EVIASPORTS ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ελ. Σαραντίδου: ‘Ήταν μια γιορτή του αθλητισμού’ (videos)

Η ψυχή της διοργάνωσης και ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην τεράστια οργανωτική επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Open Water όλων των κατηγοριών και Masters, στην Παραλία Διστόμου, στον οικισμό Άσπρα Σπίτια, ήταν κατά γενική ομολογία η Ταμίας της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελευθερία Σαραντίδου, με καταγωγή από το μέρος που φιλοξένησε τους αγώνες. Η ίδια κάνει τον απολογισμό με τις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και είναι ξεκάθαρη και σαφής ότι επρόκειτο για μια γιορτή του αθλητισμού. Τονίζει, όμως, ότι η διοργάνωση θα βελτιωθεί οργανωτικά ακόμα περισσότερο. Παράλληλα αναφέρεται στο σημαντικό θέμα των προνομίων που προκύπτει πλέον και από αυτούς τους αγώνες. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Σε μια αθλητική διοργάνωση, εγώ πάνω απ’ όλα θέλω να βλέπω αθλητές να χαμογελούν, να χαίρονται με αυτό που κάνουν, να θεωρούν ότι είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό. Και πραγματικά αυτό το τριήμερο, εδώ στα Άσπρα Σπίτια, ζήσαμε μια πραγματική γιορτή του Open Water. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μέσω των αγώνων αυτών, εξάλλου, δόθηκαν και προνόμια (για τις σπουδές στην ανώτατη εκπαίδευση) σε αθλητές οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν τη δυνατότητα, λόγω μικρής συμμετοχής στα ομαδικά αγωνίσματα του Open Water (απαιτείται συμμετοχή πάνω από οκτώ ομάδων). Αυτή τη φορά, με τη μεγάλη συμμετοχή -που επετεύχθη, βέβαια και με τις παροχές από τον Δήμο και τους χορηγούς μας- η διοργάνωση έδωσε τη δυνατότητα για τη μοριοδότηση των νέων παιδιών για τα Πανεπιστήμια. Και μάλιστα με ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 20-24 παιδιά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου και προσέλκυσε μεγάλο αριθμό συμμετασχόντων αθλητών και Masters. Ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από προηγούμενες χρονιές. Κι εκτός από την τεράστια συμμετοχή κάναμε πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει, με σύγχρονα και διαδραστικά μέσα. Όμως, έχουμε φιλοδοξίες ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Έχουμε σημειώσει τις ατέλειες και τις λεπτομέρειες που μας ξέφυγαν, γινόμαστε δέκτες των κρίσεων, ώστε να μπορούμε να είμαστε την επόμενη χρονιά ακόμα καλύτεροι».

Ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου ΑΨΛ Μεδεών Νίκος Σαλίπας, που συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, μας δήλωσε: «Ευχαριστώ πάνω απ’ όλους τους εθελοντές – μέλη του συλλόγου μας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια διοργάνωση, αλλά και τα μέλη του ΔΣ. Ευχαριστώ το «Αλουμίνιο της Ελλάδος» του Ομίλου MYTILINEOS, διότι πάντα μας στηρίζει σε τέτοια εγχειρήματα και πόσο μάλλον για ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα τέτοιας εμβέλειας. Ευχαριστίες και στον Δήμο μας, που αγκάλιασε αυτή τη διοργάνωση, συνέβαλε σημαντικά, αλλά και την ΚΟΕ και ειδικά την κ. Σαραντίδου που ήταν και αθλητριά μας. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας πίστεψαν σε μας και νομίζω τους βγάλαμε ασπροπρόσωπους. Η προεκλογική υπόσχεση των ανθρώπων της νέας διοίκησης της ΚΟΕ, εξάλλου, ότι θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους και στους συλλόγους που προπονούνται στη θάλασσα, έγινε πράξη από την πρώτη μέρα. Πιστεύω πως θα υπάρξει και συνέχεια στη συνεργασία μας».

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τα σκήπτρα και στην Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας για μια ακόμη χρονιά, καθώς κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water όλων των κατηγοριών & Masters που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (12/9) το μεσημέρι στην Παραλία Διστόμου, στον Οικισμό Άσπρα Σπίτια. Για την πετυχημένη διοργάνωση εγγυήθηκαν και τελικά έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας με την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας της ΚΟΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και τον Α.Ψ.Λ. Μεδεών. Βασικός χορηγός είναι η εταιρία MYTILINEOS, μέσω του Τομέα Μεταλλουργίας – «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και περήφανοι χορηγοί οι Citroen και η Arena.

O Ολυμπιακός πρώτευσε στη Γενική βαθμολογία συλλόγων με 121 βαθμούς, με δεύτερο τον Άρη Θεσσαλονίκης (72 β.) και τρίτο το Παλαιό Φάληρο με 68 β.

Οι ερυθρόλευκοι, όμως, πήραν την πρωτιά και στις επιμέρους βαθμολογίες, των Αγοριών (61 β.) και των κοριτσιών (60 β.). Στα Αγόρια δεύτερος ήταν ο ΑΟ Π. Φαλήρου με 33 β. και τρίτος ο Άρης με 31 β. Στα κορίτσια τη 2η θέση πήρε ο Άρης με 41 β. και την 3η το Παλαιό Φάληρο με 35 β. Τις απονομές έκανε η Ταμίας της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελευθερία Σαραντίδου και ο ομoσπονδιακός προπονητής της ασημένιας Ολυμπιονίκη Εθνικής ομάδας των Ανδρών. ο Θοδωρής Βλάχος.

Ο προπονητής του πρωταθλητή Ολυμπιακού Νίκος Γέμελος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: “Εφόσον ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε να δουλεύει πρώτος τη μαραθώνια κολύμβηση, συνεχίζει την παράδοση. Είναι υποχρέωση των προπονητών και των αθλητών να κατακτούμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για να αρχίζει επιτυχίες και να τις συνεχίζει. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, σε πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να την εξελίξουμε ακόμα περισσότερο ώστε να συναγωνίζεται διεθνείς διοργανώσεις».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υδατοσφαίρισης Θοδωρής Βλάχος και ο διεθνής φουνταριστός Κωνσταντίνος Μουρίκης βρέθηκαν στην Παραλία Διστόμου και στον οικισμό Άσπρα Σπίτια και στο περιθώριο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Open Water όλων των κατηγοριών & Masters βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές ως εκπρόσωποι της θριαμβεύτριας Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τις τιμητικές πλακέτες παρέδωσαν ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς και η Ταμίας της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελευθερία Σαραντίδου.

«Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την τιμή που μας κάνετε. Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε ευτυχισμένους τους Έλληνες. Είναι μια εκπληκτική διοργάνωση αυτή που βλέπω εδώ στην Παραλία στα Άσπρα Σπίτια, για το Open Water. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στους συμμετέχοντες», είπε ο Θοδωρής Βλάχος.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς τόνισε, απευθυνόμενους στους Ολυμπιονίκες: «Μας κάνατε υπερήφανους. Σας ευχαριστούμε πολύ». Και για τη διοργάνωση: «Ο δήμος μας θα συνεχίζει να στηρίζει κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοαπονδίας».

Η Ελευθερία Σαραντίδου είπε: «Είμαι σίγουρη πως από το Παρίσι το 2024 θα μας φέρετε το χρυσό μετάλλιο».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water), που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (12/9) το μεσημέρι στην Παραλία Διστόμου, στον οικισμό Άσπρα Σπίτια. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δεν το έκρυψε αυτό στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους συντέλεσαν σε αυτήν την επιτυχία, ευχαρίστησε χορηγούς και συνδιοργανωτές και αποκάλυψε ότι στόχος της ΚΟΕ είναι να μεγαλώσει τόσο αυτή η διοργάνωση ώστε να γίνει διεθνής. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος μίλησε και για τον σχεδιασμό στο άθλημα της κολύμβησης.

«Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν σκληρά για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η Οργανωτική Επιτροπή δούλεψε νυχθημερόν τον τελευταίο μήνα για να φτάσουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς μας, που στάθηκαν δίπλα στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, ιδιαίτερα τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, αλλά και το «Αλουμίνιο της Ελλάδος». Ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία μαζί τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Το γεγονός ότι συμμετείχαν τόσοι πολλοί αθλητές, δόθηκε το δικαίωμα και η δυνατότητα να έχουμε και ομάδες σκυταλοδρομιών στο πρωτάθλημα, έτσι όπως ορίζει ο νόμος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να πιάσουν τα μπόνους για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θέλουμε να είμαστε, αλλά με σκληρή δουλειά και πολλή όρεξη θα παρουσιάσουμε τα επόμενη χρόνια μια πολύ καλή εικόνα, έτσι ώστε το Open Water να αναβαθμιστεί και να αναπτυχθεί τόσο, όσο του αξίζει στη χώρα μας.

Στόχος μας είναι αυτός ο αγώνας, αυτή η διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος να γίνει διεθνής. Υπάρχουν οι προδιαγραφές, έχουμε την τεχνογνωσία και από τη στιγμή που έχουμε ανθρώπους δίπλα μας με γνώση -όπως είναι ο Βαγγέλης Κοζομπόλης, ο Σπύρης Γιαννιώτης- μπορούμε το σπορ να το πάμε πολύ ψηλά. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει χορηγικά την Κολυμβητική Ομοσπονδία, κάτι το οποίο θα μας δώσει την ώθηση και τη δυνατότητα να κάνουμε αγώνες υψηλού επιπέδου».

Το σχέδιο σε ό,τι αφορά την κολύμβηση εν όψει της νέας σεζόν: «Ήδη ολοκληρώθηκε και, σε μια μορφή “ντραφτ”, εστάλη σε όλα τα σωματεία για να κάνουν διαβούλευση και σχολιασμό. Θα ακούσουμε τις απόψεις των σωματείων, γιατί εμείς πάντα με σεβασμό ακούμε τα «θέλω» των σωματείων και είμαι σίγουρος ότι μέσα από αυτή η συνεργασία θα βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι την ερχόμενη σεζόν έχουμε πάρα πολλές σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις. Ευρωπαϊκό κολύμβησης 25άρας πισίνας αρχές Νοεμβρίου, Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25 μ. στα τέλη Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι, Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Φουκουόκα μέσα στο 2022, Ευρωπαϊκό στη Ρώμη και ένα σωρό άλλες διοργανώσεις σε μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Άρα ο σχεδιασμός μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά από την άλλη μεριά θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για να ευνοηθούν όλα τα παιδιά σε όλα τα σωματεία με πολλές διοργανώσεις.

Απώτερος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλουμε μεγάλους επί μέρους στόχους ανά χρονιά, γιατί μην ξεχνάτε ότι έχουμε δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο Ευρωπαϊκά μέχρι τότε. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τα νέα ταλέντα που προέκυψαν από το Ευρωπαϊκό Νέων της Ρώμης και από κει και πέρα οτιδήποτε προκύψει στην πορεία θα το επαναξιολογούμε και θα παίρνουμε τις αποφάσεις μας».

Πηγή: koe.org.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αν. Αφρατίου: Στην τεχνική ηγεσία ο Β. Ντέμης

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (8/5/2011): Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψαχνών 1-0

eviasports

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Καστέλλα-Ερμήλιος 1-2

Κώστας Λαγός
-->