EVIASPORTS.GR ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

‘Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ’: ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’00 (Ο Ολυμπιακός και οι λοιποί αξιότιμοι ‘συμπολίτες’, μέρος Β)

Ο Ευβοϊκός Χαλκίδας που γνώρισε μεγάλη ακμή απ’ τις αρχές της δεκαετίας, ‘γεύεται’ την εμπειρία της Δ’ Εθνικής την περίοδο 2003-2004. Υποβιβάζεται για την συνέχεια, υποχωρώντας διαδοχικά στη μια μετά την άλλη, από πλευράς κατηγοριών, για να καταλήξει ‘παράρτημα’ της Προποντίδας.

Η Προποντίδα αυτή τη δεκαετία συνεχίζει σε ήρεμους αγωνιστικούς και διοικητικούς ρυθμούς. Είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα, βασισμένη στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Μόλις μια περίοδο θα ‘απωλέσει’ την κατηγορία γι’ αυτήν τη δεκαετία, όμως οι όποιοι υποβιβασμοί τουλάχιστον την τελευταία 15ετία, ουδόλως αιφνιδίασαν την ομάδα του ‘Βούρκου’ που επανερχόταν πανέτοιμη. Εντυπωσιακή η παραγωγή ταλέντων με τεράστια διασπορά, σ’ όλες τις κορυφαίες και όχι μόνο ομάδες της πόλης. Την περίοδο 2009-10 για την Προποντίδα, με προπονητή τον Κώστα Σταματίου, ξεχωρίζουν οι Δημήτρης Ντουμάνης, Σταμάτης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ντεμερτζίδης, Δημήτρης Παπασχόλης και Γιώργος Μπόζντας, επίλεκτα στελέχη των Μικτών ομάδων της Εύβοιας.

2002: Φωτογραφία με ενωτικό μήνυμα Οι παίδες του ΑΟ Κάνηθος και του ΠΑΟ Κανήθου, φωτογραφίζονται με τον Νίκο Σαργκάνη και τον Τάκη Λεμονή. Διακρίνεται ακόμη ο Βλάσης Ταβλαρίδης, υπεύθυνος των ‘ακαδημιών’ εκείνης της περιόδου.

Ο ΠΑΟ Κανήθου, μετά την υποχώρηση των Αλατσάτων στη Β’ Τοπική (Α2 Κατηγορία) για την περίοδο 2009-10, είναι η τέταρτη ομάδα της Χαλκίδας που μετέχει στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα για τρίτη συνεχόμενη περίοδο. Γιώργος Λουτσοστάθης, Αντώνης Διονυσίου, Τάσος Θάνος και Ρένος Τσούτης, είναι νεαροί και εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας αυτήν την περίοδο.

Η ΑΕ Χαλκίδος την περίοδο 2009-10 δηλώνει ‘παρούσα’ στα ‘χαρτιά’ και ‘απούσα’ στα γήπεδα της Δ’ Εθνικής. Οι ποδοσφαιριστές της, γίνονται ‘βορά’ κυρίως των Χαλκιδέικων συλλόγων, Ολυμπιακού, ΑΟ ‘Χαλκίς’, Προποντίδας, ΠΑΟΚ, Αλατσάτων, αλλά και του Ηρακλή Ψαχνών. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι προέκυψε απ’ την ‘παραχώρηση’ του ‘μάνατζμεντ’ σε άλλους παράγοντες. Από ομάδα που ήταν στο διοικητικό και διαχειριστικό έλεγχο του προπονητή-επιχειρηματία Σούλη Παππά, με την ποδοσφαιρική επωνυμία ‘Χαλκίνεος’, πέρασε σε ανάλογο έλεγχο της ομάδας ‘Παναγιώτη Τερτίπη’ αλλάζοντας την επωνυμία της σε ΑΕ Χαλκίδας, για λόγους προσωπικούς και όχι βεβαίως ιστορικούς, που θα παρέπεμπαν στην άλλοτε κραταιά ‘Ένωση’ Χαλκίδας που ξεκίνησε τη δράση της από το 1925.

Τέσσερις ομάδες της Χαλκίδας, συναντάμε στο τελευταίο προ της εκτύπωσης του βιβλίου (2010) πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Τα ‘Αλάτσατα’, την ‘Έξω Παναγίτσα’, τον ‘Έραπος’ και την ΑΕΚ Χαλκίδας που επανακάμπτει μετά από πολλά χρόνια και εμφανίζεται στο δεύτερο από πλευράς ‘τάξης και ισχύος’ τοπικό πρωτάθλημα. Και οι τέσσερις αυτές ομάδες αγωνίζονται στον 2ο όμιλο (Νότιο) και γενικώς η πορεία τους ‘βηματοδοτείται’ στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Στη Β’ Κατηγορία της περιόδου 2009-10 συμμετέχουν ο ‘Εύριπος’, ο ‘Ατρόμητος’ (1ος όμιλος), ο ‘Κεραυνός’ Χαλκίδος, η ‘Αγία Ελεούσα’, η ‘Νεάπολη’, οι ‘Καμάρες’, ο ‘Κάνηθος’ και η ‘Αρέθουσα’ (2ος όμιλος).

Στη Γ’ Κατηγορία της περιόδου 2009-10 δίνουν το παρών στον 1ο όμιλο, ο ‘Ευβοϊκός’ και ο ΠΑΟ Χαλκίδος. Απ’ τα ‘τέσσερα’ ποδοσφαιρικά σωματεία του 1926 και του 1928, φθάσαμε αισίως ογδόντα και πλέον χρόνια μετά στα ‘δέκα οκτώ’, όπως διαπιστώνουμε απ’ τις αθλητικές σελίδες του Ευβοϊκού Τύπου και όπως δηλώνει ο ΟΑΧ και οι πίνακες της ΕΠΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αβαντίδες: ‘Σε κλίμα προβληματισμού, η λειτουργία της ομάδας θα συνεχίσει’

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Αβαντίδες-Απολλωνίδες Ερέτριας 8-0

Κώστας Λαγός

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ: Αναβολή αγώνα πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός
-->