για την κύρια ποδοσφαιρική ομάδα.

Ηλιακά όλα τα παιδιά θα φθάσουν στην ομάδα νέων. Όταν όλα κλείσουν τον κύκλο τους τότε κάποιοι πιο προχωρημένοι θα έλθουν στον ΑΟ Αιδηψού, κάποιοι άλλοι θα οδηγηθούν στην ΟΠΑ, παίρνοντας και όλες τις ευκαιρίες τότε για την μελλοντική εξέλιξη τους.

Αν τώρα στην διαδικασία αυτή της προώθησης κάποια παιδιά έχουν προτάσεις από ομάδες με καλύτερες προοπτικές από το αγωνιστούν στην Α’ θα επιλέξουμε να πάνε εκεί. Όσο λοιπόν είμαι εγώ επικεφαλής στην Αιδηψό θέλω να εφαρμόζεται κατά γράμμα. Θέλω να υπάρχει πάντα σωστή επιλογή, αξιοκρατία για όλα τα παιδιά και το κυριότερο να νιώθουν ότι δεν αδικούνται.

Σ’ αυτό το κομμάτι κάπου ‘στραβώσαμε’ και δεν συμφωνώ. Όμως θα επανέλθουμε εκεί που εγώ έχω σχεδιάσει, γιατί αυτό είναι το σωστό. Διαφορετικά τι νόημα έχει να παιδεύομαι ώρες ατελείωτες και στο τέλος να μην υπάρχει σωστή επιλογή και αξιοκρατία. Δεν ανέχομαι ο ΑΟ Αιδηψός να δουλεύει χωρίς σχεδιασμό. Θέλω το ρόστερ αυτής ομάδας να είναι το καλύτερο. Να απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν δοκιμάσει και περάσει όλα τα προηγούμενα στάδια.

-Επιμένετε πολύ σ’ αυτό το κομμάτι. Θα έχετε τους λόγους σας.

Ναι και είμαι απόλυτος. Εγώ θέλω ποδοσφαιριστές στον ΑΟ Αιδηψός και όχι οτιδήποτε άλλο. Θέλω ποδοσφαιριστές οι οποίοι να έχουν σωστή ποδοσφαιρική παιδεία. Θέλω ποδοσφαιριστές που να βλέπουν τα αυτονόητα και όχι να τους τα υπενθυμίζω διαρκώς.

Τι εννοώ; Είσαι υποχρεωμένος να είσαι παρών στις προπονήσεις, να είσαι στην ομάδα σου. Να μην δημιουργείς πρόβλημα. Να είσαι συνεργάσιμος. Να είσαι συνεπής. Να σέβεσαι. Να είσαι πειθαρχημένος. Αυτά όλα τα περνάω στα παιδιά των ακαδημιών. Θέλω λοιπόν όταν εισέλθουν στον ΑΟ Αιδηψός αυτά τα αυτονόητα να τα διατηρούμε και να δουλεύουμε άλλα πράγματα για την συνεχή βελτίωση τους.

Γι’ αυτό όταν δουλεύω προσέχω και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μου αρέσει η οργάνωση, απεχθάνομαι τις προχειρότητες. Είναι αλήθεια ότι πηγαίνω στο γήπεδο στις 3 το μεσημέρι και φεύγω στις 10 το βράδυ. Είμαι πάντα προσηλωμένος στον στόχο και βαδίζω βήμα-βήμα. Η μεγαλύτερη μου ικανοποίηση είναι να βλέπω από αυτό που πήρα από μικρό παιδί και τώρα να έχει ανοίξει τα φτερά του να αγωνίζεται είτε στον ΑΟ Αιδηψού είτε σε μεγαλύτερες ομάδες. Προσωπικά αυτό για μένα είναι σαν να έχω κατακτήσει ένα πρωτάθλημα.

Στον αγώνα που έγινε πρόσφατα με την Χαλκίδα για το πρωτάθλημα ο ΑΟ Αιδηψός αγωνίστηκε με Φώτου-Καραγκούνη-Μάρκου-Σούμπαση-Καπλανάι-Μπιμπάι-Κυριακού. Εφτά ποδοσφαιριστές των ακαδημιών. Συν αυτούς που πέρασαν αλλαγή Γάσπαρη-Γκοτζάι. Σύνολο εννιά ποδοσφαιριστές. Ε λοιπόν τι άλλο να με κάνει ευχαριστημένο;

-Άρα το έργο σας των προπονητών είναι αρκετά επίπονο και δύσκολο;

Σαφέστατα και έχει τις δυσκολίες του. Πρέπει να διαχειριστείς το τμήμα σου όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο ΑΟ Αιδηψός έχει ένα μόνιμο πρόβλημα. Δεν μπορούμε δυστυχώς να κάνουμε προετοιμασία. Μπαίνουμε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο ανέτοιμοι και χωρίς ούτε ένα φιλικό. Ευτυχώς που έχουμε την ΟΠΑ και παίζουμε μεταξύ μας. Ο λόγος είναι ότι στην Αιδηψό τα παιδιά δουλεύουν ως σερβιτόροι. Πρώτα λοιπόν το μεροκάματο και μετά το ποδόσφαιρο. Αν η ομάδα έκανε σωστή προετοιμασία, έχοντας παρόντες όλους, να είστε σίγουροι ότι το επίπεδο μας θα ήταν για πιο ψηλά.

Στον ΟΠ Αιδηψού τώρα ο προπονητής Παναγιώτης Αναγνώστου. Πιστεύω ότι ο Παναγιώτης έχει το πιο δύσκολο έργο. Έχει να κάνει καθαρά με μια ομάδα η οποία κάθε χρόνο στηρίζεται κυρίως σε παιδιά νεαρά που προέρχονται από τις ακαδημίες, ειδικά φέτος. Άρα θα πρέπει να παντρέψει όλους αυτούς τους μικρούς με κάποιους πιο παλιούς. Χτίζει κάτι καινούργιο. Απαιτείται υπομονή, χρόνος, να μην απογοητεύεσαι, να επιμένεις, να δουλεύεις και η δικαίωση θα έρθει σε βάθος χρόνου. Άλλο η διαχείριση ποδοσφαιριστών που έχουν δουλέψει και άλλο εκκολαπτόμενους, τεράστια δυσκολία. Υπομονή λοιπόν.

-Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων;

Όχι. Ο ΑΟ Αιδηψός θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά βαθμολογικά. Μας αδικεί αυτή η θέση που έχουμε τώρα. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτό. Αν η ομάδα είχε κάνει προετοιμασία τώρα όλα θα ήταν διαφορετικά. Συνεχίζουμε με στόχο την βελτίωση.

Ο ΟΠ Αιδηψού και αυτός έχει άσχημό ξεκίνημα. Αυτό όμως το γνωρίζουμε από την αρχή διότι η ομάδα αγωνίζεται με παιδιά 14 και 15 ετών. Είναι φυσιολογικό τώρα να περάσουμε αυτό το στάδιο. Όμως οι μικροί παίρνοντας συμμετοχές και παιχνίδια θα είναι το μέλλον της Αιδηψού. Τους πιστεύουμε και τους στηρίζουμε.

Α’ ΕΠΣΕ: ΑΟ Χαλκίς-Αιδηψός 1-1

-Ποιος πιστεύετε ότι είναι το φαβορί στην Α’ ΕΠΣΕ;

Ακόμη δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα των ομάδων. Θεωρητικά βέβαια φαβορί είναι η Χαλκίδα. Επειδή και εγώ έχω αγωνιστεί στον ΑΟ Χαλκίδος και έχω φορέσει τη φανέλα του, θα ήθελα να πάρει τον τίτλο και να επιστρέψει εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι. Όταν αγωνιστήκαμε με τον ΑΟ Χαλκίδος πρόσφατα για το πρωτάθλημα, για μένα ήταν συγκινητικό μετά από 35 χρόνια να βρεθώ αντίπαλος με τον ΑΟ Χαλκίδος, έστω και ως προπονητής. Σ’ αυτό το γήπεδο μ’ αυτή την ομάδα έχω περάσει υπέροχες στιγμές αλλά και δύσκολες. Τώρα όσον αφορά την εικόνα στο μεταξύ μας παιχνίδι η Χαλκίδα ήταν καλύτερη, δεν το συζητάμε.  Όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, Ίσως μας υποτίμησαν, ίσως να νόμιζαν ότι έστω και με 1-0 θα πάρουν το παιχνίδι. Όταν όμως ήρθε η ισοφάριση τότε η αντίδραση της ομάδος δεν ήταν σωστή. Άλλα περίμενα, άλλα έβλεπα, τα οποία εμάς μας ευνοούσαν. Δεν είχαν καθαρό μυαλό. Ο χρόνος κυλούσε εις βάρος τους και οι επιλογές τους ήταν λάθος. Όμως στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν. Το θέμα όμως είναι αυτά να σου γίνονται μαθήματα και να μην τα επαναλαμβάνεις. Θέλει τώρα ηρεμία, ανασύνταξη, υπομονή και ακόμη περισσότερη δουλειά έως ότου πετύχεις τον στόχο σου. Ολόψυχα εύχομαι να βγουν πρωταθλητές.

ΑΟ Αιδηψός: Παραίτηση Γ. Παπουτσή

-Πρόσφατα δήλωσε παραίτηση από το ΔΣ ο τέως πρόεδρος σας Γιώργος Παπουτσής. Ποιοι οι λόγοι;

Θέλω να γνωρίζετε ότι όλα τα παιδιά που είναι τώρα στο ΔΣ έχουν περάσει από τα χέρια μου ως ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα πως λειτουργώ στον χώρο αυτόν. Τους καθοδηγώ συνεχώς σχεδόν σε κάθε δυσκολία. Ο Γιώργος πρόσφερε πολλά στον σύλλογο και θα προσφέρει ακόμη. Ήταν οργανωτικός άνθρωπος. Αυτός με τα υπόλοιπα παιδιά έβαλαν έβαλαν την ομάδα στον σωστό δρόμο οργανωτικά. Ασχολείτο αρκετές ώρες με την ομάδα. Σίγουρα θα μας λείψει, όμως για προσωπικούς λόγους επέλεξε να μείνει για λίγο απλό μέλος της ομάδος. Αλλά θα είναι δίπλα μας. Τώρα πλέον έχει αναλάβει πρόεδρος ο Στάθης Χασανδρινός, ταμίας ο Θανάσης Τσακίρογλου, αντιπρόεδρος ο Απόστολος Νίτσογλου, γενικός αρχηγός ο Λεωνίδας Αντωνίου, γενικός αρχηγός ο Χρήστος Καραγκούνης και οι υπόλοιποι μέλη. Προσωπικά όμως είμαι συνεχώς δίπλα τους σ’ ότι χρειαστούν.

ΑΟ Αιδηψός: Νέος πρόεδρος ο Στ. Χασανδρινός

-Το καλοκαίρι έφυγαν με μεταγραφή για την Κ17 του Ιωνικού οι Νίτσογλου-Σουλιάδης.

Ναι και οι δύο ήταν ποδοσφαιριστές που τους ετοίμαζα να περάσουν στο ρόστερ του ΑΟ Αιδηψός αυτή την σεζόν 2021-22. Είναι και οι δύο παιδιά των ακαδημιών. Τους έχω από τότε που ήταν έξι χρονών. Και οι δύο είναι ποδοσφαιριστές με όλο το μέλλον μπροστά τους. Όταν μας ήρθε η πρόταση από τον Ιωνικό συζήτησα με τα παιδιά και τους γονείς τους και αποφασίσαμε να ‘αρπάξουν’ την ευκαιρία. Αγωνιζόμενοι σ’ ένα άλλο επίπεδο ποδοσφαίρου, έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν καλύτερα. Έως τώρα οι συμμετοχές τους είναι συνεχείς, πάνε καλά. Τους παρακολουθώ και τους εύχομαι τα καλύτερα.

ΟΠΑ Αιδηψού/ΑΟ Αιδηψός: Στον Ιωνικό οι Γ. Νίτσογλου-Ι. Σουλιάδης!

-Ο ΑΟ Αιδηψός φέτος με σέντερ-φορ τον τερματοφύλακα Γιάννη Κυριακού. Ποιοι οι λόγοι;

Ο Γιάννης είναι ένα παιδί το οποίο από το πρωί ως το βράδυ ήταν στο γήπεδο. Μαζί μου έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά. Τα πρώτα χρόνια στις ομάδες των τζούνιορ-προπαίδων-παίδων η θέση του ήταν να αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Είχε τέλεια τεχνική, ήταν ευκίνητος και πολύ έξυπνος. Σε κάθε παιχνίδι φόρτωνε την αντίπαλη ομάδα με 3-4 γκολ. Ένα διάστημα είχαμε ανάγκη από τερματοφύλακα. Τον δοκιμάσαμε και τον κρατήσαμε. Ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ομάδα. Είχε απίστευτες αποκρούσεις. Διαβάζει το παιχνίδι, είναι καλός στην οργάνωση του παιχνιδιού με τα πόδια, πολύ καλά προσόντα. Όμως φέτος έχοντας στο ρόστερ και τον Μέλι Μπιμπάι κάτω από τα δοκάρια και έχοντας έλλειψη η ομάδα από σέντερ φορ ο Κυριακού ανέλαβε αυτόν τον ρόλο τον οποίον γνωρίζει. Σε κάθε δε παιχνίδι παίρνοντας χρόνο στα πόδια του ο Γιάννης γίνεται όλο και καλύτερος, έχοντας πολλά να προσφέρει στην ομάδα.

-Προσωπικά παίζετε ακόμα ποδόσφαιρο;

Δεν έχω σταματήσει. Δεν θα πω την ηλικία μου. Για το ποδόσφαιρο έχω κάνει τεράστιες θυσίες και συνεχίζω. Εδώ και μερικά χρόνια δεν λειτουργούν οι Παλαίμαχοι του ΑΟ Χαλκίδος. Έχουμε πλέον σταματήσει. Μεγαλώσαμε; Άλλοι λόγοι; Εμένα προσωπικά μου λείπουν αυτά τα παιχνίδια και οι συναντήσεις μου με τους παλιούς μου συμπαίκτες. Δεν είχα χάσει ούτε ένα φιλικό ερχόμενος από την Αιδηψό. Στο διάστημα αυτό όποτε με έπαιρναν τηλέφωνο από την Καστοριά πήγαινα και εκεί. Ανέβαινα μόνος στην Καστοριά έπαιζα και επέστρεφα την επομένη. Τώρα συνεχίζω να παίζω με τους Παλαίμαχους Αιδηψού και έρχομαι κάθε Δευτέρα στη Χαλκίδα και παίζω με τους Επίλεκτους της Χαλκίδας.

ΑΟ Αιδηψός: Διαδρομές στο παρελθόν (1976)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νίκη Βόλου: ‘Εδώ είναι το σπίτι σου Γαλάζιε Άγγελε’ (video)

eviasports

Ρομαϊκός: Απέκτησε τον Π. Νικολάου

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Οι σκόρερς μετά την 9η αγωνιστική

eviasports
-->