EVIASPORTS.GR ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκέντρωση διαιτητών με ΕΠΣΕ στο ‘Ενωσιακό’ (photos)

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/9 συγκέντρωση διαιτητών με μέλη του ΔΣ και της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΕ, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινής αρμοδιότητας.

Το παρών έδωσαν, απ’ τη διοίκηση της ΕΠΣΕ, ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσας, o β’ αντιπρόεδρος Γιώργος Αλαφάκης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πίσχινας και ο ταμίας Γιάννης Λάμπρου, τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας Μπάμπης Καρατζάς, Χρύσα Μαργαρίτη και Μάκης Νέγρης, καθώς και αρκετοί διαιτητές και μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Εύβοιας.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Ρέτσας, ο οποίος τόνισε στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του ότι ο όγκος των θεμάτων και κυρίως εκείνων που αφορούν το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, ήταν ο κύριος λόγος που η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε αρκετά πιο νωρίς σε σχέση με άλλες χρονιές.

Στη συνέχεια έκανε σύντομη αναφορά σε ζητήματα σχετικά με:

  • εμβολιασμούς-τεστ για την πανδημία (σ’ ότι αφορά τα τεστ και από πλευράς Επιτροπής Διαιτησίας τονίστηκε πως οικονομικά θα πρέπει να τα επωμιστούν οι ίδιοι οι διαιτητές)
  • το καθεστώς σχετικά με τους εκπροσώπους των ομάδων εντός αγωνιστικού χώρου (δύο για κάθε ομάδα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα)
  • τους προπονητές (ο κ. Ρέτσας έκανε γνωστή την απόφαση της ΕΠΟ, πως για τη φετινή περίοδο οι τέσσερις ομάδες Α’ ΕΠΣΕ από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια απαλλάσσονται από την υποχρέωση να έχουν πιστοποιημένο προπονητή, το ίδιο θα ισχύσει για τα σωματεία της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΕ)
  • τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ (‘τους διευκολύνουμε, χωρίς να παρεμποδίζουν το έργο μας’)
  • τα φύλλα αγώνα
  • τους νέους κανονισμούς
  • τη νέα σχολή διαιτησίας (θα ξεκινήσει άμεσα-ήδη περίπου 10 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή)

Έπειτα, σύντομους χαιρετισμούς και τοποθετήσεις απηύθυναν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΕ, που έδωσαν το παρών.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του υγειονομικού πρωτόκολλου απ’ τη Χρύσα Μαργαρίτη και τον Μπάμπη Καρατζά και ακολούθησε διάλογος και τοποθετήσεις από αρκετούς διαιτητές, σχετικά με την τήρηση των μέτρων για την προστασία απ’ την κορονοϊό στα γήπεδα και το τι θα πρέπει να γίνει για να υπάρχει αγωνιστική κανονικότητα τη φετινή σεζόν. Ουσιαστικά το συμπέρασμα που εξήχθη είναι ότι όσο το δυνατόν θα πρέπει να υπάρχει συμβολή απ’ όλους τους εμπλεκόμενους και από κάθε μετερίζι, ώστε να αποφύγει το ευβοϊκό ποδόσφαιρο περαιτέρω περιπέτειες… κορονοϊού. Τόσο οι διοικούντες της ΕΠΣΕ όσο και η Επιτροπή Διαιτησίας της ζήτησαν απ’ τα μέλη του τοπικού Συνδέσμου Διαιτητών, όσο μπορούν ‘να βάλουν πλάτη’ προς αυτή την κατεύθυνση, με την συνάντηση να ολοκληρώνεται σε θετικό κλίμα και με συγκρατημένη αισιοδοξία (κυριάρχησαν τα χαμόγελα για το αντάμωμα των διαιτητών μετά από πολλούς μήνες), για τη θετική έκβαση της αγωνιστικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζει να απασχολεί έντονα την ανθρωπότητα.

Δείτε φωτογραφίες απ’ τη συγκέντρωση, πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

DERNEKI (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-2ος όμιλος): Πανόραμα (9/7)

Κώστας Λαγός

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ 2-0 (video)

Κώστας Λαγός

Κ. Γκαλούφας: ‘Πάμε σε μια κατηγορία που την ξέρουμε & μας ξέρει’

Κώστας Λαγός
-->