EVIASPORTS Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Βονόρτας: ‘Έχει πολύ καλό επίπεδο η Αρτάκη’

Δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού Β Γιάννη Βονόρτα, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της ομάδας του με την Αρτάκη.

Για τη νεοσύστατη ομάδα του Παναθηναϊκού Β: ‘Χαίρομαι που είμαι εδώ. Εύχομαι στην ομάδα καλή σεζόν. Είμαι νεοσύστατη ομάδα. Είναι τα παιδιά περίπου μιάμιση εβδομάδα μαζί. Πριν ήταν κάποια άλλα παιδιά, τα οποία επέστρεψαν στην U19. Τώρα γεμίσαμε με κάποιες μεταγραφές. Με 2-3 παίκτες που ήρθαν απ’ την πρώτη ομάδα’.

Για το φιλικό της ομάδας του με την Αρτάκη και το πως του φάνηκε: ‘Ήταν για μας ένα καλό τεστ. Παίξαμε, προσπαθήσαμε, σε υψηλό ρυθμό. Πιο απελευθερωμένα από άλλα παιχνίδια. Από παιχνίδι σε παιχνίδι είμαστε καλύτεροι και στόχος είναι φυσικά να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερο επίπεδο και σαν αγωνιστικό προφίλ, αλλά και να βελτιωθούν οι παίκτες αυτοί περισσότερο, γιατί στόχος των ομάδων, η δημιουργία αυτών των ομάδων, και από την πολιτεία, είναι οι παίκτες να βρουν ένα χώρο για να αναπτύξουν και να φτάσουν στο αντρικό ποδόσφαιρο, μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι κάτι που τους λείπει δηλαδή, αυτός ο ανταγωνισμός, τα παιχνίδια, η μάθηση με παίκτες έμπειρους, άντρες πραγματικά. Και η διαδικασία αυτή είναι ότι το καλύτερο’.

Έχει πολύ καλό επίπεδο. Ο Νίκος Κουρμπανάς, φίλος και γνωστός, δημιούργησε πράγματι μια ομάδα η οποία βγάζει συνδυασμούς, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Κάποιες φάσεις, μας προβλημάτισε, μοιρασμένο το παιχνίδι. Θα μπορούσε να έχει σκοράρει άλλες δύο φορές η Αρτάκη, πάλι ίσως μία εμείς. Πραγματικά όμως ένα παιχνίδι σε καλό ρυθμό, με καλή ποιότητα και με ένταση αγωνιστική υψηλή.

Για τη δημιουργία των ‘ομάδων Β’: ‘Είναι ότι χρειαζόταν, για να περάσουν τα παιδιά απ’ το παιδικό ποδόσφαιρο, απ’ το εφηβικό ποδόσφαιρο, στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Έχουν ν’ αντιμετωπίσουν, όπως είπα και πριν, έμπειρους παίκτες, δυνατούς παίκτες, με τις ιδιαιτερότητες της Β’ Εθνικής, που πραγματικά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και όσο το πρωτάθλημα θα πηγαίνει προς το τέλος, οι ομάδες θα θέλουν περισσότερο τους βαθμούς. Κάποιες θ’ ανεβαίνουν, κάποιες θα προσπαθούν να σωθούν, οπότε οι εντάσεις είναι πολύ υψηλές, οι συναισθηματικές, και οι εναλλαγές αυτές θα ωφελήσουν πάρα πολύ τους παίκτες. Πραγματικά να νιώσουν τ’ αποδυτήρια πως είναι, σε αγωνιστικές συνθήκες, κανονικές, πραγματικές.

Και ‘μεις κάπως έτσι ανδρωθήκαμε. Υπήρχε παλιότερα ένας θεσμός, το ερασιτεχνικό κύπελλο, όπου οι νέοι των μεγάλων ομάδων, συμμετείχαμε και παίξαμε πραγματικά με παίκτες Β’ Εθνικής, σε ηλικία 19-20 ετών. Με τον οποιοδήποτε τρόπο προσπαθήσαμε ν’ ανταποκριθούμε. Οι ομάδες εκείνες έμπειρες, οι παίχτες έμπειροι. Ακούγαμε και τα δικά τους, φάγαμε και την κλωτσιά και το έξυπνο παιχνίδι τους και την πονηριά. Μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία όλοι μαθαίνουνε περισσότερο. Είναι η μιμητική μάθηση. Είναι πραγματικά η μάχη, ο στίβος μάχης’.

Για την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι αγωνιστικά δεν έχει την τελευταία δεκαετία την αγωνιστική αίγλη του παρελθόντος: ‘Δεν είναι απαραίτητο επειδή οι ακαδημίες είναι καλές, ότι θα είναι και η πρώτη ομάδα καλή, γιατί δεν μπορούν να μεταπηδήσουν οι ομάδες αυτές κατευθείαν να πάνε να παίξουνε στην Α’ Εθνική. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Οι μεγάλες ομάδες ναι, μπορούν να έχουν κάποιους νέους παίκτες, αλλά είναι πολύ δύσκολο για τους νέους παίκτες να σταθούν. Θέλουν έμπειρους παίκτες, θέλουν ποιοτικούς παίκτες και οπωσδήποτε είναι όπως το θέατρο, που χρειάζεται εναλλαγή προσώπων και παραστάσεων.

Ίσως υπήρχε ατυχία στις επιλογές των παικτών, στις επιλογές κάποιων ανθρώπων εκεί, αλλά είναι πολλοί-πολλοί παράγοντες οι οποίοι ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση.

Πέρασε μία κρίση οικονομική ο Παναθηναϊκός. Κουβαλούσε πολλά χρέη από το παρελθόν και αυτός ήταν ο κυριότερος παράγοντας, η τροχοπέδη για τον Παναθηναϊκό, που ταλάνισε τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Όπως έχει δείξει η ιστορία, πάντοτε υπάρχει μια δεκαετία για τις μεγάλες ομάδες που ίσως μείνουν λίγο πίσω. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός δεν είχε μία αντίστοιχη δεκαετία, τα τελευταία σαράντα χρόνια πιθανόν, αλλά να που ήρθε η στιγμή και φυσικά θα περάσει κι αυτή και πάλι θα βρεθεί πρωταγωνιστής’.

Χρήστος Σέχου

Για τον Χρήστο Σέχου: ‘Ο Χρήστος Σέχου είναι από την Εύβοια, ναι το ξέρω. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ταλέντο, το οποίο πρέπει να βρει όμως πραγματικά τη θέση που του αξίζει, στο υψηλότερο επίπεδο. Και αυτό θα γίνει με προσπάθεια, λογική και με την αγωνιστική δραστηριότητα που θα πάρει τώρα εδώ απ’ την ομάδα αυτή, πιστεύω ότι έχει ωριμάσει, έχει μεγαλώσει και πιστεύω ότι θα εκμεταλλευτεί, θ’ αρπάξει την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά, γιατί πραγματικά έχει ικανότητες’.

Βαγγέλης Παπαδάκης

Για τον Βαγγέλη Παπαδάκη, τον οποίο τον είχε παίκτη στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: ‘Ο Βαγγέλης ήταν απ’ τα ταλέντα που ήρθαν στον Παναθηναϊκό, ο Βαγγέλης ήταν πραγματικά αξιαγάπητο παιδί, με μεγάλο ταλέντο και χαίρομαι πάλι που τον βλέπω να παίζει ποδόσφαιρο. Μας δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις, με τα χαρακτηριστικά του τα τεχνικά που είχε πάντα και την ταχύτητα του, αλλά και την τακτική του σκέψη. Πάρα πολύ καλός παίκτης. Βέβαια, το ποδόσφαιρο είναι και συγκυρίες και διάφορα άλλα πράγματα και ίσως και λίγη τύχη. Πάντως, θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στη νέα σεζόν’.

Αρτάκη-Παναθηναϊκός Β 1-2

Photo album απ’ το Αρτάκη-Παναθηναϊκός Β

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στοίχημα: Μεγάλη ευκαιρία για Λα Κορούνια και Ράγιο Βαγιεκάνο

eviasports

1982: ΑΟ Χαλκίς-Καλλιθέα 4-0

eviasports

Ταμυναϊκός: Ξεκίνησε η προετοιμασία-συνεχίζεται ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν

Κώστας Λαγός