EVIASPORTS.GR ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΠΟΛΟ

Γ. Αλαφάκης: ‘Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα στο πόλο του ΝΟΧ’

Δηλώσεις του παίκτη-προπονητή της ομάδας υδατοσφαίρισης του ΝΟ Χαλκίδας Γιάννη Αλαφάκη, ενόψει της αγωνιστικής της επιστροφής για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Για το αγωνιστικό ‘restart’ του ΝΟΧ: ‘Επιτέλους, ξαναπαίζουμε. Την τελευταία φορά που παίξαμε σαν ομάδα ήταν τη σεζόν 2017-18, στην Α2 Εθνική κατηγορία. Κάποια οικονομικά προβλήματα δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε στην Α2 και έτσι δηλώσαμε αναστολή ομάδας και έπεσε η ομάδα στη Γ’ Εθνική, ώστε να βρούμε τα πατήματα μας, να μαζευτούμε και οικονομικά, που αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα. Δεν υπήρχαν λεφτά για να πάμε ταξίδια, να πληρώσουμε γιατρούς. Τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε κάθε φορά να δίνουμε λύσεις στα οικονομικά θέματα. Δεν είχαμε βοήθεια από πουθενά.

Τώρα όμως κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Τα ξεχνάμε όλα αυτά. Πιστεύω να ‘χουμε τη βοήθεια και του Δήμου και της Περιφέρειας, γιατί αυτή η ομάδα αξίζει πάρα πολλά πράγματα. Έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα στον ευβοϊκό αθλητισμό. Είναι η μοναδική ομάδα από την Εύβοια που έχει παίξει στην Ευρώπη. Έχει εκπροσωπήσει την πόλη της Χαλκίδας εφτά φορές στην Α’ Εθνική, τρία χρόνια στην Ευρώπη, φτάνοντας σε έναν τελικό Μεσογειακού κυπέλλου. Έχει δηλαδή ιστορία σαν ομάδα.

Έχουμε φτιάξει τις υποδομές μας. Δουλέψαμε πάρα πολύ αυτά τα χρόνια και τώρα που έχουμε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, θέλω να τονίσω ότι η ομάδα απαρτίζεται αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Είμαστε μόνο Χαλκιδέοι. Υπάρχει ένα μίγμα έμπειρων παικτών, που παίζουμε εδώ και πολλά χρόνια και απ’ ότι βλέπω θα συνεχίζουμε να παίζουμε, γιατί είμαστε τρομερή παρέα και πάνω απ’ όλα το ευχαριστιόμαστε. Θέλουμε να ενσωματώσουμε νέους παίκτες, που έχουμε βγάλει από τις υποδομές, στην αντρική ομάδα, ώστε να είναι αυτά τα παιδιά να είναι η αντρική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ευελπιστώ του χρόνου και της Β’ Εθνικής.

Στόχος μας είναι η άνοδος, αλλά εμείς παιχνίδι με παιχνίδι θα προσπαθούμε κάθε φορά να κερδίζουμε. Όλοι μας λένε ότι είμαστε το φαβορί. Εγώ δεν το βλέπω έτσι, γιατί είναι άθλημα, δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Μπάλα είναι. Θέλουμε λοιπόν παιχνίδι με παιχνίδι να κερδίζουμε, όπως ανέφερα, αλλά παράλληλα αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να παίζουνε τα καινούργια παιδιά. Στόχος μας δηλαδή σε κάθε παιχνίδι θα είναι να έχουμε ένα άνετο σκορ στην αρχή, ώστε να βάζουμε τους μικρούς να παίζουνε, που πλέον δεν είναι μικροί, έτσι ώστε να πάρουν και αυτοί το ‘βάπτισμα του πυρός’ και να μπορέσουν σιγά-σιγά να σταθούν στο ύψος της αντρικής ομάδας’.

Για το αν μπορεί στο μέλλον ο ΝΟΧ να είναι μια δυνατή και βιώσιμη ομάδα, σε επίπεδο τουλάχιστον Α2: ‘Αυτός είναι ο στόχος μας. Η ομάδα να αποτελείται από γηγενείς παίκτες, με 1-2 το πολύ προσθήκες και να μπορούν τα παιδιά να παίζουν τουλάχιστον στην Α2. Να κρατάμε ένα επίπεδο σαν ομάδα, ώστε να βγάζουμε από κάτω και τις μικρότερες κατηγορίες και να έχουν και τα μικρότερα παιδιά ένα στόχο, βλέποντας τους μεγάλους ν’ αγωνίζονται σε μεγάλη κατηγορία, όπως έγινε και με εμάς, όπως έγινε και μετά από εμάς, όπως θα γίνει και τώρα που σιγά-σιγά θ’ αρχίσουμε να σταματάμε ένας-ένας οι μεγάλοι, που είναι και η φυσική ροή των πραγμάτων’.

Για τη διοίκηση και τα υπόλοιπα τμήματα του ΝΟΧ: ‘Δόξα τω Θεώ, είμαστε οικογένεια όλα τα παιδιά. Καταρχήν, όλοι οι αθλητές απ’ τα διάφορα τμήματα του συλλόγου γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτό είναι υγεία στον αθλητισμό. Δεν έχει σημασία αν κάποιος κάνει καγιάκ, σκι, κολύμπι ή πόλο. Ανήκουμε όλοι στον ΝΟΧ και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και να αισθανόμαστε πως είναι τιμή μας, που παίζουμε και ανήκουμε σ’ αυτό το ιστορικό σωματείο, που έχουν αγωνιστεί τρομερές προσωπικότητες’.

Για τον Κώστα Καραμουσουλάκη: ‘Χάσαμε πρόσφατα και τον Κώστα Καραμουσουλάκη, κάτι που μας έχει κοστίσει πάρα πολύ και σ’ αυτό το σημείο τέλειωσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΝΟΧ. Ήτανε ο μπαμπάς μας στην ομάδα και ελπίζω να καταφέρουμε να βγούμε και να του αφιερώσουμε την άνοδο’.

Για τη νέα διοίκηση της ΚΟΕ και την Ελευθερία Σαραντίδου: ‘Με την εκλογή της νέας διοίκησης της ΚΟΕ, κατευθείαν είχαμε πράγματα προς το καλύτερο. Τα παιδιά όλα που είναι μέσα στη νέα διοίκηση έχουν πάρα πολύ όρεξη, όπως έχω μιλήσει προσωπικά και με τον Γιώργο Αφρουδάκη και μου έχει πει κάποιες σκέψεις του για το άθλημα του πόλο και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Γενικά υπάρχει νέο αίμα και πολύ όρεξη στη διοίκηση.

Η πρόεδρος του ΝΟΧ Ελευθερία Σαραντίδου μας έχει εκπλήξει πάρα πολύ ευχάριστα. Είναι πάρα πολύ δραστήρια. Προσπαθεί να φέρει αγώνες στη Χαλκίδα, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας αλλά και απ’ τη θέση της στο νέο ΔΣ της ΚΟΕ. Έφερε το περιφερειακό ανοιχτής θαλάσσης, που διεξήχθη πρόσφατα. Τώρα φέραμε τη φάση του πόλο. Μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι έφερε την εθνική ομάδα πόλο για προετοιμασία στη Χαλκίδα για την Ολυμπιάδα και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, κτλ. Αυτά είναι πάρα πολύ θετικά πράγματα, το να φεύγει και στην επαρχία η εθνική ομάδα, ώστε όλοι να παίρνουνε παραστάσεις απ’ αυτή. Γενικά υπάρχει μια νέα πνοή στη καινούργια διοίκηση της ΚΟΕ. Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα ξαφνικά, προς το καλύτερο’.

Για τους φιλάθλους του ΝΟΧ: ‘Θέλουμε να έρθετε να μας δείτε, να μας στηρίξετε, γιατί μας αρέσει να σας βλέπουμε.

Θα ήθελα απλά να τονίσω ότι θα μπούνε μέσα μόνο εμβολιασμένοι και άνθρωποι που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες και έχουν τ’ αντίστοιχα πιστοποιητικά, γιατί με τα πράγματα που ζούμε θέλουμε να κρατάμε όλους τους κανόνες ασφάλειας, όπως γενικότερα κάνουμε στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας. Το προσέχουμε πάρα πολύ αυτό το πράγμα. Και τα παιδιά, κάνουνε ‘rapid’ και ‘self’ τεστ, φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις.

Θέλουμε λοιπόν να έρθουνε οι φίλαθλοι της Χαλκίδας να μας βοηθήσουνε και θα χαρούμε να τους δούμε κοντά μας και τους υπόσχομαι ότι θα το ευχαριστηθούνε και θα φύγουνε χαμογελαστοί’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Σκεπαστή-Ελλήσποντος 3-1

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΠΣΕ: Καλοχώρι/Παντείχι-Αρτάκη 0-2

Κώστας Λαγός

Ο Σπύρος Σπαντίδας στηρίζει το ‘Αγαπώ και Πράττω’ (videos)

Κώστας Λαγός
-->