Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Δ. Λύκος: ‘Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Δημήτρη Λύκου, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τη Δροσιά, για τη 10η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.

Για το παιχνίδι της ομάδας του με τη Δροσιά: ‘Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πάλι με το να έχουμε κατοχή της μπάλας και να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν βγάλαμε τόσες πολλές καθαρές φάσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις εκμεταλλευτούμε και να διευρύνουμε το σκορ. Ο αντίπαλος μας περίμενε περίπου στα ‘3/4′, πολύ οργανωμένα και πολύ συγκεντρωμένα. Κατάφερε να φύγει 2-3 φορές καλά στην αντεπίθεση. Καταφέραμε και το αντικρούσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω και κάποιων προβλημάτων που είχαμε (τραυματισμών) κάναμε και κάποιες αλλαγές, για να μπορέσουμε να δώσουμε λίγο φρεσκάδα στην ομάδα. Εκεί 10 με 15 λεπτά χάσαμε λίγο τη ροή του παιχνιδιού. Από ένα σημείο και μετά, καταφέρνοντας να κάνουμε και το δεύτερο γκολ, πήραμε λίγο ψυχολογία πάλι με το μέρος μας, έτσι ώστε να καταφέρουμε στο τέλος να κερδίσουμε’.

Για την εβδομάδα που προηγήθηκε του παιχνιδιού με τη Δροσιά: ‘Θέλω να πω ότι ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς, γιατί υπήρχε αρκετή εσωστρέφεια στην ομάδα λόγω της ήττας της προηγούμενης Κυριακής. Συζητήσαμε πολύ. Προσπαθήσαμε πολύ να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στο σημερινό παιχνίδι και οι τρεις βαθμοί αυτοί πιστεύω ότι είναι αναλγητικοί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα’.

Για θέματα αμυντικής τακτικής και την ψυχολογία στην ομάδα του: ‘Γενικά στο ποδόσφαιρο είναι κάποια πράγματα που κάτι κερδίζεις-κάτι χάνεις. Όταν προσπαθείς να έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού και να απλωθείς στο γήπεδο, σίγουρα ο αντίπαλος θα βρει ανοιχτούς δρόμους, έτσι ώστε να τους εκμεταλλευτεί. Εκεί εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε, στα κομμάτια της προσωπικής αμυντικής συμπεριφοράς, του ‘ένας εναντίον ενός’. Και πρέπει εκεί με την εμπειρία μας και με τις δυνατότητες μας να τα καταφέρουμε. Δώσαμε κάποια έξτρα τρικ στην ομάδα έτσι ώστε να μπορέσουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τυχόν τέτοιες καταστάσεις. Σε κάποιες στιγμές σήμερα τα καταφέραμε, σε κάποιες όχι. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να τα λύσουμε σιγά-σιγά τα πράγματα. Το μοναδικό κομμάτι που πρέπει να φτιάξουμε περισσότερο κι όσο πιο γρήγορα γίνεται είναι η ψυχολογία μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό’.

Για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του με τη Μακρυκάπα: ‘Είναι σημαντικό παιχνίδι, γιατί καταρχήν είναι μέσα στην έδρα μας. Εμείς θα ‘χουμε το άγχος γιατί η Μακρυκάπα είναι μια ομάδα που θα ‘ρθει εδώ πέρα. Δεν θα ‘χει και τίποτα να χάσει. Εμείς θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε για να μπορέσουμε και να τους ξεπεράσουμε και  να βάλουμε και σαν στοίχημα ότι είμαστε εδώ και ότι είμαστε δυνατοί και ότι είμαστε αυτοί που θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όμως και τυχόν κακό αποτέλεσμα δεν καθορίζει κάτι. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά. Θα γίνουνε κι άλλες ήττες, θα γίνουνε κι άλλες νίκες, σε δύσκολες έδρες. Σε εύκολες στιγμές κάποιες ομάδες μπορεί να στραβώσουνε. Νομίζω και θεωρώ ότι το πρωτάθλημα, με αρκετές ομάδες όπως φαίνεται, θα πάει μέχρι το τέλος. Δηλαδή δεν νομίζω κάποια στιγμή μια ομάδα θα ξεφύγει 6-8-10 βαθμούς και οι άλλες θα ακολουθούν. Θεωρώ ότι οι περισσότερες ομάδες, αυτές που διεκδικούν είτε φανερά είτε κρυφά, θα πάνε μέχρι το τέλος, βαθμό-βαθμό, βαθμούς-βαθμούς. Μέχρι εκεί’.

Α’ ΕΠΣΕ: ΑΟ Χαλκίς-Δροσιά 3-0

Α’ ΕΠΣΕ: ΑΟ Χαλκίς-Δροσιά 3-0 (video)

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Δροσιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photo album απ’ το ΑΕ Χαλκίδας-Άγιος Αθανάσιος

Κώστας Λαγός

Ελεύθεροι όλοι οι ερασιτέχνες αθλητές στα 18 τους έτη

eviasports

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα αγώνων (3η αγωνιστική)

Κώστας Λαγός
-->