EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ν. Κουρμπανάς: ‘Θέλει προσοχή το παιχνίδι με την Αταλάντη’

Δηλώσεις του προπονητή της Αρτάκης Νίκου Κουρμπανά, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό Β.

Για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό Β: ‘Εμείς επιλέξαμε έναν τρόπο παιχνιδιού, να κάνουμε την άμυνα στο δικό μας ‘μισό’, όχι απαραίτητα γιατί είχαμε να φοβηθούμε κάτι. Ξέραμε την ποιότητα που θα ‘χουν τα παιδιά αυτά στον Παναθηναϊκό. Έχουνε παιδεία ποδοσφαιρική, έχουνε δουλέψει. Και να μας αφήσουνε να κλέψουμε την μπάλα και να πάμε σε κάποια μετάβαση, η οποία θα μας έδινε πράγματα. Νομίζω ότι τύχανε τέτοιες φάσεις, στο πρώτο ημίχρονο. Περάσαμε και το γκολ σε μια τέτοια κατάσταση.

Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός κάποιο χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, θα περάσει και αυτός να περάσει και άλλο γκολ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είχανε ποιότητα, είχανε καλή κυκλοφορία. Εμείς τρέξαμε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, πίσω απ’ την μπάλα. Το πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο ήταν όταν κλέβαμε την μπάλα, δεν μπορούσαμε λιγάκι να την κρατήσουμε ή να πάμε σε μια σωστή πάσα, για να πάμε σε καλή μετάβαση. Αυτό έγινε με τον Σταματάκο 2-3 φορές. Εκεί δεν μπορέσαμε να περάσουμε, αλλά συμβαίνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που η ομάδα έκανε -και ο αντίπαλος και εμείς- πάρα πολλές αλλαγές, εμείς βρεθήκαμε όμως -πέτυχε ένα γκολ ο Παναθηναϊκός- τρία τετ-α-τετ, καθαρές φάσεις, τα οποία θα μπορούσαμε να ‘χαμε ισοφαρίσει. Δεν μπορέσαμε.

Το ζητούμενο δεν είναι απαραίτητα το αποτέλεσμα, αυτή τη χρονική στιγμή. Κάναμε και πολλές αλλαγές, είχαμε και προβλήματα, θα έπρεπε να αλλάξουν και άλλοι παίκτες γιατί έχουμε την Κυριακή ένα επίσημο παιχνίδι κυπέλλου. Αντιμετωπίσαμε και πρόβλημα με τον Τσούπρο, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, έχουμε και πρόβλημα με τον Αργεντίνο, με τον ‘Έσκου’. Με τη λογική ότι θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους παίκτες, να κάνουμε πιο πολλές αλλαγές.

Είμαι ευχαριστημένος απ’ την προσπάθεια των παιδιών πολύ. Η ομάδα προσπαθεί να έχει αρχή και τέλος. Προσπαθεί να παίξει ορθολογικά, από πίσω. Δεν παίζει ανορθόδοξα. Άλλες φορές το πετυχαίνει, άλλες φορές δεν το πετυχαίνει, αλλά το κυρίαρχο κομμάτι το οποίο εμείς θα κοιτάξουμε και θα ζητήσουμε, είναι να πάμε σε ταχύτητες, σε μεταβάσεις γρήγορες στην επίθεση.

Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα και με τον Ζιγκερίδη, με το φρύδι. Έχουμε διάφορα θέματα, τα οποία να ηρεμήσουμε να δούμε τι θα κάνουμε’.

Για τους φιλάθλους της ομάδας του: ‘Να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που πάντα, έρχεται -έστω και λίγος- και δίνει δύναμη στην ομάδα’.

Για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της ομάδας του: ‘Επειδή η ομάδα έχει κάποια καλά στοιχεία θα πρέπει να μην παρασυρόμαστε, γιατί έχει και ορισμένα αρνητικά, τα οποία θα πρέπει να τα διορθώσει. Και τα φιλικά παιχνίδια είναι πάντα φιλικά παιχνίδια. Θα δούμε την ομάδα εκεί που ‘καίει η πατάτα’. Η ‘πατάτα καίει’ μόνο στο πρωτάθλημα. Εκεί θα δούμε αν όλη αυτή η δουλειά, που προσπαθούμε να κάνουμε, θα βγει στο πρωτάθλημα. Αυτό που θέλουμε σε κάθε περίπτωση είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αν μπορούμε να έχουμε ρόλο πρωταγωνιστικό στο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει’.

Για τους πιο νέους ηλικιακά ποδοσφαιριστές της ομάδας του: ‘Οι νέοι είναι λογικό να είναι πιο πίσω. Και σε τακτικά κομμάτια και σε λειτουργία και σε ψυχολογία. Όμως είδατε στο δεύτερο ημίχρονο, που χρησιμοποιήθηκαν 3-4-5 παιδιά ότι οι δυνατότητες υπάρχουν. Τώρα, από κει και πέρα εξαρτάται από τη δουλειά που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μαζί τους και την ψυχολογία που θα τους δώσουμε, να πιστέψουνε στον εαυτό τους’.

Για το αν θα κάνει κάποια άλλη μεταγραφική κίνηση η ομάδα του: ‘Η ομάδα άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ. Ήρθαν πολλά παιδιά. Αυτή τη δεδομένη στιγμή είμαστε πάρα πολύ καλά. Δε ζητάμε παραπάνω πράγματα, γιατί πρέπει να κοιτάμε και το οικονομικό κομμάτι της ομάδος. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ηρεμία και σ’ αυτό. Δεν μπορεί να πάμε σε θέματα τα οποία είναι τρελά. Αν όμως, σε κάθε περίπτωση, πάντα, το είπα και άλλη φορά, βρεθεί κάτι το οποίο είναι πολύ σοβαρό και δούμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει, θα το δούμε. Αυτό συμβαίνει για όλες τις ομάδες. Αλλά εγώ σε γενικές γραμμές είμαι καλά τώρα, με τα παιδιά που έχω.

Για τους τραυματισμούς παικτών της ομάδας του: ‘Εάν δεν είχαμε τους τραυματισμούς. Γιατί σήμερα είχαμε τον Κωνσταντίνου έξω, τον Τσούπρο έξω, τον Ζιγκερίδη έξω ουσιαστικά, τον ‘Έσκου’ έξω, είναι 4-5 παιδιά. Εννοώντας ότι η ομάδα είναι γεμάτη. Απλά φαίνεται τώρα ότι είναι άδεια, γιατί είναι τα παιδιά αυτά έξω’.

Για τον στόχο στο κύπελλο Ελλάδας και το επερχόμενο ματς για τον θεσμό με την Αταλάντη: ‘Ο στόχος για το κύπελλο είναι πάντα πρέπει στο κύπελλο και πάντα σε κάθε παιχνίδι, που είναι επίσημο, πρέπει να έχεις σεβασμό στη διαδικασία και στον αντίπαλο. Και θα πας να προσπαθήσεις να προκριθείς. Το ζητούμενο για μας είναι να προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Τώρα όμως χρειάζεται σεβασμός. Δεν χρειάζεται να λέμε λόγια μεγάλα. Θα είναι ανταγωνιστικό το παιχνίδι πολύ. Κάθε παιχνίδι, και ιδιαιτέρα του κυπέλλου, είναι ένα παιχνίδι ανταγωνιστικό. Θέλει προσοχή’.

Αρτάκη-Παναθηναϊκός Β 1-2

Αρτάκη-Παναθηναϊκός Β 1-2 (video)

Photo album απ’ το Αρτάκη-Παναθηναϊκός Β

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Πισσώνας: Ενίσχυση στην επίθεση με Σπ. Σταθαρά

Κώστας Λαγός

Γ. Βαγιάννης: ‘Η φετινή χρονιά μας βρίσκει πιο δυνατούς, πιο έτοιμους’

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Ζάρακες-Ερμήλιος 1-0

Κώστας Λαγός
-->