EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θ. Ζαγοράκης: Από πρόσωπο κοινής αποδοχής, πρόεδρος διαμαρτυρόμενος!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης τοποθετήθηκε στη κορυφαία θεσμική θέση του ποδοσφαίρου της χώρας ως επιλογή της κυβέρνησης, κατ’ αρχήν και κατ’ αρχάς, και λόγω των ευρύτερων συναινέσεων που επιβλήθηκαν «από τα πάνω» με τους τέσσερις μεγάλους (ο καθείς για τους λόγους τους) υιοθετήθηκε από το σύνολο του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, θέτοντας υποψηφιότητα, χωρίς αντίπαλο, για πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ενώ όμως ο Ζαγοράκης επελέγη ως λύση κοινής αποδοχής, που θα είχε τη στήριξη όλων -και των εμπορικών ΜΜΕ βεβαίως που αρέσκονται να κατασκευάζουν αθλητές super man στο πλαίσιο του star system, ικανούς για όλες τις δουλειές- το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι διαφωνεί με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το ποδόσφαιρο για το ποδόσφαιρο μηδέ της ΕΠΟ εξαιρουμένης, αλλά και με τη κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις ΕΠΟ – κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως διέρρευσε, διαφώνησε με την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League, σχολιάζοντας ως εξής: Είναι απογοητευτικό να μιλάμε για μπάλα και αυτή να μην κυλάει στο χορτάρι. Προερχόμαστε από δύο σεζόν που τις σημάδεψαν πρωτοφανείς καταστάσεις κι ενώ όλοι ψάχνουν λύσεις για να βγουν από όσα προβλήματα προκάλεσε η πανδημία, εμείς δημιουργούμε και άλλα. Έτσι δεν μπορούμε να πάμε πουθενά ως εθνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν πλέον απλές ενδείξεις ότι αρμενίζουμε στραβά και χρειάζεται να αλλάξουμε ρότα. Υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις, όπως η θέση μας στη διεθνή βαθμολογία. Πραγματικά είναι αδιανόητο να μην υπάρχει συνεννόηση σε στοιχειώδη ζητήματα για να σταματήσει αυτή η κατηφόρα. Ελπίζω να βρεθεί η στοιχειώδης λογική και να δοθεί μια λύση σύντομα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του. Στις 19 Ιουλίου ο Ζαγοράκης από τη θέση του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της ομοσπονδίας είχε διαφωνήσει με την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του σώματος για αναβολή της λήψης απόφασης σχετικά με την ολιστική μελέτη λέγοντας: «Το ότι αναβάλλεται μία συνέλευση με θέμα την ολιστική μελέτη δεν ξέρω κατά πόσο θα μας κάνει χαρούμενους. Τα περιθώρια στενεύουν. Ελάτε να αποφασίσουμε αν προχωράμε ή όχι. Οι Ενώσεις πρέπει να πάρουν την απόφαση και πρέπει να τελειώνει. Το ότι αναβάλλουμε κάθε μήνα δεν θα μας οδηγήσει κάπου”.

Όσο για τις σχέσεις του με ένα κομμάτι της κυβέρνησης, το SoccerPlus έχει καταγράψει εδώ και καιρό τη μοναξιά του προέδρου…

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Χαλκίς: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Μιχάλη Εμμανουηλίδη

eviasports

Σαν Σήμερα (16/4/2016): Μακρυκάπα-Αυλίδα 2-3

eviasports

Σύλλας: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ

Κώστας Λαγός