EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ. Γαλάνης: ‘Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχει βάλει στους άξονες της τον αθλητισμό’

Τα κυριότερα μέρη του χαιρετισμού του Αντιπεριφειάρχη Στερεάς Ελλάδας Παιδείας & Αθλητισμού Κώστα Γαλάνη, στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/7.

‘Καλησπέρα και από εμένα, καλησπέρα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, από τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό, από τον Αντιπεριφερειάρχη μας Γιώργο Κελαϊδίτη και από όλη την ομάδα της Περιφέρειας.

Αυτά τα δύο χρόνια που είμαι εκλεγμένος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, έτυχε ευθύς εξαρχής, ένα απ’ τα αντικείμενα, μία απ’ τις αρμοδιότητες και δράσεις, να είναι ο αθλητισμός. Κατά συνέπεια, πολλές φορές έτυχε να συναντηθώ με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα. Θα έλεγα μια μαθηματική έκφραση, άπειρες φορές με τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣΕ Γιώργο Πίσχινα και γενικά με όλα τα μέλη της ‘Ένωσης’, που δείχνουν μια συνοχή, μια ομοιογένεια και ‘τρέχουν’ -όπως λέμε στη γλώσσα του ποδοσφαίρου- για τα καθημερινά προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Χαιρετίζω την παρουσία όλων των μελών, όλων των προέδρων των συλλόγων και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Και θα ‘θελα να αναφερθώ σε τρία συγκεκριμένα θέματα, για να μην σας κουράσω και να μην σας ταλαιπωρήσω.

Το ένα είναι ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχει πάρει μια στροφή και έχει βάλει στους άξονες της τον αθλητισμό. Στα πλαίσια που της επιτρέπεται να παρέμβει. Τα πλαίσια αυτά είναι η οργάνωση, σε ορισμένες περιπτώσεις η υποδομή και ορισμένες δράσεις.

Όσο αφορά την οργάνωση, έχουμε μιλήσει με την ‘Ένωση’ και υπάρχει ανοιχτή πρόταση, εμπιστευόμενοι τη δυναμική, τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση για επίλυση προβλημάτων, του κ. Πίσχινα, μαζί μου να γίνει μια σύσκεψη, μια τηλεδιάσκεψη με όλους τους προέδρους, με όλες τις ΕΠΣ της Στερεάς Ελλάδος, να ομαδοποιήσουμε 1-2-3-4 θέματα, ποια επίκεινται και σας παράγουν προβλήματα και να πάρουμε αποφάσεις, οι οποίες θα διοχετευτούν, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούμε τον δίαυλο, που μπορεί άνετα στο Υπουργείο Αθλητισμού να παρεμβαίνει και να βοηθά. Και αυτή η πρόταση είναι ανοιχτή ενώπιον σας, στον Γιώργο, να συμμετέχουν σε μια τηλεδιάσκεψη που θα διοργανώσουμε.

Πιστεύω ότι μια τέτοια ενοποίηση, αυξάνει την ισχύ και τη δύναμη και μειώνει τις αδυναμίες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και οδηγεί σε επίλυση ευκολότερη προβλημάτων, που ορισμένες φορές είναι πάρα πολύ χαλαρή και δημιουργεί χίλια δυο προβλήματα, είδατε και εσείς με το μητρώο.

Στο δεύτερο τώρα, στις υποδομές. Ξεκινώντας σε στάδια και σε γήπεδα που είναι πολύ μικρά, σε μεγαλύτερα, εννοώ πάντα με την κάθε περιοχή, το κάθε χωριό, κωμόπολη ή πόλη. Εκεί την κύρια και την πρώτη παρέμβαση την έχουν οι Δήμοι, το γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, παρά ταύτα, ότι μας επιτρέψει το ΕΣΠΑ, το οποίο προς τιμήν του Περιφερειάρχη μας, το ΕΣΠΑ του 2021-27 διπλασιάστηκε. Από 220 εκατομμύρια έφτασε τα 423. Ότι μας επιτρέψει το να παρέμβουμε στον αθλητισμό, είτε αυτό λέγονται υποδομές, είτε λέγονται μελέτες, εμείς θα επιδιώξουμε να εξαντλήσουμε όλα αυτά τα ποσά.

Ένα σχέδιο, το οποίο προτάθηκε και από την ΕΠΣ, απ’ το διοικητικό συμβούλιο, είναι αν μπορέσουμε να συμβάλλουμε σημαντικά, ώστε να γίνει στην πρωτεύουσα του νομού ένα προπονητήριο, στην περιοχή του ‘Ενωσιακού’ και να στηρίξουμε, με μια μελέτη που ήδη προωθείται, το Στάδιο της Χαλκίδος.

Μήπως φτάσουμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα, η οποία θα είναι ο πυλώνας και η κορυφή της πυραμίδας του ποδοσφαίρου στην Εύβοια. Αυτό είναι μία σκέψη που είναι πολυπαραγοντική και πιστεύω εμείς θα την παλέψουμε και όπου φτάσει. Ήδη μια μελέτη για το γήπεδο της Χαλκίδας προσπαθούμε να την στηρίξουμε και να προχωρήσει.

Το τρίτο είναι οι δράσεις. Στις δράσεις, ήδη έχω ζητήσει την αρωγή από τον κ. Ρέτσα, ο οποίος είναι ανοιχτός και πράγματι ευπρόσδεκτα την άκουσε και είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί σας και να βοηθήσει την τρίτη δράση. Τη δράση που θέλουμε να κάνουμε είναι για όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, άρα και για τον δικό μας τον νομό. Να γίνει ένα τουρνουά με ακαδημίες. Παιδιά τα οποία είναι μικρές ηλικίες, το οποίο θα το στηρίξει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στην προσπάθεια να αναζωογονήσει τον γίγαντα του ποδοσφαίρου, να δώσει χαρά σε όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία αγαπούν πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και αυτά συναντούν τις δυσκολίες τους. Αυτό είναι ένα σχέδιο, το οποίο έχουμε στο πρότζεκτ με τον Περιφερειάρχη μας τον κ. Σπανό και πιστεύω πολύ σύντομα θα έχουμε ένα διάγραμμα και θα ‘χουμε τον ιστό, που λέμε, αυτού του τουρνουά. Τώρα αν θα γίνει χειμώνα ή αν θα γίνει σε καλοκαιρινή σεζόν, αυτή την πρόταση στο πόσο εύκολα υλοποιείται ή όχι την έχουν οι έμπειροι, άρα την έχουν οι ΕΠΣ και την έχουν και όλα τα σωματεία που έχουνε ακαδημίες. Αυτή είναι η τρίτη.

Αυτοί είναι οι τρεις κύριοι άξονες, στους οποίους εμείς θέλουμε να βαδίσουμε, στον τομέα αθλητισμός-Περιφέρεια. Και σε ότι άλλο χρειαστεί, σε ότι άλλο μας ζητήσετε και μπορούμε να το υλοποιήσουμε, θα ‘μαστε δίπλα σας. Σας ευχαριστώ και έχετε τους χαιρετισμούς όλης της περιφέρειας. Ευχαριστώ πολύ’.

ΕΠΣΕ: Γενική συνέλευση με μαζική κατάθεση απόψεων-προτάσεων & εποικοδομητικό διάλογο!

Photo album απ’ τη ΓΣ της ΕΠΣΕ

ΕΠΣΕ: ‘Με μεγάλη επιτυχία & σε κλίμα σύμπνοιας η τακτική ΓΣ’

Γ. Ρέτσας: ‘Παραμείναμε δυνατοί στις επάλξεις’

Γ. Βάγιας: ‘Εύχομαι δύναμη για τη νέα σεζόν’

Αλ. Θεοδοσίου: ‘Θα μπορούσε να γίνει μια παράταση στα δελτία’

Σπ. Κατσινής: ‘Με ποια εχέγγυα θα ξεκινήσω την καινούργια χρονιά;’

Ν. Ζαλάβρας: ‘Συγχαρητήρια στο προεδρείο, κρατήσατε την ΕΠΣΕ δυνατά’

Μπ. Κουσκούτης: ‘Η ΕΠΟ καταστράφηκε οικονομικά απ’ τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής’

Γ. Βαγιάννης: ‘Συγχαρητήρια για το νοικοκύρεμα στην ΕΠΣΕ’

Στ. Σωτηρίου: ‘Πάνω απ’ όλα είναι το γηπεδικό’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η καταγγελία του Β. Δημόπουλου για τις εκλογές στην ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Κώστας Λαγός

Ακαδημία Αρτάκης/Αστέρας Βατώντα: Κοπή πίτας στις 18/1

Κώστας Λαγός

DERNEKI (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): Abaluben-Goal Bombers 3-10

Κώστας Λαγός
-->