ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στ. Αντωνίου: ‘Περιμένουμε την ανάληψη ευθυνών από την UEFA και τη FIFA, να προστατέψουν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ’

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων μίλησε για την ομόφωνη απόφαση της ολιστικής μελέτης και για τα σωματεία που μένουν εκτός από το μητρώο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι διαχρονικά. Τελευταία έχουμε κατρακυλήσει και άλλο και πιστεύω πως θα καταβληθεί μια προσπάθεια, ώστε να γίνει κάτι καλό, ειδικά στη Super League με την κεντρική διαχείριση.

Η ενίσχυση από την Πολιτεία ήταν τονωτική ένεση για τις ομάδες, ειδικά για τις μικρομεσαίες και θα υπάρξει μια ισορροπία. Περάσαμε μια δύσκολη κατάσταση, από τότε που έγιναν οι εκλογές με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να εκλέγεται πρόεδρος της ΕΠΟ, υπήρξε η δοκιμασία της ολιστικής μελέτης, η οποία υπήρξε και πριν, αλλά φτάσαμε σε ένα αίσιο τέλος, παρότι δεν ικανοποιήθηκαν αρκετά από τα αιτήματά μας.

Δεν είναι χρήσιμο να συμμετέχουν οι διαιτητές στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η διαιτησία έχει ανεξαρτοποιηθεί. Υπό άλλες συνθήκες ένα μέλος της Εκτελεστικής θα ήταν πρόεδρος στη ΚΕΔ. Δεν χρειάζονταν ένας διαιτητής στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ένας συνάδελφος στη Γενική Συνέλευση είπε ορθά πως ότι το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η εποπτεία της UEFA δεν ήρθε από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, νομίζω πως τα προβλήματα έρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα από την ΕΠΟ ή από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Για το τι περιμένουμε πλέον που πέρασε η ολιστική μελέτη, δήλωσε: «Η ολιστική μελέτη δεν ήταν το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ένας νόμος που έχει έρθει από τον υπουργό και τα προβλήματα προκύπτουν από εκεί περισσότερο, παρά από την ολιστική μελέτη.

Η Ολιστική μελέτη είναι μια καινοτομία, η οποία μπορεί να βοηθήσει με την επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις αρμοδιότητες που δίνονται στην επιτροπή ελέγχου και συμμόρφωσης. Διευρύνεται το όργανο. Αυτό που πρέπει να αλλάξει για να βοηθηθεί το ποδόσφαιρο είναι να υπάρξει μια σύμπλευση με το Υπουργείο Αθλητισμού.

Αν δεν αλλάξει η σχέση ΕΠΟ με τον Υπουργείο θα υπάρχει πρόβλημα».

Για τον νόμο που πρέπει να αλλάξει για το μητρώο των σωματείων, απάντησε: «Περιμένουμε την ανάληψη ευθυνών από την UEFA και τη FIFA, να προστατέψουν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Δεν λέμε να μην ελέγχεται η ΕΠΟ, ασφαλώς υπάρχουν τα κρατικά όργανα που μπορούν να ελέγξουν την Ομοσπονδία. Δεν είναι εκτός οικονομικού ελέγχου η Ομοσπονδία.

Βασανιζόμαστε περισσότερο από ένα χρόνο με το μητρώο και δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματά μας. Σήμερα, όταν περάσαμε ομόφωνα την ολιστική μελέτη, το Υπ. Αθλητισμού έστειλε μια επιστολή, στην οποία λέει πως αν κάποια σωματεία δεν προλάβουν να ενταχθούν στο μητρώο ή να συμπληρώσουν τα χαρτιά τους μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου θα διαγραφούν. Δεν πρέπει να υπάρχει αυτός ο όρος.

Έχω κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ενταχθούν τα σωματεία μου, μαζί με το προσωπικό της ΕΠΣ και ακόμη δεν μπορέσαμε, υπάρχει ένας μικρός αριθμός σωματείων που δεν έχουν ενταχθεί. Γιατί τα σωματεία είναι χωριά. Δεν μπορείς να φορτώνεις αυτά τα σωματεία, έχουν λίγους ποδοσφαιριστές και δεν μπορούν να πάρουν προπονητή.

Δεν λέω να σταματήσει να ισχύει το μέτρο, ο υπουργός είχε δώσει ένα κίνητρο. Χρηματοδοτήθηκαν τα σωματεία που ήταν στο μητρώο, έγινε μια φορά. Ο Υπουργός μπορεί να πει όποιο σωματείο δεν είναι στο μητρώο δεν χρηματοδοτείται.

Πρέπει να απλοποιηθούν τα πράγματα δεν χρειάζονται δεκαπέντε προϋποθέσεις.

Μέχρι τώρα είχαμε μια αντίφαση, για να ενταχθείς στο μητρώο πρέπει να έχεις παραχωρητήριο γηπέδου. Ο υπουργός έχει απαγορεύσει τη χρήση των εγκαταστάσεων και γηπέδων. Ο Θ. Ζαγοράκης και εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε τα σωματεία να ενταχθούν.

Τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν ήταν πιο οργανωμένα. Έμειναν κάποια που έχουν δυσκολίες. Δεν μου αρέσει η έλλειψη επικοινωνίας με το Υπουργείο».

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε άνοιγμα γηπέδων 5Χ5, γυμναστηρίων & αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίων

Κώστας Λαγός

EVIASPORTS LIVE SCORE (ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3)

eviasports

ΜΠΡΟΥΣ ΓΚΡΟΜΠΕΛΑΡ: Άγγελος ή διάβολος; (videos)

eviasports
-->