EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Δ. Βαλκάνος: ‘Να δείξουμε στο γήπεδο, ότι η ομάδα είναι καλύτερη’

Δηλώσεις του προπονητή του Απόλλωνα Ερέτριας Δημήτρη Βαλκάνου, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με το Ληλάντιο, για την πρώτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου της πρώτης φάσης του κυπέλλου Εύβοιας ‘Πανταζής Απόστολος’.

Για το παιχνίδι της ομάδας του με το Ληλάντιο: ‘Να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή χρονιά στην ομάδα του Ληλαντίου.

Για μας ήτανε στην ουσία το πρώτο παιχνίδι -με τη σειρά της κλήρωσης- για το κύπελλο, με την αναβολή που πήρε ήταν το δεύτερο.

Είναι η οπτική γωνία που θα το δεις, θα πω ότι στο πέμπτο λεπτό μέτρησα τέσσερις-πέντε ευκαιρίες. Και από στατικές φάσεις και μέσα στη ροή του παιχνιδιού, αλλά ναι μεν ήμασταν δραστήριοι, αλλά υπήρχε μια νευρικότητα, θα τη μεταφράσω έτσι, όπου δεν μας άφησε να είμαστε αποτελεσματικοί και να έχουμε προηγηθεί νωρίτερα.

Παρόλα αυτά τη νευρικότητα τη διέκρινα και στη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε πολλές φάσεις δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Υπήρχε και λίγο εκνευρισμός παραπάνω, σ’ ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι βάσει της δυναμικότητας θα πάει σίγουρα υπέρ μας’.

Για το προηγούμενο παιχνίδι κυπέλλου της ομάδας του με τον Αμαρυνθιακό: ‘Σίγουρα ένα τέτοιο αποτέλεσμα, όπως το προηγούμενο, επηρεάζει τις συνθήκες, επηρεάζει καταστάσεις, επηρεάζει πρόσωπα. Δεν θα πω ότι δεν μας έχει ενοχλήσει, δεν μας έχει πεισμώσει, το αποτέλεσμα με την Αμάρυνθο. Θεωρώ όμως ότι αποτελεί μια κακή παρένθεση και θα τη διαχειριστούμε υπέρ μας.

Είναι απ’ τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, είναι πρώτο επίσημο, μ’ ένα πολύ καλό αντίπαλο. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν είναι αυτή η διαφορά των δύο ομάδων. Βέβαια είναι πάρα πολύ καλές ομάδες και οι δύο. Αλλά όπως λέμε για τα φιλικά ότι σ’ αυτή την περίοδο που διανύουμε, στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, θεωρώ και βλέπω και παρακολουθείτε ότι καμία ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη, ότι σίγουρα θα παρουσιάζουν αστάθεια, θα παρουσιάζουνε κάποια κενά, θα παρουσιάζουνε σίγουρα όχι το πρόσωπο που θα βγάλουν μέσα στη σεζόν. Οπότε, ας πούμε -χωρίς να αποτελεί δικαιολογία- ότι συνδυασμός πραγμάτων οδήγησε στο κακό επίσημο παιχνίδι, πρώτο για εμάς.

Για την προετοιμασία του Απόλλωνα Ερέτριας και τον όμιλο της ομάδας του στο κύπελλο: ‘Η ομάδα έχει κάνει -όσο επιτρέπεται αυτό με τον ‘covid’ και με τα προβλήματα που υπάρχουν, το έχω ξαναπεί- μια πολύ αξιόλογη προετοιμασία. Είμαστε από τα σωματεία θεωρώ στην α’ κατηγορία, αν είναι και η Χαλκίδα, με τα περισσότερα φιλικά. Είμαι ικανοποιημένος, όσο μπορούσα έκανα φιλικά για να προετοιμάσω την ομάδα, για να είναι τα παιδιά με παιχνίδια στα πόδια τους.

Ξαναλέω ότι έγινε στον θεσμό του κυπέλλου ένα επίσημο παιχνίδι μ’ έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Θα μπορούσα να είμαι σ’ έναν όμιλο με δύο ομάδες από το β’ τοπικό και να μην είχα α’ τοπικό. Είμαι σε όμιλο με άλλες τρεις ομάδες αξιόλογες, όπως είναι και η Προποντίδα, όπως είναι η Αμάρυνθος, όπως είναι… βλέπετε την προσπάθεια που κάνει και το Ληλάντιο. Απ’ τους δυσκολότερους ομίλους, αν τα βάλεις κάτω και τα δεις και τα συγκρίνεις. Βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαστε Ερέτρια. Έπρεπε να είχαμε παρουσιαστεί ακόμη πιο έτοιμοι και προχθές και σήμερα. Και σίγουρα για να περάσουμε στην επόμενη φάση του κυπέλλου, να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι με την Προποντίδα, που οδηγεί στην επόμενη φάση’.

Για το περσινό ξεκίνημα του Απόλλωνα Ερέτριας στο πρωτάθλημα και το αν πιστεύει ότι φέτος η ομάδα του είναι καλύτερη: ‘Ήτανε αξιόλογο το ξεκίνημα το περσινό στο πρωτάθλημα και τελείωσε, εμάς προσωπικά μας βρήκε με μια πολύ σημαντική νίκη, απέναντι στη Χαλκίδα, την πρωτοπόρο στο περσινό πρωτάθλημα. Έπειτα η ιστορία έχει γράψει αυτό που γνωρίζουμε όλοι, μ’ αυτό το περίφημο ‘lockdown’. Και είπα απ’ την αρχή της σεζόν ότι μπορεί να μη γίνουνε μια ντουζίνα μεταγραφές. Γίνανε ουσιαστικές μεταγραφές. Ενισχύσαμε και κρατήσαμε όσο μπορούσαμε τον κορμό τον περσινό, αυτή τη χημεία που είχε δημιουργηθεί, και την ενισχύσαμε με παιδιά που ήρθανε που είναι έτοιμα να βοηθήσουν. Και αυτό σίγουρα οδηγεί στο να είναι η ομάδα καλύτερη. Βέβαια παραμένει να το δείξουμε στο γήπεδο, ξεκάθαρα’.

Κύπελλο ΕΠΣΕ (Α’ Φάση): Ληλάντιο-Απόλλων Ερέτριας 1-3

Photo album απ’ το Ληλάντιο-Απόλλων Ερέτριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΟΠ Χαλκίδας: Τέσσερα μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (pics)

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (9/1/2011): Λουκίσια-ΠΑΟ Λουτρακίου 3-2

eviasports

Σαν Σήμερα (26/4/2015): Απόλλων Ερέτριας-Αυλίδα 0-0

eviasports
-->