EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Θοδωρής Παχατουρίδης στο eviasports

Ο Θοδωρής Παχατουρίδης βρέθηκε και πάλι στα Ψαχνά, ως προπονητής της Εθνικής Ενόπλων που φιλοξενήθηκε από τον ΑΠΟ Καστέλλας σε φιλική αναμέτρηση, και μίλησε στο eviasports για τον Ηρακλή Ψαχνών, στον οποίο έκανε το πρώτο του προπονητικό βήμα -έπειτα από μια σημαντική ποδοσφαιρική καριέρα- το 2003, το ποδοσφαιρικό ταλέντο της Εύβοιας και το τι πρέπει να κάνεις όταν φτάσεις στο υψηλότερο σημείο της απόδοσης. Ακόμη σχολίασε τη φετινή Super League, την ελληνική διαιτησία, τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και την Εθνική Ελλάδας, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους γονείς.

Για τον Ηρακλή Ψαχνών: ‘Κάνανε τότε, το 2003, μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Νομίζω ότι ο κόσμος το είχε καταλάβει. Στην πορεία τον παρακολουθούσα τον Ηρακλή Ψαχνών. Ανέβηκε κατηγορίες, αλλά δεν φτάνει μόνο ν’ ανέβεις. Το δυσκολότερο είναι να κρατηθείς. Αν δεν κρατηθείς… νομίζω εκεί είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Αυτό πρέπει να το δουν οι τοπικοί φορείς και οι άνθρωποι οι οποίοι έχουνε ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια και αυτοί οι οποίοι θέλουνε να ασχοληθούνε. Από τη μια στιγμή στην άλλη δεν μπορούνε ν’ αλλάξουνε πολλά πράγματα. Πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός, να υπάρχει υπομονή και επιμονή, για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια ομάδα και να σταθεροποιηθεί’.

Για το ποδοσφαιρικό ταλέντο της Εύβοιας και το πότε πρέπει να γίνεται η μεγαλύτερη προσπάθεια: ‘Όταν ήμουνα εγώ, στην εποχή τη 2009 τη χρονολογία με 2014, στις εθνικές ομάδες, βλέπαμε όλη την Ελλάδα και η Εύβοια ήτανε από τους νομούς και απ’ τις Ενώσεις που είχανε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Όπως είπα και πριν δεν φτάνει μόνο να κάνεις την προσπάθεια σου για να διακριθείς. Η μεγαλύτερη προσπάθεια πρέπει να γίνει όταν φτάσεις στο ύψιστο σημείο της απόδοσης σου. Εκεί πρέπει να κάνεις τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να παραμείνεις. Και δυστυχώς οι περισσότεροι δεν τα ‘χουν καταφέρει. Αυτοί οι λίγοι οι οποίοι τα ‘χουνε καταφέρει τους βλέπουμε στις τηλεοράσεις να πρωταγωνιστούνε.

Για το πρωτάθλημα της Super League: ‘Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο απ’ το περσινό. Θα δούμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, απ’ όλες τις ομάδες. Είναι ενισχυμένες. Παίζουνε πολύ καλύτερα από πέρσι και νομίζω θα ‘ναι ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Η πεντάδα είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ευελπιστούμε να μπει και κάποια άλλη ομάδα απ’ την περιφέρεια. Βάσει της περσινής χρονιάς και βέβαια με την αρχή της φετινής, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά περισσότερα ακόμα περιθώρια βελτίωσης, που αυτόματα αυτό τον βρίσκει να είναι πρώτος να κόψει το νήμα.

Για τους Έλληνες διαιτητές: ‘Εγώ νομίζω ότι καταρχήν είναι πολύ άσχημο να μην μπορεί να παίζουνε Έλληνες διαιτητές. Αυτό είναι ότι χειρότερο, για μένα προσωπικά. Τώρα, αν αδικηθεί κάποιος ή ευνοηθεί κάποιος, αυτό το βλέπαμε, το βλέπουμε και θα το βλέπουμε. Αυτό το οποίο θα πρέπει να μείνει στα μάτια του κόσμου είναι την απόδοση μίας ομάδος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να προσφέρει, να παίζει ποδόσφαιρο και να δημιουργεί ευκαιρίες ώστε να το χαίρεται ο κάθε φίλαθλος κόσμος και ο οπαδός της κάθε ομάδος’.

Για το μικρό ποσοστό συμμετοχής Ελλήνων στη Super League και την Εθνική Ελλάδας: ‘Όταν δεν υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα της χώρας μας, δυσκολεύει το έργο του εκάστοτε προπονητή, που είναι ο εκλέκτορας της εθνικής ομάδος. Από κει και πέρα όμως θα πρέπει αυτός ο άνθρωπος, γι’ αυτό το ρόλο έχει, να προσπαθήσει να βρει και να -να το πω απλά- συναρμολογήσει, να συνδέσει όλους τους ποδοσφαιριστές, σε γρήγορο χρονικό περιθώριο, ώστε να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο’.

Για το αν μπορεί η Εθνική Ελλάδας να επαναλάβει την επιτυχία του 2004: ‘Το ευχόμαστε όλος ο φίλαθλος κόσμος, αυτά τα παιδιά τα οποία το 2004 μας κάνανε υπερήφανους, την εκάστοτε χρονική στιγμή που θα μπορέσουν να το κάνουνε και κάποια παιδιά απ’ αυτά θα είναι ότι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο’.

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: ‘Νομίζω πως δουλεύει καλά. Υπάρχει μεγάλη αγάπη. Καταρχήν υπάρχει μεγάλη αγάπη από τους παράγοντες οι οποίοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και από κει και πέρα ποια ομάδα είναι αυτή, με ποιον προπονητή δουλεύει, πως δουλεύει και τ’ αποτελέσματα φαίνονται στην πορεία της κάθε ομάδος’.

Για την ομάδα στην οποία εργάζεται ως προπονητής και οι ευχές του για τον Ηρακλή Ψαχνών: ‘Είμαι στον Απόλλων Ποντίων στη Δυτική Αττική. ‘Εύχομαι ότι καλύτερο για τον Ηρακλή Ψαχνών, που από δω ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα το 2003, σαν παίκτης και προπονητής, μαζί με τον αδερφό μου και τον Ηλία Σαββίδη’.

Το  μήνυμα του προς τους γονείς: ‘Θα απευθυνθώ στους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει ν’ αφήσουν τα παιδιά, απ’ τη στιγμή που επιλέγουν μια ακαδημία ή μία ομάδα που στέλνουν το παιδί τους να δουλέψει, να παίξει ποδόσφαιρο. Να αφήσουνε τον εκάστοτε προπονητή, απ’ τη στιγμή που δίνουν την εμπιστοσύνη σ’ αυτήν την ομάδα, να δουλέψει και να μην ‘κατακρίνουνε’ το παιδί τους, μετέπειτα από κάποια προπόνηση, μετά από κάποιον αγώνα και να το ‘πυροβολούνε’, με ‘ότι δεν έπρεπε να κάνεις αυτό’, ‘δεν εκείνο, δεν αυτό, δεν εκείνο…’. Αυτό που έχουνε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, το ότι δεν καταφέραν αυτοί να παίξουνε ποδόσφαιρο, να μην το μεταφέρουνε με λάθος τρόπο στα παιδιά τους’.

ΑΠΟ Καστέλλας: Φιλικό με Εθνική Ενόπλων (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα αγώνων 9ης αγωνιστικής (7,8,14,15/3)

Κώστας Λαγός

Στοίχημα: Με τα γκολ της Αταλάντα και το 1.80 στο Μιλάνο

eviasports

ΑΠΚΟ: Σχηματίστηκε το νέο ΔΣ

Κώστας Λαγός
-->