EVIASPORTS.GR ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΠΟΛΟ ΣΤΗΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Αλαφάκης: ‘Ήρθε η ώρα των νέων παιδιών του ΝΟΧ’

Ο παίκτης-προπονητής του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΝΟ Χαλκίδας Γιάννης Αλαφάκης μιλά στο eviasports για την πρόσφατη αγωνιστική επανεκκίνηση της ομάδας του με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου έφτασε στην τελική της φάση που διεξήχθη στη Χαλκίδα, χάνοντας ουσιαστικά στις λεπτομέρειες την άνοδο. Ο Γ. Αλαφάκης με απολογιστική και αισιόδοξη διάθεση θέτει τον στόχο του ΝΟΧ για το μέλλον, που είναι όλο και περισσότερο η νέα γενιά πολιστών να πάρει την ομάδα στα χέρια της, με στόχο τον αθλητισμό και όχι τον πρωταθλητισμό.

Για τα συναισθήματα του μετά το τέλος του ημιτελικού, όπου ο ΝΟΧ έχασε στα πέναλτι την πρόκριση στον τελικό: ‘Τα ‘χα δώσει όλα, είχα αδειάσει εντελώς. Πρώτη φορά ένιωσα έτσι. Θεωρώ βέβαια ότι αν παίζαμε άλλες 100 φορές με τη συγκεκριμένη ομάδα δεν θα ξαναχάναμε! Δεν απογοητεύομαι όμως, αντίθετα μετά απ’ αυτό πείσμωσα ακόμη περισσότερο. Τα σκέφτεσαι όλα μετά με κρύο μυαλό, όχι με ζεστό. Δεν παίρνεις ποτέ αποφάσεις με ζεστό μυαλό. Τ’ αφήνεις, βλέπεις τι έγινε, βλέπεις τα άσχημα, βλέπεις τα κέρδη, τα βάζεις σε μια ζυγαριά και βλέπεις ότι τα κέρδη είναι πολύ περισσότερα που δεν ανεβήκαμε.

Ξέραμε πως πιθανόν με νίκη στον μικρό τελικό με την Ιτέα ίσως να άδειαζε μια θέση για άνοδο, παρόλα αυτά δεν θέλαμε να ανέβουμε έτσι και προτιμήσαμε σ’ αυτό το παιχνίδι να δώσουμε ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά της ομάδας και πέρασε σε δεύτερη μοίρα το να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Ήρθε η ώρα των νέων παιδιών, που θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα, που θα στηριχθεί πάνω τους στα επόμενα χρόνια. Μιλήσαμε για το μέλλον του ΝΟΧ και με τον Γιάννη Γιαννουρή που είναι τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας και μια σπουδαία προσωπικότητα στο ελληνικό πόλο. Και εγώ και ο Τάκης Παλαιολόγος τον γνωρίζουμε πολλά χρόνια και έχουμε πολύ καλές σχέσεις’.

Για τη μη επίτευξη της ανόδου στη Γ’ Εθνική και την προετοιμασία του ΝΟΧ: ‘Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι δεν ήμασταν ιδανικά προπονημένοι, λόγω του η παλιά φουρνιά των παιδιών στην ομάδα έχουν τις δουλειές τους. Όπως είναι φυσιολογικό μας βγήκε η κούραση στην πορεία των αγώνων. Αν ήμασταν προετοιμασμένοι όπως πρέπει δεν θα είχαμε θέμα, γιατί η κλάση των έμπειρών παικτών της ομάδας είναι για μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως έχει δείξει η ιστορία και η σταδιοδρομία τους στο πόλο, είτε στον ΝΟΧ είτε και σε άλλες ομάδες. Θεωρώ βέβαια πως το γεγονός πως τελικά δεν ήρθε η άνοδος μας βγήκε σε καλό. Έγινε συστράτευση και δόθηκε η ευκαιρία στη νέα γενιά πολιστών του ΝΟΧ να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες και χρόνο συμμετοχής σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τουρνουά, όπως αυτό της Γ’ Εθνικής. Έχουμε κάνει στροφή στις ακαδημίες, που είναι και το μέλλον.

Μας έκανε πολύ καλό που πήραμε εδώ την τελική φάση. Δηλαδή βγήκανε πολλά καλά που δεν ανεβήκαμε τελικά. Γιατί και διαφημιστήκαμε και ήρθε ο κόσμος στο κολυμβητήριο, αλλά και τα νέα παιδιά της ομάδας χάρηκαν και νομίζω δέθηκαν ακόμη περισσότερο με τον ΝΟΧ και το πόλο. Αντιλήφθηκαν νομίζω ακόμη περισσότερο την αξία και την απήχηση αυτής της ομάδας και το πόσο σημαντικό είναι να είσαι μέλος της’.

Για τα τμήματα υποδομής του ΝΟΧ: ‘Η ομάδα είναι ενεργή και στα πρωταθλήματα υποδομών. Στις αρχές Δεκεμβρίου συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα εφήβων Κ17, τμήμα που έχει και αρκετά παιδιά που αγωνίστηκαν στα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής με την ανδρική ομάδα και τον Μάρτιο θα κατεβούμε και με το τμήμα μίνι-παίδων Κ15 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, με στόχο να πάρουν και αυτά τα παιδιά εμπειρίες. Γίνεται σοβαρή δουλειά και έχουμε έρθει κοντά μας αρκετά παιδιά’.

ΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Κ17)

Για τον στόχο του ΝΟΧ: ‘Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που και πάλι θα στηρίζεται σε ντόπια παιδιά. Ο στόχος είναι να φτάσει η ομάδα όπου μπορεί, όπου θα μπορέσουν τα νέα παιδιά στο μέλλον. Το σημαντικό είναι η ομάδα να εκπέμπει υγεία, γιατί εδώ κάνουμε αθλητισμό, δεν κάνουμε πρωταθλητισμό. Εδώ θέλουμε να έρχονται και φεύγουνε τα παιδιά χαμογελαστά. Να θέλουνε πολύ να βρίσκονται στο κολυμβητήριο και να περνάνε καλά. Και όποιος μπορεί να φτάσει κάπου θα φτάσει από μόνος του. Δεν έχουμε στόχο τον πρωταθλητισμό, γιατί τότε χάνουμε το κομμάτι του αθλητισμού και της διασκέδασης.

Εμείς θέλουμε τα παιδιά να έρχονται εδώ και να μην κάθονται συνέχεια σπίτι, να αθλούνται, να περνάνε καλά, να δυναμώνουνε, να ‘χουνε υγεία στο κορμί τους, να κοινωνικοποιούνται. Εδώ έχουμε κανόνες. Δηλαδή προτιμώ να χάσω ένα παιχνίδι από το να πάμε μία αποστολή και ένας δικός μου αθλητής να μην πει καλημέρα στον ρεσεψιονίστ που θα δει μπροστά του, να μην σεβαστεί κάποιον στον δρόμο, οπουδήποτε. Το πρώτο πράγμα που θέλω για τα παιδιά είναι να είναι σωστοί άνθρωποι και μετά θα γίνουν σωστοί αθλητές. Γιατί αν δεν είσαι σωστός άνθρωπος δεν μπορείς να γίνεις σωστός αθλητής. Καλός αθλητής μπορεί να γίνεις, σωστός αθλητής όμως δεν θα είσαι ποτέ. Κι αυτό είναι που μετράει στο τέλος, γιατί κάποια στιγμή θα σταματήσουμε. Σκοπός είναι να βγεις καλύτερος άνθρωπος μέσα απ’ όλο αυτό. Το αν θα γίνεις καλύτερος παίκτης εξαρτάται από το τι ταλέντο έχεις και το πόσο δουλεύεις. Αλλά όλοι όμως μπορούν να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Και το κέρδος του αθλητισμού είναι οι φιλίες που κάνεις μετά όταν τελειώνεις ή κατά τη διάρκεια. Αυτή είναι η έννοια του αθλητισμού κι αυτό κάνουμε εμείς εδώ.

Γιατί θα μπορούσαμε πιθανότατα να βρούμε έναν χορηγό και να πάρουμε δέκα παίχτες και να φτάσουμε να παίζουμε Α1 και πάλι, για πέντε χρόνια. Και; Μετά; Όταν θα φύγει ο χορηγός. Άντε πάλι απ’ το μηδέν. Ούτε ευκαιρίες θα παίρνανε οι μικροί να παίξουνε, ούτε θα είχανε στόχο. Γιατί τώρα οι μικροί έχουν στόχο να παίξουνε στην ανδρική, γιατί βλέπουνε ότι θα παίξουνε αν δουλέψουν, πλαισιωμένοι από εμάς τους παλιότερους για να τους οδηγούμε. Δεν μπορείς να τους ρίξεις κατευθείαν μόνους τους’.

Για την Ελένη Αϊδίνη, την Έλενα Βάκα και την Ελευθερία Σαραντίδου: ‘Μας βοήθησε και μας στήριξε πάρα πολύ απ’ την πρώτη στιγμή η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, για ό,τι χρειαστήκαμε και για την ομαλή διεξαγωγή της τελικής φάσης της Γ’ Εθνικής στη Χαλκίδα, που ήρθε και μας είδε κιόλας, όπως και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, που και εκείνη είναι κοντά μας. Με την κ. Βάκα συζητήσαμε και για κάποιες ωραίες ιδέες που έχει για τον αθλητικό τουρισμό στη Χαλκίδα και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Φυσικά πολύτιμη η συνεισφορά της προέδρου της ομάδας μας Ελευθερίας Σαραντίδου, που ως πρόεδρος και της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας αλλά και απ’ τη θέση της στο νέο ΔΣ της ΚΟΕ, έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να γίνουν αρκετοί αγώνες στη Χαλκίδα, μεταξύ των οποίων και οι αγώνες πόλο της Γ’ Εθνικής, ενώ το περασμένο καλοκαίρι έφερε την εθνική ομάδα πόλο για προετοιμασία στη Χαλκίδα για την Ολυμπιάδα, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο’.

ΠΟΛΟ: Η τελική φάση της Γ’ Εθνικής στη Χαλκίδα (video)

Γ’ Εθνική (τελική φάση): Πρωταθλητής ο ΝΟΑΝ-τέταρτος ο ΝΟΧ (photos)

Γ’ Εθνική (ημιτελική φάση): Αποκλεισμός για ΝΟΧ στα πέναλτι (photos)

Γ’ Εθνική (τελική φάση): Στα ημιτελικά ο ΝΟΧ-ένα βήμα πριν την άνοδο! (photos)

Γ’ Εθνική (τελική φάση): Ήττα στις λεπτομέρειες για ΝΟΧ από ΝΟΑΝ (photos)

Γ’ Εθνική (πόλο-τελική φάση): Τ’ αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Γ’ Εθνική (τελική φάση): ‘2 στα 2’ ο ΝΟΧ με Νηρέα! (photos)

Γ’ Εθνική (τελική φάση): Άνετη νίκη στην πρεμιέρα ο ΝΟΧ! (photos)

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΠΟΛΟ): Πανηγυρική πρόκριση για ΝΟΧ με ‘3 στα 3’! (photos)

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΠΟΛΟ): ‘2 στα 2’ για ΝΟΧ-νίκη και για ΝΟΑ! (photos)

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΠΟΛΟ): Νικηφόρα πρεμιέρα για ΝΟΧ! (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΚΟ Χαλκίδας: Επιστροφή στην ενεργό δράση για Θ. Χρόνη

eviasports

Στοίχημα: Μικρές αποδόσεις – Μεγάλες προσδοκίες

eviasports

Ολυμπιακός Χ.-Εύριπος Χ.: Οι άσπονδοι φίλοι

Κώστας Λαγός
-->