EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Β. Καρλατήρας: ‘Να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην εξέλιξη του ΑΟ Χαλκίς’

Τα κυριότερα μέρη των όσων ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς Βασίλης Καρλατήρας, στη συνέντευξη τύπου της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/10.

‘Σας καλωσορίζω και εγώ απ’ την πλευρά μου και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Όπως όλοι γνωρίζετε, πριν από 15 περίπου μήνες πήραμε το βάπτισμα του πυρός, μέσα από τη γενική συνέλευση των μελών, να αναλάβουμε επίσημα τη διοίκηση της αγαπημένης μας ομάδας.

Δεν θα ήθελα καθόλου να αναφερθώ στο παρελθόν, αλλά στεναχωριέμαι ειλικρινά και το λέω που παραλάβαμε -δυστυχώς- μία σφραγίδα.

Τι έχουμε καταφέρει. Η ομάδα πλέον έχει την ειδική αθλητική αναγνώριση, ως σωματείο, είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο μελών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μετά από πολλές γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες. Και δεν μπορώ να παραλείψω ότι σ’ αυτό είχαμε την πολύτιμη βοήθεια του γενικού γραμματέα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας Γιώργου Πίσχινα.

Ένας άλλος στόχος μας ήτανε οι εγγραφές μελών. Στήσαμε από την αρχή το κομμάτι εγγραφής μελών και ενεργοποίησης μελών του ΑΟ Χαλκίς, με σκοπό μόνο και το τονίζω, τα ενεργά μέλη να έχουν δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθε, έτσι ώστε να εξαφανιστούν οι επίδοξοι… δεν θα ήθελα να αναφέρω τη λέξη, που έρχονται να πάρουν την ομάδα, χωρίς πλάνο, χωρίς ουσία και στέλνοντας μας στην αβεβαιότητα, όπως βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να αναφέρω κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που το καταστατικό του σωματείου θα τηρηθεί κατά γράμμα. Γιατί αυτό πρέπει. Αυτός είναι ο στόχος κι αυτό θα γίνει.

Σαν διοικητικό συμβούλιο πήραμε μία απόφαση, λόγω της πανδημίας, οι ψηφίσαντες -τα μέλη του σωματείου- στις εκλογές του 2020, έως και το Μάιο του 2021, να είναι ταμιακώς ενήμεροι όλοι, χωρίς να καταθέσουνε τη συνδρομή τους ούτε για ένα μήνα. Να σημειώσω ότι η συνδρομή, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, είναι 10 ευρώ τον μήνα. Αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχισμένος, είμαι ευχαριστημένος εν μέρει, γιατί υπάρχουνε 53 ταμιακά ενήμερα μέλη, μέχρι και σήμερα. Και είμαι ευχαριστημένος γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που για να δώσουν αυτά τα 10 ευρώ στο σωματείο, στερούνται και βασικά πράγματα στη ζωή τους.

Το στενάχωρο βέβαια για μένα είναι ότι στα 53 ταμιακώς ενήμερα μέλη, μέχρι σήμερα, δυστυχώς σ’ αυτά τα 53 μέλη είναι μόνο το 30% των μελών της εκλογικής γενικής συνέλευσης. Δηλαδή το υπόλοιπο 70%, αυτή τη στιγμή, δεν είναι ταμιακώς ενήμεροι.

Το καταστατικό της ομάδας, όσον αφορά το κομμάτι των μελών, μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε στην ιστοσελίδα της ομάδας, που υπάρχει συγκεκριμένο πεδίο.

Στο κομμάτι ενδυνάμωση ποδοσφαιρικού τμήματος, διοικητικά.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μας, για το σωματείο μας, από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν να βρίσκεται δίπλα μας ο Θανάσης Παλαιολόγος και ο Κώστας Αγριόδημος.

Ο Θανάσης ήρθε δίπλα μας, καθώς οι αξίες του και η φιλοσοφία του είναι εναρμονισμένα με το όραμα μας, για γιγάντωση του ΑΟ Χαλκίς με δικά μας παιδιά. Το ποιος είναι ο Θανάσης, δεν νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις. Ούτε για το ήθος του, ούτε για τις ποδοσφαιρικές του παραστάσεις. Θα αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή. Ένα πόστο που με τις γνωριμίες του και τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρο, είναι ιδανικό για εκείνον. Όπως, αν και δεν ήθελε να το αναφέρω, ο Θανάσης αυτή τη στιγμή προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα άμισθος. Το λέω και το τονίζω.

Ο κ. Αγριόδημος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας άνθρωπος που το ήθος του, η προσφορά του και οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο, τον φέρνουν στη θέση του γενικού αρχηγού, για να ενώσει πολλά κομμάτια του παζλ, της συνεργασίας προπονητή, ποδοσφαιριστών, αθλητικού διευθυντή και διοίκησης.

Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας. Συνεχίζουμε φυσικά τη συνεργασία μας με τον Παναγιώτη Τοκπασίδη. Έναν άνθρωπο γεννημένο ΑΟ Χαλκίς, που ήταν παρών στα δύσκολα, όπως και διατηρήσαμε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, με παιδιά που ήθελαν να βάλουν πλάτη, να φορέσουν τη φανέλα του ΑΟ Χαλκίς και να ζήσουν αυτό που θέλουμε όλοι μας.

Φυσικά πάνω σ’ αυτό θα ‘θελα να αναφερθώ, ότι η τελευταία αγωνιστική σεζόν, που θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, βάσει απόφασης της ΕΠΟ, εμάς σαν σωματείο δεν μας ικανοποίησε, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την οποιαδήποτε απόφαση, γιατί την 6η αγωνιστική ήμασταν πρωτοπόροι. Ήμασταν πεπεισμένοι μέσα μας ότι με μια μικρή ενίσχυση που θα χρειαζόταν η ομάδα τον Ιανουάριο, θα καταφέρναμε την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία αυτόματα, χωρίς τη διεξαγωγή μπαράζ. Ενώ φέτος, όπως όλοι γνωρίζετε, ο πρωταθλητής όλων των Ενώσεων αντιμετωπίζει έξι πρωταθλήτρια σωματεία άλλων Ενώσεων, για να καταφέρει την άνοδο του. Θα παλέψουμε και γι’ αυτό!

Στόχοι για τη συνέχεια.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, ο ΑΟ Χαλκίς δυστυχώς, είμαι σίγουρος ότι είναι η μοναδική ομάδα του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων η οποία δεν έχει σταθερή προπονητική έδρα. Το πόσο μεγάλο σωματείο είναι ο ΑΟ Χαλκίς, δεν θα το αναφέρω, γιατί σέβομαι όλες τις ομάδες. Από την ομάδα του Α’ Τοπικού, μέχρι και την τελευταία ομάδα στο Γ’ Τοπικό. Καθημερινά η ομάδα μετακινείται, μόνο και μόνο για να κάνει προπονήσεις. Κάθε σεζόν ψάχνουμε ένα γήπεδο για να κάνουμε προπονήσεις. Γήπεδο-έδρα δεν έχουμε. Και εκεί φιλοξενούμενοι είμαστε. Ενώ οι εγκαταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια ήταν παρατημένες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη σημερινή δημοτική αρχή, για τις προσπάθειες που κάνει την τελευταία περίοδο, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, απλά είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνουν πολλά παραπάνω.

Δεν χρειάζεται να γίνω γραφικός και να συζητάω για το τι συμβαίνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις, με τον αγωνιστικό χώρο, με τ’ αποδυτήρια, αλλά τονίζω ότι αν θέλουμε μια ομάδα να πρωταγωνιστήσει, χρειαζόμαστε τον Δήμο και την Περιφέρεια αρωγούς σ’ αυτό το κομμάτι. Δεν μπορούμε να πάμε στην επόμενη κατηγορία και ν’ αγωνιζόμαστε σ’ αυτές τις εγκαταστάσεις, Η εξέλιξη λοιπόν απαιτεί σταθερό προπονητικό χώρο για τις ακαδημίες και την ανδρική ομάδα, όπως και γήπεδο με εξαιρετικό χλοοτάπητα και εγκαταστάσεις για να γίνουν αγώνες ποδοσφαίρου.

Για τις επόμενες περιόδους ο στόχος είναι να δυναμώσουμε τον ΑΟ Χαλκίς, μέσω των ενεργών εγγεγραμμένων μελών, τα οποία είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της προσπάθειας, ενώ παράλληλα να συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε ανθρώπους, χορηγούς, εθελοντές, επιχειρηματίες, που θα μπορούσαν να προσφέρουν και να δυναμώσουμε.

Να είστε σίγουροι ότι αγωνιζόμαστε για όλη την περιοχή και τα παιδιά της. Δεν αγωνιζόμαστε για εμάς. Δεν έχουμε τη λόξα ούτε να μας φωνάζουνε πρόεδρο, ούτε αντιπρόεδρο. Έχουμε την αγάπη για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας και θέλουμε και εμείς να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην εξέλιξη του ΑΟ Χαλκίς.

Τονίζω ότι όποιος θέλει να βοηθήσει τον ΑΟ Χαλκίς, οποιοσδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, να συζητήσουμε, να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει. Όποιος θέλει να συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια και εναρμονίζεται με το όραμα αυτής της ομάδας, επίσης είναι ευπρόσδεκτος να βοηθήσει, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι όταν έχουν τις ίδιες βλέψεις και σκέψεις για την υπόλοιπη ομάδα.

Κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, οι αρχηγοί για τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα είναι ο Γιάννης Θωμάς, ο Μάριος Καραχάλιος, ο Κώστας Τζάβρας, ο Δημήτρης Ζουλιώτης’.

Για το καταστατικό του ΑΟ Χαλκίς: ‘Το ισχύον καταστατικό του ΑΟ Χαλκίς προβλέπει 9μελές διοικητικό συμβούλιο, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον νόμο του κ. Αυγενάκη -με μία παράταση που πήρε- μέχρι τον Ιούνιο του ’22 να προβούμε σε τροποποίηση καταστατικού’.

Για το αν θεωρεί ότι είναι σημαντική η βοήθεια των υπόλοιπων μελών του ΔΣ του ΑΟ Χαλκίς: ‘Η βοήθεια των υπολοίπων μελών του ΔΣ, για μας, για μένα προσωπικά που έχω ζήσει αυτή την ομάδα 7-8 χρόνια απ’ το πόστο του γενικού αρχηγού και γνωρίζω τι σημαίνει, δεν είναι απαραίτητα οικονομική. Δηλαδή εγώ αυτή τη στιγμή, είναι η πρώτη χρονιά μετά από 7-8 χρόνια που ξέρω ότι κάποια πράγματα τα χειρίζεται ο κ. Θάνος, κάποια πράγματα τα χειρίζεται ο κ. Αγριόδημος, κάποια θέματα τα χειρίζεται ο κ. Παλαιολόγος, κάποια θέματα ο κ. Πικραμένος. Υπάρχουνε συγκεκριμένα θέματα, που τα χειρίζεται συγκεκριμένος άνθρωπος. Και μπορώ να το πω ότι μετά από 7-8 χρόνια, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Είμαι κάθετος σ’ αυτό. Δηλαδή εγώ προσωπικά έλειπα δύο μέρες στην Αθήνα, ήρθα για τη συνέντευξη τύπου και ήξερα πως ότι έπρεπε να γίνει χθες και σήμερα, γίναν όλα’.

Για την έδρα του ΑΟ Χαλκίς και την τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου για τον κορονοϊό: ‘Ο ΑΟ Χαλκίς είναι η μόνη ομάδα νομίζω στο Α’ Τοπικό, που λόγω του Σταδίου έχει αυτό το πρόβλημα. Αυτό δεν λέει κάτι. Εμείς θα τηρήσουμε την νομιμότητα κατά γράμμα. Ότι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, αυτό θα συμβεί. Είναι εις βάρος του ταμείου της ομάδας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς θα τηρήσουμε ότι προβλέπει το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. Μπορεί κάποιοι φίλαθλοι μη εμβολιασμένοι να ‘χουνε θέμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Και δεν είναι το χρηματικό πρόστιμο. Είναι ότι στα πάντα πρέπει να βαδίζουμε με νομιμότητα και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες’.

Για τις υποσχέσεις της διοίκησης του: ‘Αυτά που υποσχεθήκαμε στη γενική συνέλευση, νομίζω τα τηρήσαμε κατά γράμμα. Πάνω απ’ όλα η αξιοπιστία της ομάδας’.

ΑΟ Χαλκίς: Απολογισμός & όραμα για το μέλλον στη συνέντευξη τύπου (photos)

ΑΟ Χαλκίς: Απολογισμός & όραμα για το μέλλον στη συνέντευξη τύπου (video)

Π. Πικραμένος: ‘Θέλαμε να γαλουχήσουμε την ομάδα, πάνω σε συγκεκριμένους πυλώνες’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ηρακλής Ψαχνών: Φιλικό με Προοδευτική

Κώστας Λαγός

Ανανέωσε ο Δ. Χουχούμης με Απόλλωνα Σμύρνης

eviasports

Σχολικοί αγώνες: Στην κορυφή οι Αλιβεριώτισσες! (ΕΠΑΛ Αλιβερίου-1ο ΓΕΛ Χαλκίδας 5-0) (photos)

Παναγιώτης Βαρσαμάς