EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Ρέτσας: ‘Με συνεργασία & διάλογο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες’

Η ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα, στην κλήρωση των πρωταθλημάτων 2021-22 της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης.

‘Αγαπητοί φίλοι, εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων της Εύβοιας, καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστώ που και σήμερα ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και βρίσκεστε εδώ για την κλήρωση   πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ευβοίας για την ποδοσφαιρική  περίοδο 2021-2022.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των σωματείων που μετακινήθηκαν από βόρεια και νότια Εύβοια για να τιμήσουν μαζί με τους παράγοντες των  κοντινών σωματείων και με όλους εμάς την  αποψινή εκδήλωση.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης,

Τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα.

Τον Δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων και πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Ευβοίας κ. Γιώργο Ψαθά.

Να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κώστα Γαλάνη, ο οποίος λόγω ενός προσωπικού προβλήματος δεν μπόρεσε να είναι κοντά μας.

Τον αιδεσιμότατο πάτερ Δημήτριο, ο οποίος θα τελέσει και τον καθιερωμένο αγιασμό.

Τα μέλη της επιτροπής διαιτησίας, τους εκπροσώπους του συνδέσμου διαιτητών και του συνδέσμου προπονητών, καθώς και των ΜΜΕ που μας τιμούν απόψε με την παρουσία τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ταμία της Ένωσης κ. Γιάννη Λάμπρου και την οικογένειά του για  την  παραχώρηση του χώρου που βρισκόμαστε απόψε.

Στο σημείο αυτό θα καλέσω τον αιδεσιμότατο πάτερ Δημήτριο να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων της Εύβοιας.

Υπό άλλες συνθήκες, η εικόνα σε τούτον εδώ το χώρο, ή σε οποιονδήποτε άλλο, θα ήταν διαφορετική  και με μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αναλογιζόμενοι όμως, την κατάσταση που επικράτησε στο χώρο, τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να ξεκινήσουμε με την καλύτερη διάθεση.

Με την πανδημία να κυριαρχεί και να ρυθμίζει τη ζωή και τις δραστηριότητές μας, άρχισε μια  νέα ποδοσφαιρική περίοδος, με διαφορετική φιλοσοφία, νέους κανόνες, άλλα δεδομένα και με πολλές  δυσκολίες.

Σ΄ αυτές τις δυσκολίες θα είμαστε κοντά σας και θα προσπαθήσουμε με συνεργασία και διάλογο να τις  ξεπεράσουμε.

Κάναμε την αρχή με τους αγώνες κυπέλλου και είμαστε η πρώτη Ένωση που ξεκινήσαμε νωρίς τη  διοργάνωση, τεστάροντας και την προσπάθειά μας για την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα.

Γι’ αυτό και διοργανώσαμε τους αγώνες με τη μορφή ομίλων, διευκολύνοντας όλους τους συμμετέχοντες στην εφαρμογή των μέτρων  που επιβάλλονται από τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.

Η πανδημία του κορονοϊού αγαπητοί φίλοι συνεχίζεται και το καθεστώς αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει, περιορίζει τη δράση μας και δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.

Η  κρίση που έχει επιφέρει, καταδεικνύει την ανάγκη για ενότητα, συνεργασία και συμμετοχή σ΄ ένα  άθλημα που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και στα καλύτερά του.

Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, προστέθηκαν και αυτά που ανέκυψαν από την καταστροφική πυρκαγιά  του Αυγούστου που έπληξε τον  νομό μας και ιδιαίτερα τα σωματεία της Β. Ευβοίας.

Από την πρώτη στιγμή, εντείναμε τις προσπάθειές μας για τη στήριξη των  σωματείων που επλήγησαν  και σταθήκαμε αρωγοί στον αγώνα των παραγόντων για επιβίωση των σωματείων που ανέλαβαν  να  εκπροσωπήσουν.

Απευθυνθήκαμε σε  όλους τους φορείς του αθλητισμού και ζητήσαμε να στηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο τα πυρόπληκτα σωματεία μας.

Εκτός από οικονομική ενίσχυση, η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, ανταποκρίθηκαν άμεσα και χορήγησαν  αθλητικό υλικό στα σωματεία μας,  ικανό, να ικανοποιήσει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν. Την ερχόμενη Δευτέρα θα παραδοθεί το αθλητικό υλικό που έχουμε συλλέξει στα σωματεία.

Στα πλαίσια της οικονομικής στήριξης των σωματείων αυτών, εξασφαλίσαμε τη  διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα  μεταξύ του ΑΟ  Ν. Αρτάκης (που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική) και της Εθνικής ομάδας Ανδρών του 2004 στο γήπεδο  Ν. Αρτάκης τη Δευτέρα 4/10/2021 και ώρα 5 μ.μ.

Και τα έσοδα του αγώνα αυτού, θα διατεθούν για τις ομάδες της Βορείου Ευβοίας και ευχαριστούμε την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα για την οικονομική στήριξη των σωματείων μας και για την ευγενική χορηγία  τους.

Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό και ζητάμε από όλα τα σωματεία και τους φορείς του ποδοσφαίρου να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας αυτή.

Εμείς από την πλευρά  μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όλα τα σωματεία του νομού μας και θα τα στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Στα πλαίσια της οικονομικής τους στήριξης, ξεκινήσαμε με τα συμβολικά παράβολα που ορίσαμε  για όλες τις κατηγορίες στο πρωτάθλημα, καθώς και για το κύπελλο.

Συνεχίζουμε με δωρεάν  διαιτησίες σε  αγώνες και με μείωση των παραβόλων επανέκδοσης των δελτίων των ποδοσφαιριστών.

Σ΄ αυτή τη νέα μεταρρύθμιση για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και για την αντικατάσταση των δελτίων αθλητικής ιδιότητας με τα δελτία νέου τύπου (επανέκδοση), παρείχαμε και πολλές διευκολύνσεις στα σωματεία μας τόσο ως προς τη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών τους, όσο και στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Το ίδιο πράξαμε και για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών  για την ειδική  αθλητική αναγνώριση των σωματείων μας και την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ, με την πολύτιμη  βοήθεια του Γεν. Γραμματέα της Ένωσης κ. Γεωργίου Πίσχινα.

Σε λίγη ώρα από τώρα, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους αγώνες πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι, ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς, σε ότι αφορά την αντικατάσταση των παλαιών δελτίων των ποδοσφαιριστών και στην υιοθέτηση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Για να έχουμε συνέχεια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για  να αποφύγουμε τις όποιες κυρώσεις, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και να τηρήσουμε όλοι τους κανονισμούς και χωρίς καμία παρέκκλιση το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλουν οι αρμόδιες αρχές.

Θα πρέπει  με  κάθε  δυνατό τρόπο να προστατέψουμε την υγεία όλων των συμμετεχόντων και  να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ασφαλή άθληση.

Σ΄ αυτή την πρωτόγνωρη για τα χρονικά συγκυρία και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο στο Ευβοϊκό, που δοκιμάστηκε από πλημμύρες και πυρκαγιές, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν δυσκολίες.

Με συνεργασία όμως, ενότητα, διάλογο και καλή πρόθεση, θα βρούμε λύσεις και θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για  τη συνέχεια και για  ένα καλύτερο αύριο.

Χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους κανονισμούς, προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε την καλύτερη δυνατή  λύση για τη συνέχεια των ομάδων αυτών, ώστε να μην εγκαταλείψουν, αλλά και για να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Δύο σωματεία της Βορείου Ευβοίας, ο Αρτεμησιακός και ο Ευβοϊκός  Γουβών, δεν θα συμμετάσχουν στην Α΄ κατηγορία εφέτος, αλλά στη  Β΄ και το πρωτάθλημα  της πρώτης κατηγορίας, θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Άλλωστε όπως είχε πει κι ο αείμνηστος Ηλίας Κουτσουφλάκης, ποδόσφαιρο παίζουμε σε όλες τις κατηγορίες. Και για μας σημασία έχει η συμμετοχή των σωματείων. Ίσως είμαστε η μοναδική Ένωση που αυξήθηκαν οι συμμετοχές στα πρωταθλήματα.

Οι λεπτομέρειες αναφέρονται στη σχετική – τροποποιημένη προκήρυξη.

Οι εποχές είναι δύσκολες και χρειάζεται προσπάθεια από όλους.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα  ερασιτεχνικά σωματεία και πως κρατούνται  ενεργά με τη συμμετοχή των παραγόντων που διαθέτουν τον χρόνο και το υστέρημά τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όλους εσάς, για την προσπάθεια που καταβάλλετε για την επιβίωση των σωματείων και για την επιστροφή του ποδοσφαίρου στην ενεργό δράση.

Σ΄ αυτή την  προσπάθεια, οι διαιτητές και οι προπονητές  με την εμπειρία και την  τεχνογνωσία που διαθέτουν, μέσα από το δικό τους ρόλο, μπορούν να  σταθούν αρωγοί και να συμβάλλουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου στο νομό μας.

Να προσπαθήσουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ποιοτικό ποδόσφαιρο, την επιστροφή του φίλαθλου κόσμου στα  γήπεδα  και  την  ενασχόληση των  νέων  παιδιών  με  το  άθλημα.

Να  δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες και να δημιουργήσουμε καλές  υποδομές στο ποδόσφαιρο που  να εξυπηρετούν και να δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά μας.

Η νέα μεταρρύθμιση για την εγγραφή του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, παρά τις δυσκολίες που μπορεί αρχικά να επιφέρει, είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές και θα προασπίσει τα δικαιώματά τους.

Επιπλέον, η λειτουργία σχολών διαιτησίας και  προπονητών, θα δώσει κίνητρα και θα μπορεί να  στελεχώσει με νέα και πιστοποιημένα πρόσωπα τη διαιτησία μας και τους προπονητές μας.

Όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα εκμεταλλευτούμε τον χρόνο δημιουργικά, με προϋποθέσεις για σωστή και ασφαλή άθληση, καθώς και για την προβολή και πρόοδο του ποδοσφαίρου στο νομό  μας.

Με τη βοήθεια του Δήμου Χαλκιδέων και σε συνεργασία με τη διοίκηση του σωματείου Α.Σ Άβαντες που αγωνίζεται στο πανελλήνιο γυναικείο πρωτάθλημα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ενωσιακού μας γηπέδου, ώστε να παρέχει μεγαλύτερη  ασφάλεια σε όσους το χρησιμοποιούν.

Ευχαριστούμε τη δήμαρχο της πόλης μας κ. Έλενα Βάκα και τον αντιδήμαρχο έργων κ. Βασίλη Γουρνή, καθώς και την διοίκηση των Αβαντίδων που μας βοήθησαν σ΄ αυτή την προσπάθεια.

Υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία με το Δήμο για πρώτη φορά αν εξαιρέσουμε τη συνεργασία που υπήρχε με τον κ. Κουσκούτη την περασμένη πενταετία.

Η  διοίκηση της  Ένωσης, θα συνεχίσει να στηρίζει και να είναι κοντά στα σωματεία της και με βασικές αρχές την ισονομία και τη δικαιοσύνη, θα προσπαθήσει για ό,τι καλύτερο στο Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο.

Δεν θα εγκλωβιστεί σε αδιέξοδα, αλλά θα προσπαθήσει με ειλικρίνεια, επιζητώντας τον διάλογο, να οικοδομήσει μια σχέση με τα σωματεία της, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση.

Θα καταδικάζει κάθε ενέργεια  -από όπου και αν προέρχεται- που θα στοχεύει στην απαξίωση των θεσμών και που θα προσβάλλει τα όργανα της Ένωσης και το ποδόσφαιρο.

Δυσμενή σχόλια σε βάρος των μελών του ΔΣ, ενέχουν σκοπιμότητα και θέλουν να αποπροσανατολίσουν το φίλαθλο κόσμο.

Υποχρεούμαστε όλοι, ως έκφραση του «ευ αγωνίζεσθε» να τηρήσουμε τις αρχές αφοσίωσης, ακεραιότητας και καλής συμπεριφοράς.

Να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα όλων των  πρωταθλημάτων και να εφαρμόσουμε τους κανονισμούς που ισχύουν για το ποδόσφαιρο.

Αγαπητοί φίλοι, δεν θέλω να σας κουράσω  άλλο.

Ενόψει της κλήρωσης των αγώνων που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια, θέλω να σας παρακαλέσω, εάν υπάρχουν αιτήματα σχετικά με τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων σας, να τα υποβάλετε εγκαίρως στην αρμόδια επιτροπή, για να μην δημιουργηθούν  προβλήματα,  μετά τον καταρτισμό του  αγωνιστικού προγράμματος.

Τελειώνοντας και πριν αρχίσουν οι απονομές, θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία και  συμπαράστασή σας.

Καλή κλήρωση, καλή ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία, δύναμη και υπομονή!’.

ΕΠΣΕ: Οι κληρώσεις όλων των πρωταθλημάτων 2021-22

ΕΠΣΕ: Κλήρωση πρωταθλημάτων 2021-22 (photos)

ΕΠΣΕ: Κλήρωση πρωταθλημάτων 2021-22 (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΑΚΗΣ ΛΙΒΑΣ: Το ‘λιοντάρι’ της μεσαίας γραμμής

eviasports

Π. Τοκπασίδης: 10 μαθήματα ζωής από το ποδόσφαιρο

Παναγιώτης Τοκπασίδης

Α’ ΕΠΣΕ: Λήλας Βασιλικού-Ωρεοί 1-0 (video)

eviasports
-->