EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Π. Πικραμένος: ‘Θέλαμε να γαλουχήσουμε την ομάδα, πάνω σε συγκεκριμένους πυλώνες’

Τα κυριότερα μέρη των όσων ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς Παναγιώτης Πικραμένος, στη συνέντευξη τύπου της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/10.

‘Χαιρόμαστε που δεχτήκατε την πρόσκληση μας να έρθετε σήμερα, για να σας ενημερώσουμε και εμείς, μετά απ’ όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο με τον ‘covid’, για το τι κάναμε για τον ΑΟ Χαλκίς, τι θα κάνουμε και γενικότερα τι πρόκειται να γίνει γι’ αυτή τη μεγάλη ομάδα.

Ξεκινήσαμε από πέρσι ένα δύσκολο έργο, σε μια δύσκολη περίοδο, όπου στηθήκαμε πάνω σε κάποιους συγκεκριμένους πυλώνες, πάνω στους οποίους θέλαμε να γαλουχήσουμε αυτή την ομάδα, για να προχωρήσουμε.

Βασιστήκαμε πολύ, καταρχήν, στο κοινωνικό έργο. Δεν νοείται ένας σύλλογος σαν τον ΑΟ Χαλκίς σ’ αυτήν την πόλη να μην τον ενδιαφέρουν τα καθημερινά προβλήματα των συνανθρώπων του. Καθώς οι ίδιοι οι συνάνθρωποι μας είναι αυτοί που αύριο-μεθαύριο θα βρίσκονται στις εξέδρες μας, που αύριο-μεθαύριο θα φέρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο και θα τα κάνουν τους επόμενους ποδοσφαιριστές.

Κάναμε λοιπόν ένα κοινωνικό έργο, το οποίο αφορούσε καταρχήν μία δωρεά φανελών στον Λήλα, μετά από τα γεγονότα της πλημμύρας τον περασμένο Αύγουστο, Χριστουγεννιάτικο γεύμα για συνανθρώπους μας με συλλογή τροφίμων για τον Καλό Σαμαρείτη. Και σε γηροκομείο και σε ορφανοτροφείο. Δωρεά τηλεόρασης στον σύλλογο Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός και συμμετοχή με απόδοση χρηματικού ποσού στον φιλανθρωπικό σύλλογο Ο Ήλιος του Αλέξανδρου. Και στις τρεις εκδηλώσεις που έγιναν μέσα στο έτος.

Φέτος θα κάνουμε κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο, καθώς μετά από τη χρονιά που πέρασε, και ειδικά το τελευταίο εξάμηνο είχαμε τον χαμό του Γιάννη Αγριόδημου. Έχουμε θέσει δύο πολύ συγκεκριμένους στόχους, που τους θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικούς για μας.

Μία κίνηση που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι η δημιουργία ‘τράπεζας αίματος’, όπου επιθυμία της οικογένειας του Γιάννη είναι το αίμα να προορίζεται για όλους τους ποδοσφαιριστές των ομάδων της Εύβοιας και τους συγγενείς πρώτου βαθμού. Είναι μία πολύ συγκινητική ενέργεια, ειδικά από την οικογένεια του Γιάννη, πράγμα που για να επιτευχθεί χρειαζόμαστε σίγουρα τη στήριξη της ΕΠΣ Ευβοίας. Ενώ παράλληλα μελετάμε και το νομικό πλαίσιο που απαιτείται για να γίνει η δημιουργία της.

Παράλληλα θα δείτε κάτι στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Αποφασίσαμε ότι στις φανέλες του ΑΟ Χαλκίς, σε ένα από τα δύο μπράτσα θα έχουμε την εικόνα του Γιάννη. Ο Γιάννης λοιπόν σαν ζωγραφιά θα συμμετάσχει πάνω στο μπράτσο των ποδοσφαιριστών μας, με σκοπό να μας συνοδεύσει σε όλη τη σεζόν, σ’ αυτή την πορεία πρωταθλητισμού που θα κάνουμε. Στο τέλος της χρονιάς λοιπόν, κάποιες απ’ αυτές τις φανέλες θα κανονίσουμε να τις πουλήσουμε με σκοπό τα έσοδα να δοθούν σε κάποιο φιλανθρωπικό έργο, όπως ακριβώς δηλαδή ήθελε ο Γιάννης.

Δεύτερο κομμάτι: χορηγικό πρόγραμμα. Πέρσι σε μια δύσκολη χρονιά όπως ξέρετε όλοι, καταφέραμε με τη βοήθεια του Νίκου Μάλλιαρη, που ανέλαβε εξωτερικός συνεργάτης στο κομμάτι της χορηγικής δραστηριότητας, να φέρουμε δίπλα μας 27 χορηγούς, 27 συνεργάτες. Σε μια δύσκολη εποχή, που πολλοί δυσκολευόντουσαν να συμμετάσχουν σε όλο αυτό και να δεσμεύσουν χρήματα για μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Φέτος οι ενέργειες μας αυτές μας έχουν βοηθήσει. Οι χορηγοί έχουν γίνει ήδη 34 και θα έχουμε και μία έκπληξη την Κυριακή, όπου ο κ. Μάλλιαρης κανόνισε με έναν χορηγό να έχουμε στο γήπεδο κάτι πολύ σημαντικό που θα δείτε εκεί, δεν μπορώ να αναφέρω παραπέρα.

Πέρα απ’ αυτό θα έχουμε στις νέες φανέλες που παραγγείλαμε μόλις τώρα και θα τις έχουμε λίγο αργότερα, ένα νέο χορηγό, έναν επιχειρηματία απ’ την Αθήνα που αποφάσισε να μας βοηθήσει, ο οποίος έχει αρκετές εταιρείες που διαχειρίζεται. Προς το παρών έχει ζητήσει για δικούς του επιχειρηματικούς λόγους να παραμείνει στην ανωνυμία και εφόσον μας δώσει το ‘ok’ θα μπορέσουμε να συζητήσουμε μετά περαιτέρω.

Ακαδημίες ΑΟ Χαλκίς. Κάτι που είχε σταματήσει πολύ καιρό, ξεκίνησε ξανά απ’ την αρχή. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε θαύματα αυτή τη στιγμή, γιατί ξεκινήσαμε απ’ το μηδέν. Το σίγουρο όμως είναι ότι σκοπός μας δεν είναι να ανταγωνιστούμε ιδιωτικές ακαδημίες ποδοσφαίρου. Σκοπός μας είναι να διαφοροποιηθούμε, να δείξουμε τι σημαίνει αθλητισμός σε όλα αυτά τα παιδιά και να μπορέσουμε με τις μεθόδους μας να τα φέρουμε δίπλα μας’.

Για το αν μπορεί η συγκεκριμένη διοίκηση να ανταπεξέλθει στη Γ’ Εθνική: ‘Με το χορηγικό πλάνο, τις επαφές που έχουμε και όλα αυτά που έχουμε συμφωνήσει, φαίνεται ότι και την επόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Έχουμε ήδη υπολογίσει τους οικονομικούς πόρους που χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη συμφωνήσει τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Δεν φοβόμαστε την επόμενη μέρα. Πέρα απ’ αυτό υπάρχουν και κάποιες εκλογές, όπου αν βρεθούν τα ενεργά μέλη τα κατάλληλα τα οποία θέλουν να πάρουν την ομάδα και δεν είμαστε εμείς, καλώς να έρθουν. Πάντα με πλάνο και την επόμενη μέρα’.

Για τον χορηγό-επιχειρηματία από Αθήνα: ‘Όταν έρθει η ώρα, όταν έρθει η στάμπα θα μπορώ να σας πω. Αυτή τη στιγμή είναι απαίτηση του ίδιου του χορηγού να μείνει στην ανωνυμία. Προς το παρόν φέτος θα είναι κοντά μας. Από κει και πέρα θα ξέρουμε λίγο πριν τις εκλογές τι θα γίνει. Έχουμε σιγουρέψει αυτό που λέμε. Δεν πάμε να ανέβουμε και μετά να πούμε ‘τελειώσαμε κύριοι, παραδίδουμε σ’ άλλον’. Πάμε ν’ ανέβουμε επειδή ξέρουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και την επόμενη χρονιά.

ΑΟ Χαλκίς: Απολογισμός & όραμα για το μέλλον στη συνέντευξη τύπου (photos)

ΑΟ Χαλκίς: Απολογισμός & όραμα για το μέλλον στη συνέντευξη τύπου (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (25/11/2012): Έραπος-Ερμής Πηλίου 1-3

eviasports

Ευβοιώτης διαιτητής στο κύπελλο Ελλάδας (5/12)

Κώστας Λαγός

ΑΟ Πισσώνας: Ευχαριστήρια ανακοίνωση στους χορηγούς αθλητικού υλικού

Κώστας Λαγός
-->