EVIASPORTS.GR ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

‘Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ’: ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’00 (Ποδοσφαιρική ορφάνια και εθνική μοναξιά, μέρος Β)

Είναι γεγονός πάντως ότι ο ΑΟ ‘Χαλκίς’, μέσα από ατελέσφορες γενικές συνελεύσεις, διοικούσες επιτροπές και με την απειλή πάντα της παραπομπής στο Πρωτοδικείο, στο πρόσωπο του Γιάννη Φραϊδάκη το τοπικό ποδόσφαιρο θα βρει έναν απρόσμενο φίλο που θα προσδώσει στο σύλλογο μια πρόσκαιρη σταθερότητα. Σημαντική ήταν αυτό το διάστημα και η συμβολή του γνωστού επιχειρηματία Τριαντάφυλλου Ευσταθίου.

Ο Φραϊδάκης απομονωμένος απ’ το ‘ισχυρό οικονομικό κεφάλαιο’ της πόλης και τις δημοτικές και πολιτειακές αρχές, θα εγκαταλείψει την προσπάθεια, παραδίδοντας σε ακατάλληλα χέρια τις τύχες της ομάδος (Κορλός-Πολυκράτης) και προετοιμάζοντας τον ερχομό του Αντώνη Αγραφιώτη. Το 2004 η γενική αδιαφορία οδηγεί στη διάλυση του ΑΟ ‘Χαλκίς’, που χάνει την επαγγελματική του ιδιότητα και επιστρέφει με επεισοδιακό τρόπο στην Α΄ Τοπική. Ταυτόχρονα ο Λήλας την περίοδο 2003-2004 κερδίζει την Κατηγορία μέσα από αγώνες μπαράζ και παίζει για την περίοδο 2004-2005 στη Γ΄ Εθνική.

Ο Αντώνης Αγραφιώτης μεταφέρει την έδρα στη Χαλκίδα, το καλοκαίρι του 2005. Ακολουθούν πομπώδεις ‘διακοινώσεις’ του νέου αφεντικού που οραματίζεται ‘ιδεολογικά και πρακτικά’ την ένωση ‘Χαλκίδας’-Λήλα σε έναν ισχυρό σύλλογο που θα στοχεύει την Β΄ Εθνική Κατηγορία. Σημαντική η παρουσία στα διοικητικά με την ανάμειξη του Παναγιώτη Μολέ, που αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικού διευθυντή υπογραμμίζοντας την άψογη παρουσία του συλλόγου σε λειτουργικό τουλάχιστον επίπεδο. Ο Αγραφιώτης εγκαταλείπει την προσπάθεια. Το καλοκαίρι του 2006 αποδεικνύεται κενόδοξο. Και ο Λήλας επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα.

2005: Ο Λήλας ‘μεταμφιεσμένος’ σε ‘Νερατζούρι του Ευβοϊκού’ του Γιώργου Λάμπρου και του Αντώνη Αγραφιώτη, στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

Ο ΑΟ ‘Χαλκίς’, με εξαίρεση την περίοδο 2004-05 που είχε αποσυρθεί αγωνιστικά, θα συνεχίσει να υπάρχει για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους, αρχικά στη Α΄ Τοπική και ύστερα θα υποχωρήσει και θα παίξει για δυο αγωνιστικές περιόδους στη Β΄ Τοπική… ‘Πύρρειες’ νίκες στις έδρες…. του Αγίου Αθανασίου και των Στροπώνων και πάλι στην Α΄ Τοπική. Σκηνές ‘απείρου κάλους’ για τον υπερήφανο φίλαθλο κόσμο της Χαλκίδας, με τους θριαμβευτές επιβαίνοντες σε λεωφορείο, να διασχίζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φλας αναμμένα, κόρνες και ο ύμνος…. να δονεί την ατμόσφαιρα.!

Τέλος πάντων, ήταν ένα βήμα μπροστά. Δεν χρειαζόταν τίποτε περισσότερο και μόνο στους αδαείς και ανιστόρητους θα μπορούσε να προκαλέσει ενθουσιασμό και ψυχική ευφορία, το γεγονός της ανόδου. Με σχετική ευκολία θα καταφέρει να κρατηθεί στην κατηγορία για την περίοδο 2008-2009, ύστερα από γενική αντεπίθεση στο β΄ γύρο.

Αυτήν την περίοδο ο Γιώργος Μπούρικας ‘μάχεται’ όλα αυτά τα χρόνια, σχεδόν μόνος με τυπικές βοήθειες να βγάλει την ποδοσφαιρική ‘Χαλκίδα’, απ’ την στενωπό στην οποία είχε περιέλθει. Δεν ευθύνεται φυσικά για τη διάλυση… Ως ‘από μηχανής θεός’ τη σώζει από την αφάνεια και την οδηγεί σε μια ικανοποιητική και ελπιδοφόρα κατάσταση. Η ομάδα οργανώνεται διοικητικά και ποδοσφαιρικά.

Υπάρχει ένα σταθερό σχήμα στη διοίκηση. Πρόεδρος, ο γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα των κατασκευών Βασίλης Ταρνανάς και στο πλευρό του μέσα σε οικογενειακό κλίμα, ο Γιώργος Μπούρικας, ο Κώστας Λύκος, ο Δημήτρης Παπαθεοδώρου, ο Δημήτρης Πίγκος, ο Δημήτρης Σώκος, ο Γρηγόρης Δάσκος και οι απόστρατοι Γιάννης Ζώης (πρ. Διοικητής Πυροσβεστικής) και Γιάννης Γιαμπουράς (πρ. Διοικητής Σχολής Πεζικού). Ενεργοποιούνται τέλος και δίνουν βοήθειες σαν ‘εξωδιοικητικοί’ οι Βασίλης Αρμόνης, Παναγιώτης Σακελλαράκης, Βασίλης Πίγκος και Βαγγέλης Σέμπος. Στη Διοίκηση εισέρχεται και ο Βασίλης Βρεττός.

Τα τελευταία δυο χρόνια και απ’ την περίοδο 2007-2008, όταν βγήκε πρωταθλήτρια στη Β΄ Τοπική, προπονητής ήταν ο Γιάννης Μουτσανάς. Ύστερα ακολούθησαν οι Κώστας Σταματίου και Βλάσσης Ταυλαρίδης και απ’ τον Οκτώβριο του 2009 ο Μιχάλης Βλάχος, διεθνής αμυντικός της ΑΕΚ, αλλά και με Ευρωπαϊκή εμπειρία ως παίκτης με τα χρώματα της Πόρτσμουθ Αγγλίας. Το τελευταίο τρίτο αυτής της αγωνιστικής περιόδου, προπονητής θ’ αναλάβει ο Γιώργος Ποδάρας. Ο ΑΟ ‘Χαλκίς’ στέφεται πρωταθλητής, για την περίοδο 2009-΄10, υπερισχύοντας της ισοβαθμίας της Κύμης.

Αξιόλογο και το έμψυχο δυναμικό με τους Γιώργο Μόνο, Βαγγέλη Σολογιάννη (Τ), Βλάσση Μπόκαρη, Θανάση Τσούτη, Γιάννη Καλαμπόκα, Κώστα Κολιόπουλο, Παναγιώτη Χάλιο (Α), Κώστα Γκαλαμέλο, Νίκο Καραμούζη, Γιώργο Αγγελάτο, Δημήτρη Μπακρή, Ηλία Ξιφαρά, Αλέκο Τσομώκο, Μάριο Καραχάλιο, Νίκο Κοτρώτσιο, Βαγγέλη Κοτρώτσιο (Μ) και τους Βασίλη Μπάκρη, Δημήτρη Βεζιρτζόγλου, Γιώργο Μάνεση και Γιώργο Μανωλιδάκη (Ε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Πισσώνας: Έναρξη συνεργασίας με Δ. Παπαδόπουλο

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ύπατο-Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ Όμιλος): Πανόραμα (20/10)

eviasports
-->