EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣΕ: Συνάντηση στο ‘Ενωσιακό’ για την Α’ Τοπική

Συνάντηση μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ευβοίας με εκπροσώπους ομάδων της Α’ Τοπικής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/9 στο ‘Ενωσιακό’ γήπεδο, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν σωματεία της μεγάλης κατηγορίας από τη Βόρεια Εύβοια, με κύριο θέμα την πρόταση τους για να διεξαχθεί η φετινή Α’ ΕΠΣΕ σε μορφή δύο ομίλων (8+8), έπειτα από τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτός ήταν ο λόγος που το διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης έκανε δεκτό το αίτημα, παρότι στα τέλη Μαΐου στην -αντίστοιχη- τότε συνάντηση εκπροσώπων της Α’ ΕΠΣΕ, είχε τεθεί το θέμα των δύο ομίλων, με τη συντριπτική πλειοψηφία να τίθεται υπέρ της διατήρησης της κατηγορίας σε έναν όμιλο.

Και σ’ αυτή τη συνάντηση οι παράγοντες των σωματείων που υποστηρίζουν την πραγματοποίηση των πρωταθλημάτων σε δύο ομίλους, πήραν τον λόγο και μίλησαν για τις ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και για τις ζημιές που έγιναν απ’ αυτήν σε γήπεδα της περιοχής. Παράλληλα, ζητήθηκε από εκείνους να τους γίνει γνωστό ποια ακριβώς μπορεί να είναι η έκτακτη βοήθεια που θα λάβουν, τόσο απ’ την ΕΠΣΕ όσο και από άλλους φορείς.

Σ’ ότι αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν απ’ την πυρκαγιά σε γήπεδα ομάδων της Α’ ΕΠΣΕ (Σκεπαστή-Ευβοϊκός Γουβών), ο πρόεδρος της ‘Ένωσης’ Γιάννης Ρέτσας τόνισε ότι από πλευράς του διοικητικού του συμβουλίου ασκούνται πιέσεις (ζήτησε τη συμβολή των ίδιων των σωματείων προς αυτή την κατεύθυνση), τόσο προς την πολιτεία όσο και σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης προς την επίλυση τους, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλικοτεχνική παροχή-δωρεά για αυτά (δίχτυα, πάγκοι, κτλ), με δεδομένο ότι και αυτά τα γήπεδα είναι δημοτικά.

Για το οικονομικό κομμάτι της ενίσχυσης των πυρόπληκτων σωματείων, στάθηκε στην άμεση κινητοποίηση της ΕΠΣΕ προς όλες τις κατευθύνσεις, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που βρήκε και την αισιοδοξία του ότι σε επίπεδο υλοποίησης του ενδιαφέροντος από τους διάφορους φορείς, θα είναι τουλάχιστον ανάλογο των προσδοκιών και ότι σύντομα θα μπορεί η ‘Ένωση’ να ανακοινώσει και να δεσμευτεί για ύψος της βοήθειας που θα δοθεί στα πυρόπληκτα σωματεία.

Για το αίτημα για τη διεξαγωγή της Α’ ΕΠΣΕ σε δύο ομίλους, στάθηκε στο γεγονός της συνάντησης του Μαΐου, που καθόρισε και την προκήρυξη του πρωταθλήματος και γι’ αυτό -όπως ανέφερε- το ΔΣ της ΕΠΣΕ  θα συμβουλευτεί το νομικό τμήμα της ΕΠΟ για το αν μπορεί να γίνει μια τέτοια ενδεχόμενη αλλαγή σ’ αυτήν, σχετικά με την προκαθορισμένη μορφή του πρωταθλήματος. Παράλληλα, έγινε εκτενής κατάθεση απόψεων και θέσεων, για το αν πραγματικά θα είχε ιδιαίτερο κέρδος, έστω και σε οικονομικό επίπεδο, το να γίνει η Α’ ΕΠΣΕ σε δύο ομίλους, με δεδομένο ότι αν χωριστεί σε δύο ομίλους των 8 ομάδων και τη διεξαγωγή στη συνέχεια πλέι οφ και πλέι άουτ, ο αριθμός των αγώνων δεν θα είναι αισθητά πιο μικρός απ’ αυτόν των 30 αγωνιστικών και κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για οικονομικό ύψος των μετακινήσεων. Όλα αυτά και έχοντας κανείς στο μυαλό του και τον κυρίαρχο… παράγοντα του κορονοϊού, που τα τελευταία χρόνια έχει ανατρέψει… άπειρους καλοστημένους προγραμματισμούς ανά την… υφήλιο. Οπότε στόχος είναι η μορφή του πρωταθλήματος να είναι τέτοια, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία σε πιθανές αναγκαστικές αλλαγές (όπως στην περσινή Α’ Εθνική γυναικών και Γ’ Εθνική ανδρών του ενός γύρου) που θα προκύψουν απ’ την πανδημία και όσο είναι δυνατόν να διατηρηθεί το ‘fair-play’ σε θέματα τεχνικά, βαθμολογίας, μετακινήσεων, ανάδειξης πρωταθλητή που θα εκπροσωπήσει την Εύβοια στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, κτλ.

Από πλευράς διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΕ ζητήθηκε ακόμη να κατατεθούν γραπτά απ’ τα σωματεία οι προτάσεις τους τόσο για τη μορφή του πρωταθλήματος όσο και για άλλα σχετικά ζητήματα που αφορούν τη βοήθεια των πυρόπληκτων ομάδων, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν. Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως για ακόμη μια φορά δόθηκε ευκαιρία στους παράγοντες να εκφράσουν προτάσεις, απόψεις, ακόμη και τις ανησυχίες τους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εν καιρώ κορονοϊού (με κυρίαρχο μέλημα ίσως το ότι ουσιαστικά δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος που πρέπει πάντως να είναι ο κύριος στόχος), αποδεικνύοντας ξανά ότι ο διάλογος μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί αν έχει.

ΕΠΣΕ: Εποικοδομητικός διάλογος με εκπροσώπους της Α’ Τοπικής (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (29/4/2018): Στύρα-Αλάτσατα 1-3

eviasports

Σαν Σήμερα (15/11/2017): Ηρακλής Ψαχνών-Απόλλων Ερέτριας 2-4 (πέν., κ.δ. & παρ.: 1-0) (video)

eviasports

Αβαντίδες: Απέκτησαν την Αγγλίδα Aqsa Mushtaq

Κώστας Λαγός
-->