Η Αρτάκη κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟ Βάρδας και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.
Ο ΑΟΝΑ πήρε τα ‘ηνία’ του αγώνα απ’ τα πρώτα λεπτά, προσπάθησε να πιέσει τους φιλοξενούμενους και έφτανε αρκετά συχνά κοντά στα καρέ τους, προσπαθώντας να τους απειλήσει κυρίως με μακρινές μπαλιές και σέντρες, με την άμυνα του Παμβουπρασιακού να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην πίεση των γηπεδούχων, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν αποτελεσματικοί στην πάσα για να βγει τελική προσπάθεια. Ακυρώθηκαν στο 6′ γκολ του Ζυγκερίδη (οφσάιντ), όπως και στο 29′ τέρμα του ΠΑΟ Βάρδας, σε μια απ’ τις λίγες περιπτώσεις που φάνηκε επιθετικά, με τον Καφεντζή (επίσης οφσάιντ).
Ίδια η εικόνα του αγώνα και στην επανάληψη, με την ομάδα της Εύβοιας να συνεχίζει να έχει την υπεροχή, χωρίς όμως και πάλι να καταφέρνει εύκολα να δημιουργήσει φάσεις, παρότι η μπάλα συνήθως βρισκόταν -μέσα ή έξω- στη μεγάλη περιοχή των Πελοποννήσιων. Στο τελευταίο τέταρτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα, η Αρτάκη έκανε ακόμη πιο έντονη την πίεση της και στο 79′ δημιούργησε την πιο καλή της στιγμή, με τον Εμάνουελ να κάνει γύρισμα λίγο πριν την τελική γραμμή προς τον Ζυγκερίδη, που απ’ την ‘καρδιά’ της αντίπαλης περιοχής προσπάθησε να κάνει ‘γυριστό’ σουτ όμως έπιασε ‘αέρα’. Η μπάλα έφτασε στον Παπαδάκη, που επιχείρησε δυνατό συρτό σουτ, με τον Τσεκούρα να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να παραχωρεί κόρνερ.
Παρόμοια φάση είχαμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με γύρισμα αυτή τη φορά του Χατζηστάμου, προς τον Παπαδάκη, το πλασέ του όμως ήταν έτσι και αλλιώς ‘ανεμικό’, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να κόβει την προσπάθεια του, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και πριν η μπάλα προσεγγίσει τον πορτιέρο του συλλόγου της Βάρδας. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων είχαμε ένα σουτ με τον Εμάνουελ απ’ το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Τσεκούρα να μπλοκάρει άνετα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τσεκούρα να αποκρούει ασταθώς (μετά από αρχική κεφαλιά του Χατζηστάμου) και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του και να φτάνει στον Ντελέκο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το ‘χρυσό’ γκολ που έδωσε τη νίκη-πρόκριση στον ΑΟΝΑ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ξηρογιάννης (Βοιωτίας)/Βασιλείου (Βοιωτίας)-Λαμπροπούλου (Βοιωτίας).
ΓΚΟΛ: 90’+5′ Ντελέκος.
ΑΡΤΑΚΗ (Νίκος Κουρμπανάς): Ντουμάνης, Στασινόπουλος, Αρκούδας, Τσούπρος, Καραμπάς, Κωνσταντίνου, Παπαδάκης, Ντελέκος, Ζυγκερίδης, Εμάνουελ, Ζαχαρόπουλος (75′ Χατζηστάμου).
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Τσεκούρας, Λιόσης, Καφεντζής, Νικολακόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Μαυρόπουλος, Πλαστουργός, Φερεκίδης (72′ Θεοδωρόπουλος), Πυρρής (79′ Μακρής), Μικελάτος, Βασιλόπουλος (79′ Τσιρίκος).