BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Απ’ τις ‘μαύρες Παρασκευές’… στις ‘πολύχρωμες Κυριακές’

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Απ’ τις ‘μαύρες Παρασκευές’…

στις ‘πολύχρωμες Κυριακές’

Το ‘Black Friday’ των ημερών μας, μια δυτικότροπη επινόηση, που πέρασε και στην Ελληνική κοινωνία, σύνθημα των μεγάλων εμπορικών οίκων και μόδα της μεσοαστικής τάξης, που σπεύδει συλλήβδην να επωφεληθεί, πιστεύοντας ότι δαπανώντας λίγα χρήματα για ‘ακριβά’ προϊόντα, ικανοποιεί τη ματαιοδοξία της, γίνεται ‘in’ και αλλάζει έστω και εφήμερα… λέει… το ταξικό της προφίλ.

Και απ’ την ‘μαύρη Παρασκευή’ …στα ‘μαύρα κι άραχνα’ της καθημερινότητας μας, που γίνεται κατάμαυρη με τον κορονοϊό να παίζει ‘κρυφτούλι’ με την Επιστήμη, επελαύνοντας και μεταλλασσόμενος αμείλικτος εχθρός της ανθρωπότητας.

Τέλος πάντων η επικαιρότητα το καλεί, κουβέντα να γίνεται, με το ‘μαύρο’ να έχει διεθνή απήχηση, αγγίζοντας την ψυχολογική σφαίρα των λαών, σ’ ένα φοβικό, μυστηριώδες περιβάλλον, που οι προκαταλήψεις και οι δεισιδαιμονίες συντηρούν και επιβάλλουν.

Black Friday λοιπόν στην κατανάλωση, black list στην οικονομία, black jack στον τζόγο… ακόμη και στην ζαχαροπλαστική black forest… αλλά και στη μουσική Black Saabbath!

Στο τοπικό ποδόσφαιρο…

Στην Α’ και Β’ Τοπική… ‘μα τη θεά-μπάλα’… ιριδικό πλάνο, η θεά των χρωμάτων δείχνει να έχει εξοστρακίσει το ‘μαύρο’. Φίλια στην όραση χρώματα διαθλώνται προς κάθε κατεύθυνση ‘κάνοντας το τοπίο να μεγαλώνει και να ομορφαίνει…’.

Η μικρή έστω αγωνιστική αστάθεια της ‘Χαλκίδας’, που συντελεί στην βαθμολογική της καθυστέρηση, συμβάλλει στην αναθάρρηση των ‘κολίγων’. Όμορφες και συναρπαστικές αναμετρήσεις. Αμφίρροπες μάχες στο ‘πεδίο’ του ανταγωνισμού. Μακρυκάπα, Ερέτρια, Αλιβέρι, Αμάρυνθος, Σκεπαστή και Κάρυστος διεκδικούν τον τίτλο του ‘περιφερειάρχη’, επιτηρώντας εκ του σύνεγγυς τον Α.Ο. ‘Χαλκίς’, που έχοντας βρει τον επίκαιρο και όχι βέβαια ιστορικό βηματισμό του, προβάλλει τον ηγετικό του ρόλο, στην αφετηρία μιας νέας πορείας.

Και στη Β’ Κατηγορία και ιδιαίτερα στον Κεντρικό Όμιλο, όμορφες ποδοσφαιρικές μάχες, προσελκύουν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου, μεταξύ ανταγωνιστικών αντιπάλων. Τ’ Αλάτσατα, η Προποντίδα, τα Λουκίσια, η ΑΕ Χαλκίδας, ο Παντριαδικός, η Αυλίδα, ο Κεραυνός, τα Πολιτικά, οι Καθενοί…

Έχω την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας αναγεννητικής πορείας. Η διαρθρωτική ευεξία των τοπικών πρωταθλημάτων, σ’ έναν τομέα που προφανώς έχει συμβάλλει σημαντικά και η τοπική ΕΠΣ Ευβοίας, είναι εμφανής.

…Όμως απέχουμε, απ’ τα θρυλούμενα, της ποδοσφαιρικής ιστορίας, όπως έδινε έκφραση μέσα απ’ τους στίχους τους ο λαϊκός ποιητής, προβάλλοντας τον ποδοσφαιρικό παλμό, μιας πραγματικά επικής εποχής, για το τοπικό ποδόσφαιρο.

Στην ανεμολήθη των καιρών…

Οι παλιές μας Κυριακές-διάλλειμα της εβδομάδας

και στα γήπεδα χαρές για τη νίκη της ομάδας.

Τρέχουν τα προγνωστικά πάνω-κάτω στις κερκίδες

κι ήταν όλα μαγικά και μεγάλες οι ελπίδες.

‘Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (3/2/2019): Ελλήσποντος-Αυλωνάρι 4-1 (photos)

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Καθενοί-Θύελλα Κοντοδεσποτίου

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Καθενοί-ΠΑΟ Πολιτικών 2-1

Κώστας Λαγός
-->