Δηλώσεις του προπονητή του Καλοχωρίου/Παντειχίου Κώστα Σταματίου, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Λήλαντα Βασιλικού, για την πρώτη αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.
‘Περίμενα πιο εύκολα τα πράγματα και γίνανε πιο δύσκολα. Δεν ‘πεθαίνει’ εύκολα ο Λήλας. Έχει ‘φανέλα’ ο Λήλας. Πιστεύω στη ‘φανέλα’. Μια ομάδα που έχει ένα ειδικό βάρος για αρκετά χρόνια και έχει παίξει και σε άλλες μεγάλες κατηγορίες, δίνει πόντους στους παίχτες που φοράνε τη φανέλα της. Τους δίνει δύναμη η φανέλα.
Ήταν η πρώτη αγωνιστική και είχαμε και προβλήματα με τραυματισμούς με κάποια παιδιά, που δεν ήταν έτοιμοι. Θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι που φοβόμασταν και εμείς. Ο Λήλας ήρθε και θεωρώ ότι πίστευε ότι θα πάρει κάτι απ’ το παιχνίδι αυτό. Φαινόταν μέσα στο παιχνίδι.
Βέβαια εμείς πιστεύω ότι διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να ‘χαμε κάνει και άλλα γκολ. Δηλαδή χάσαμε ευκαιρίες. Και αυτοί όμως θα μπορούσαν να κάνουν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, σε μια φάση που έγινε ένα λάθος στην άμυνα μας και ο τερματοφύλακας μας απέκρουσε δυο φορές. Ήταν καθοριστικό το σημείο αυτό.
Αλλά δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο. Δηλαδή το πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Τους πιέσαμε, κάνανε λάθη, κάναμε ευκαιρίες, παίξαμε δυνατά εκεί που χρειαζότανε.
Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί πήραμε το παιχνίδι και ήτανε πρώτη αγωνιστική και ακόμα -επειδή είμαστε νέα ομάδα, αρκετά παιδιά νέα έχουν έρθει και έφυγαν αρκετοί παίκτες, που ήταν βασικοί- δεν έχουμε τη συνοχή που θέλουμε και είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Πάντα οι πρεμιέρες είναι δύσκολες. Θα ‘θελα στις πρεμιέρες να παίζω πάντα εκτός έδρας. Γιατί θεωρώ ότι ο γηπεδούχος πάντα έχει μεγάλη πίεση, γιατί θεωρείται ότι παίζει στο γήπεδο του και πρέπει να πάρει κάτι καλό. Γι’ αυτό και είδα ότι και στον Λήλα ήταν πιο άνετοι. Δεν είχανε τόσο άγχος όσο οι δικοί μας παίκτες. Ίσως δεν έχουμε την εμπειρία εμείς για να το διαχειριστούμε αυτό το άγχος.
Όπως είπα, είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κερδίσαμε. Όταν παίρνεις τους τρεις πόντους όλα τ’ άλλα μετά σταματάνε να υπάρχουνε και μπορούμε να πάμε να κάνουμε διορθώσεις από τα σφάλματα μας. Αλλά όλα ηρεμούνε. Είναι σαν να παίρνεις ένα παυσίπονο’.
Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!