BLOGS EVIASPORTS.GR ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Μέσα οι ‘τρελοί’ έξω οι ψυχοπαθείς!

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Μέσα οι ‘τρελοί’ έξω οι ψυχοπαθείς!

Στο ζόφο των καιρών…

…Με τον νέο τούτο κόσμο αιχμάλωτο στα ηλεκτρονικά αδυσώπητα αόρατα ‘σύρματα’ του απομονωτισμού, την ψηφιακή έφοδο και τον καθημερινό ορυμαγδό πληροφοριών, όπου η βία αποτελεί την κυρίαρχη αισθητική στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όταν η τραγικότητα αγγίζει νου και ψυχή και η απομόνωση αναδείχνεται ως το οδυνότερο των συναισθημάτων… με τον πλανήτη κυριολεκτικά στις φλόγες..!

Το ποδόσφαιρο μπρος σ’ αυτή την κοσμογονία του χάους, υποδηλώνει την ασημαντότητα του, συσπειρώνοντας γύρο του, ακολουθητές της έπαρσης και της αλαζονείας, φυσικά τέκνα του οπαδισμού.

‘Θεριά οι άνθρωποι…’ αναφωνεί ένας απ’ τους κορυφαίους της ποίησης ο Κώστας Βάρναλης! Οι ανατροπές προώθησαν τον άλλο τρόπο ζωής, τον τεχνοκρατικό, τον μιμητικό, τον καταναλωτικό. Καθετοποιημένη η διαφθορά, καθολική η παρανομία. Η αλαζονεία, το ψέμα, η διατροφή, στοιχεία προς τα οποία ρέπει η ανθρώπινη φύση, κυριαρχούν στην κοινωνία, που αποδυναμωμένη απ’ τα άλλοτε πανίσχυρα ανακλαστικά της ελληνικής ψυχής που απορρέουν απ’ την πίστη στην πατρίδα, στην θρησκεία και την οικογένεια, ως τα μόνα ‘οχυρά’ ανάσχεσης του ισοπεδωτικού κύματος του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης των πάντων. Μία πατρίδα, μία θρησκεία, μία οικονομία..!

Ανασηκώνεις το βλέμμα σου αναζητώντας ελπίδα ‘απ τους πάνω’ αυτού του κόσμου και ατενίζεις Διαφθορά και Ανεπάρκεια! Η αποθέωση της Μετριοκρατίας και στην Ελλάδα!

…Επιστρέφεις στα μικρά και τα εφήμερα. Τα μπαρ γεμίζουν ασφυκτικά σε εποχές μεγάλου υγειονομικού κινδύνου. Η ψυχεδέλεια επιστρέφει… η ψυχαγωγία εξοστρακίζεται! Ο κόσμος του βουνού και της θάλασσας, των κάμπων και των διάσελων, αυτός ο μέγας μαγικός κόσμος της φύσης κουράστηκε και αποτραβήχτηκε!

‘Χάθηκαν’ όπως γράφω στο βιβλίο μου ‘…και οι ‘τρελοί αυτής της πόλης. Μέσα οι ΄τρελοί’… έξω οι ψυχοπαθείς!’.

Καθημερινές εικόνες απύθμενης παράνοιας..!

Άνθρωπος-απάνθρωπος για τον συνάνθρωπο! Θρασύτητα, αναλγησία, απληστία, κτηνωδία!

Η πατρίδα ‘βάλλεται’, η θρησκεία ‘χλευάζεται’, η οικογένεια ως θεσμός ‘συκοφαντείται’, βραχίονες ενός κεντρικού πυλώνα, που άλλοτε διασφάλιζε την συνοχή του κοινωνικού μας ιστού, σήμερα συντρίβεται με την εμφάνιση όλων των δυτικόδουλων τάσεων της εποχής..!

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…

αίφνης μετατρέπεται ως ‘ο παράδεισος των παρανόμων’. Εισβάλλουν από παντού. Καθημερινά επεισόδια απίστευτης κτηνωδίας..!

‘Ισόβια’ η Ιωάννα… τέσσερα-πέντε χρονάκια συνολικά η Βιτριολίστρια..!

Σήμερα ‘δικάζει ο φονιάς… και ο αθώος στο εδώλιο’… τραγούδησε ο εθνικός μας βάρδος Στέλιος Καζαντζίδης και οι καρδιές αναριγούν στους στους στίχους του εμπνευσμένου Μάκη Ερημίτη. Στίχος προφητικός, που δυστυχώς επαληθεύεται!

Τα ‘ποδοσφαιρικά’ μας κι αυτό το Σαββατοκύριακο σε φυσιολογική εξέλιξη. Χαλκίδα-Σκεπαστή-Μακρυκάπα και πίσω καραδοκούν Αμαρυνθιακός και Ταμυναϊκός.

Για την ώρα όμως και μέχρι την Πέμπτη…

…Σασμός… και σκασμός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στοίχημα. Ας αφήσουμε τις κιμπαριές…

Νίκος Μποζιονέλος

Προγνωστικά Euro 2020. Λίγο πριν το τέλος… μέχρι 3.33

Νίκος Μποζιονέλος

Πέρσι… σαν σήμερα (7/3/2020)

eviasports
-->