EVIASPORTS Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δ. Φραγκούλης: ‘Προβλήματα κοινά για όλους’

Τα κυριότερα μέρη των όσων ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Αυλωναρίου Δημήτρης Φραγκούλης, στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/7.

‘Λίγο-πολύ όλοι οι πρόεδροι που μίλησαν προηγουμένως, είπανε τα προβλήματα και είναι κοινά για όλους τα προβλήματα. Δεν έχει το κάθε σωματείο ξεχωριστά προβλήματα. Δηλαδή και το θέμα το γηπεδικό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δυστυχώς για ένα χρόνο περίπου, για δέκα μήνες, τα γήπεδα είναι κλειστά, δεν έδωσε κανένας καμία σημασία, ειδικά στην επαρχία, δεν θ’ αναφέρω τι γίνεται εδώ στη Χαλκίδα, γιατί δεν τα ξέρω. Αλλά ειδικά στην επαρχία δεν έχει γίνει σε κανένα γήπεδο απολύτως τίποτα. Με προσωπικές ενέργειες των διοικητικών συμβουλίων, των προέδρων. Για παράδειγμα να αναφερθώ στο γήπεδο το δικό μας εκεί στ’ Αυλωνάρι. Αν δεν έβαζε ο πρόεδρος Περικλής Κούκης, εκτός από προσωπική εργασία, και χρήματα και κάποιοι που βοήθησαν σημαντικά για να γίνουν κάποια έργα, δεν θα είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Και πολλά γήπεδα λοιπόν της επαρχίας, δηλαδή εννοώ προς την Καρυστία και προς τη Βόρεια Εύβοια, ενδεχομένως να έχουν αυτά τα προβλήματα. Δεν θα αναφερθώ στα γήπεδα της Χαλκίδας, γιατί δεν ξέρω ποια είναι η κατάσταση. Άλλωστε όταν έγινε η συζήτηση με τον υπουργό τον κ. Αυγενάκη, τότε που είχαμε μια τηλεδιάσκεψη, και θέσαμε σωματεία κάποια ερωτήματα, ένα ερώτημα έθεσα εγώ και ήταν αυτό: ότι πολύ καλά κάνουμε και φτιάχνουμε το ‘μητρώο’ για τα σωματεία, αλλά τα σωματεία παίζουν σε κρατικά γήπεδα. Αυτά τα κρατικά γήπεδα ποιος τα φροντίζει; Έχουνε επισκεφτεί και έχουνε δει ότι τα περισσότερα γήπεδα είναι αχούρια; Και το ξέρουν και οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες και οι διαιτητές και όλοι. Σε τι αποδυτήρια μπαίνουμε, αν υπάρχουνε ιατρεία, αν πληρούνται οι όροι του υγειονομικού πρωτοκόλλου και πολλά ακόμα. Τα γήπεδα λοιπόν είναι σε κακή κατάσταση.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι αυτό με την επανέκδοση των δελτίων. Πολύ καλά τα είπε ο φίλος ο Ρόγκας και πολύ καλά τα λένε και άλλοι πρόεδροι. Ξαναμπαίνουμε σε μια γραφειοκρατία, ξανά χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά… Εντάξει τα δελτία υπάρχουν. Αν υπήρχαν πλαστά, οφείλουν στην ΕΠΟ και οι αρμόδιες νομικές υπηρεσίες να ψάξουν να δουν αν είναι όντως καλά ή κακά δελτία. Δεν μπορεί το κάθε σωματείο να μπει στη λογική να ξανακάνει δελτία επανέκδοση, για 50 αθλητές, γιατί δεν μιλάμε μόνο για τις πρώτες ομάδες αλλά και για τμήματα υποδομής. Άρα λοιπόν μιλάμε για 50-60-70 δελτία. Είναι μια γραφειοκρατία πάρα πολύ μεγάλη.

Ένα άλλο θέμα, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Σπύρος Κατσινής. Εντάξει ξεκινήσαμε πέρσι τη χρονιά. Φτάσαμε στις αρχές Νοεμβρίου, παίξαμε. Όλα τα σωματεία κάναν κάποια έξοδα. Τώρα λέει να ξαναξεκινήσουμε απ’ την αρχή. Ξανά-μανά τα ίδια έξοδα. Το Αυλωνάρι πήγε τρεις φορές Βόρειο Εύβοια, Κάρυστο, όπως αντίστοιχα τα σωματεία απ’ τη Βόρειο Εύβοια ή όπως η Κάρυστος έκανε 3-4 μακρινά ταξίδια. Αυτά θα τα ξαναπληρώσουμε. Και θα ξαναπληρώσουμε και τις διαιτησίες για να γίνουν τα παιχνίδια στα γήπεδα μας. Αυτά τα έξοδα δεν έχουμε τους πόρους που είχαμε παλιά με τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις.

Ακόμα και τα εισιτήρια στο γήπεδο. Αφού δεν έρχεται κόσμος στα γήπεδα. Φοβάται, λόγω της πανδημίας. Με το ζόρι να μπουν 10-20 άτομα, από το συμβούλιο μεταξύ μας είμαστε ή κάποιοι συγγενείς των ποδοσφαιριστών. Πως θα μαζέψουμε πάλι τα χρήματα αυτά για να κάνουμε ξανά τα ίδια; Για μένα έπρεπε το πρωτάθλημα -και νομίζω το ‘χουνε πει και άλλοι πρόεδροι- να συνεχίσει από κει που σταμάτησε. Και είναι θέμα αν θα τελειώσει πάλι. Το ξέρουμε αυτό; Μας διαβεβαιώνει κάποιος ότι θα τελειώσει; Ακούγεται ότι πρέπει να εμβολιαστούν ή να κάνουν ράπιντ τεστ οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί πολλοί ποδοσφαιριστές να μη θέλουν να εμβολιαστούν. Τα ράπιντ τεστ ποιος θα τα πληρώνει; Θα τα καλύψει το κράτος; Ή το σωματείο θα υποχρεώνεται κάθε Σάββατο ή κάθε Παρασκευή να κάνει τα τεστ και να δίνει 100 και 200 ευρώ κάθε φορά;

Είναι σοβαρά προβλήματα αυτά και πριν ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- θα πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω, να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε μ’ αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει να τα δούμε όλα αυτά γιατί μην πάμε πάλι τον Σεπτέμβρη να ξεκινήσουμε και δεν έχουμε κάνει τίποτα ή λίγα απ’ αυτά που πρέπει να κάνουμε και σε κάποια στιγμή διαλύσουμε κιόλας και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα.

Αυτά ήθελα να πω, ευχαριστώ’.

ΕΠΣΕ: Γενική συνέλευση με μαζική κατάθεση απόψεων-προτάσεων & εποικοδομητικό διάλογο!

Photo album απ’ τη ΓΣ της ΕΠΣΕ

ΕΠΣΕ: ‘Με μεγάλη επιτυχία & σε κλίμα σύμπνοιας η τακτική ΓΣ’

Γ. Ρέτσας: ‘Παραμείναμε δυνατοί στις επάλξεις’

Κ. Γαλάνης: ‘Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχει βάλει στους άξονες της τον αθλητισμό’

Γ. Βάγιας: ‘Εύχομαι δύναμη για τη νέα σεζόν’

Αλ. Θεοδοσίου: ‘Θα μπορούσε να γίνει μια παράταση στα δελτία’

Σπ. Κατσινής: ‘Με ποια εχέγγυα θα ξεκινήσω την καινούργια χρονιά;’

Ν. Ζαλάβρας: ‘Συγχαρητήρια στο προεδρείο, κρατήσατε την ΕΠΣΕ δυνατά’

Μπ. Κουσκούτης: ‘Η ΕΠΟ καταστράφηκε οικονομικά απ’ τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής’

Γ. Βαγιάννης: ‘Συγχαρητήρια για το νοικοκύρεμα στην ΕΠΣΕ’

Στ. Σωτηρίου: ‘Πάνω απ’ όλα είναι το γηπεδικό’

Αλ. Ζήσης: ‘Να έχουμε λίγο πιο δραστικά μέτρα, για να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε’

Ν. Ρόγκας: ‘Η δημοτική αρχή είναι δίπλα σε όλα τα σωματεία’

Ηλ. Κοκορίκος: ‘Φοβερή η βοήθεια του Γ. Πίσχινα στα σωματεία’

Γ. Πίσχινας: ‘Δουλέψαμε όλοι μαζί στο συμβούλιο της Ενώσεως’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΝΟΔ Ωρεών: Θετική παρουσία στο πανελλήνιο κανόε-καγιάκ σπριντ (pics)

Κώστας Λαγός

Λ. Φανός: ‘Προτεραιότητα να κάνουμε καλύτερο το ερασιτεχνικό πόδοσφαιρο στην Εύβοια’

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (30/11/2019)

eviasports
-->