BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Για το όραμα & την ιστορία

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Για το όραμα & την ιστορία

Το σύνολο του επιστημονικού-ιατρικού προσωπικού του πλανήτη σε κοινό μέτωπο κατά του Κορονοϊού, έχοντας στρέψει ενάντια στην καταπολέμηση του, όλο το φαρμακευτικό του οπλοστάσιο, όμως ο ‘Πρίγκηπας της Απώλειας’… ‘στις ακίδες του’… συνεχίζει το ολέθριο για την ανθρωπότητα αποτρόπαιο έργο του, προκαλώντας αδιέξοδο στην επιστημονική κοινότητα και πραγματική απόγνωση στην κοινωνία..!

Επιστρέφω στον ποδοσφαιρικό μας μικρόκοσμο…

Στην γειτονική Λιβαδειά ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί, για την κατίσχυση της τοπικής ομάδος, επί του μακράν κορυφαίου του ποδοσφαίρου μας Ολυμπιακού Πειραιώς… ενώ ο δικός μας εκπρόσωπος που δεν μπορεί να είναι άλλος, εκτός απ’ τον Α.Ο. ‘Χαλκίς’, ιστορικά και πρακτικά… ‘μάχεται από χωρίου εις χωρίον’… ακολουθώντας κατά πόδας του Α.Ο. Μακρυκάπας στον βαθμολογικό πίνακα! Η στενόχωρη συγκατοίκηση με τον εκπρόσωπο της Μεσσαπίας, γίνεται πλέον αγχωδέστερη, με τον Απόλλωνα Ερέτριας ν’ ανακάμπτει εντυπωσιακά, προσεγγίζοντας την κορυφή, τον Ταμυναϊκό πάντα ακίνδυνο και απρόβλεπτο, τον Α.Ο. Σκεπαστής ικανό να προκαλέσει ‘ρήγματα’, στην ούτως ή άλλως εύθραυστη βαθμολογική προθήκη της μεγάλης τοπικής κατηγορίας επί του παρόντος τουλάχιστον, αλλά και τους νεόστρατους Κάρυστο και Αμαρυνθιακό να υπογραμμίζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική την ηχηρή παρουσία τους.

Όλο αυτό το σκηνικό που παραπάνω περιγράφω, δίνει το ‘στίγμα’ ενός πραγματικά συναρπαστικού πρωταθλήματος, που σαφώς δεν αφήνει ασυγκίνητο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής, που σπεύδει ενδιψής με έντονο το ενδιαφέρον, που η ανέχεια των τελευταίων δεκαετιών αποστράγγισε κυριολεκτικά, στην θέαση και παρακολούθηση αμφίρροπων αναμετρήσεων, στοιχείο αποκαλυπτικό μιας νέας δυναμικής των αντιπάλων που συνωθούνται στην κορυφή.

Ο Α.Ο.Ν. Αρτάκης συνεχίζει την μοναχική του πορεία. Φιλότιμες προσπάθειες, όμως από αυτό δεν αρκεί, για ν’ αφήσει πίσω του το ελώδες περιβάλλον αυτής της κατηγορίας, που αντικειμενικά αποτελεί ‘σκαλοπάτι’ ανόδου για ουσιαστική αναβάθμιση και τίποτε περισσότερο αφού η παραμονή επί μακρόν στην Γ’ Εθνική, οδηγεί μαθηματικά, μέσα από δεκάδες παραδείγματα ανά την επικράτεια, στη ‘σήψη’ και φυσικά στην διάλυση.

Και μ’ αυτό το δεδομένο ας πορευθεί και ας παραδείγματισθεί και ο Α.Ο. ‘Χαλκίς’ που προβάλλει επικρατέστερος στην κατάκτηση του τίτλου.

Για τον Α.Ο. Μακρυκάπας η κατάκτηση του τίτλου ίσως είναι ένα ‘προσωπικό στοίχημα’ ενός ανθρώπου… σίγουρα όμως είναι ένα ιστορικό επίτευγμα για το τοπικό ποδόσφαιρο… με τις δεσπόζουσες του χώρου σε πλήρη ανατροπή.

‘Η συνέχεια επί του πεδίου…’ δανειζόμενος την φράση που συχνά-πυκνά εκστομίζει, προσπαθώντας να εκφοβίζει ο πολεμολάγνος Χουλούσι Ακάρ στα ‘Ελληνοτουρκικά’.

Εδώ βέβαια το ‘πεδίο’… πράσινο χαλί και οι στρατιώτες ειρηνικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άγ. Μαντάς: ‘Εκφράζω το ενδιαφέρον μου για τον Μιαούλη Φύλλων’

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Καστέλλα-Ιστιαία

Κώστας Λαγός

Στ. Ρουμελιώτης: ‘Πάντα υπάρχει το ‘κάτι παραπάνω’, που σου δίνει κίνητρα για να συνεχίζεις’

Κωνσταντίνος Χαρμαντάς
-->