EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Θ. Μεθενίτης: ‘Να είμαστε όλοι κάτω από τον ίδιο τρόπο σκέψης’

Δηλώσεις του προπονητή του Αμαρυνθιακού Θανάση Μεθενίτη, μετά το τέλος του πρώτου του αγώνα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Βάθειας, που ήταν με αντίπαλο τη Δροσιά, για την έβδομη αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.

Για το πως βλέπει τη νέα του ομάδα: ‘Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει διάθεση από τους ανθρώπους του Αμαρυνθιακού για να φτιάξουν κάτι το οποίο θα είναι οργανωμένο και θα στηρίζεται σε στέρεες βάσεις. Βέβαια δεν τους έχουν βοηθήσει τ’ αποτελέσματα και έχουνε βρεθεί στην κατάσταση αυτή να είναι στη μέση της βαθμολογίας.

Εγώ συζήτησα μαζί τους. Είχα και μία προσωπική άποψη, γιατί είχα δει και παιχνίδια τους. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να στηριχθούν σε βιαστικές κινήσεις. Πρέπει να οργανώσουν καλά το  ‘backround’ τους, να ενισχύσουν την ομάδα γιατί το ρόστερ τους είναι μικρό σε μέγεθος και μέσα απ’ τη δουλειά και την ταπεινότητα να βλέπουνε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κινηθούνε με περισσότερη ταπεινοφροσύνη και συγκεκριμένες ενέργειες.

Εγώ είμαι εναντίον των δηλώσεων για πρωταθλήματα και τέτοια. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να πούμε ότι διεκδικούμε πρωταθλήματα. Η ομάδα πρέπει να δουλευτεί πάρα πολύ, με υπομονή. Θα δούμε στο μέλλον που μπορεί να μας φέρει και τι μπορεί να κάνουμε’.

Για το παιχνίδι της ομάδας του με τη Δροσιά: ‘Είναι ένα παιχνίδι δύο όψεων. Ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καλή αγωνιστική παρουσία. Αντιμετωπίσαμε δύο σοβαρά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Πριν την έναρξη με τον Π.Δ. Σκριβάνο, ο οποίος ένιωσε ενόχληση στο πόδι και αντικαταστάθηκε πριν αρχίσει το παιχνίδι και μετά με τον Α. Μυρτέζα, δυο παιδιά τα οποία είναι έμπειρα στην κατηγορία και βασικές μονάδες αυτής της ομάδας. Ανταπεξήλθαμε, χωρίς όμως να έχουμε καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ‘ανακατέψαμε’ λίγο τα πράγματα και τον σχηματισμό μας και παρουσιάσαμε πολύ καλύτερο πρόσωπο. Δημιουργήσαμε παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, καταφέραμε και προηγηθήκαμε, χωρίς να έχουμε κάποια ουσιαστική απειλή από τον αντίπαλο. Πετύχαμε και το δεύτερο γκολ και κάπου εκεί το παιχνίδι έγειρε προς την πλευρά μας.

Δεν σημαίνει ότι είναι αυτό δουλειά του προπονητή. Ο χρόνος είναι πολύ σύντομος, που είμαι με τα παιδιά. Ακόμα τους γνωρίζω. Αυτό που προσπάθησα είναι ν’ αλλάξω λίγο την ψυχολογία τους, να τονώσω λίγο την αυτοπεποίθηση τους. Ανταποκρίθηκαν.

Ταυτόχρονα επεδίωξα να τους δείξω ένα τρόπο φιλοσοφίας που έχω εγώ γύρω από το ποδόσφαιρο. Να προσπαθήσουμε να οργανωθούμε και να είμαστε όλοι κάτω από τον ίδιο τρόπο σκέψης. Κάποια πράγματα τα είδαμε. Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά’.

Για το επερχόμενο εκτός παιχνίδι της ομάδας του με τη Μακρυκάπα: ‘Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο εκτός έδρας, απέναντι σε μια ομάδα η οποία έχει υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα. Είναι ένα παιχνίδι που δίνει τρεις βαθμούς. Θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε’.

Α’ ΕΠΣΕ: Αμαρυνθιακός-Δροσιά 3-0

Α’ ΕΠΣΕ: Αμαρυνθιακός-Δροσιά 3-0 (video)

Photo album απ’ το Αμαρυνθιακός-Δροσιά

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα & διαιτητές 3ης αγωνιστικής (10-11/10)

Κώστας Λαγός

Στ. Σταμογιάννης: ‘Πιστεύω θα είναι μια καλή χρονιά για εμάς’

Παναγιώτης Βαρσαμάς

Photo album απ’ το Απόλλων Παραλίας-Κονίστρες

Κώστας Λαγός