EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τ. Ταυταρίδης: ‘Να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα’

Οι πρώτες δηλώσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο του προπονητή του Λήλαντα Βασιλικού Τάσου Ταυταρίδη.

Ευχές για τη νέα αγωνιστική περίοδο και προς τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας: ‘Καταρχάς, καλή ποδοσφαιρική χρονιά, καλό ξεκίνημα σε όλες τις ομάδες. Δυστυχώς συμβαίνουν τρομερά πράγματα στην κοινωνία μας. Αυτό που ευελπιστούμε όλοι μας είναι να υπάρχει υγεία, να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε κάποια στιγμή τα πρωταθλήματα, να μην υπάρχει πλέον δυστυχία στον κόσμο, μ’ αυτά που συμβαίνουνε. Ο νομός μας επλήγη, φοβερές καταστάσεις. Εύχομαι να βρουν το κουράγιο τους και τη δύναμη οι άνθρωποι εκεί και παράλληλα να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός, γιατί είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο βοηθάει πάρα πολύ τον κόσμο, να ξεδίνει αφενός μεν και αφετέρου να γυμνάζεται. Και αυτό που προέχει είναι να ξεκινήσουμε πραγματικά, χωρίς να ‘χουμε προβλήματα από τον κορονοϊό και οτιδήποτε άλλα προβλήματα’.

Για τη μοίρα των προπονητών: ‘Ο προπονητής είναι με ημερομηνία λήξης. Όταν ξεκινάει να πηγαίνει σε μια ομάδα, μπορεί να καθίσει ένα μήνα, μπορεί να καθίσει και δέκα χρόνια ή μπορεί να καθίσει και παραπάνω. Άρα έχει ημερομηνία λήξης. Έχει ένα εισιτήριο με ημερομηνία λήξης, ανοιχτό’.

Για τη σεζόν 2018-19, στην οποία ο Λήλας είχε ξεκινήσει με έξι ήττες το πρωτάθλημα, όμως στη συνέχεια πραγματοποίησε μεγάλο σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων: ‘Ναι ήταν ένα ρεκόρ αρνητικό στην αρχή, το οποίο μας είχε δημιουργήσει άγχος αλλά υπήρχε τότε η υπομονή στην ομάδα, μεγάλη υπομονή και φάνηκε ότι η υπομονή δικαίωσε την κατάσταση.

Έλεγα στο ΔΣ ότι εφόσον η κατάσταση είναι τέτοια, αν πραγματικά θέλει να κάνει μια αλλαγή, είμαι διαθέσιμος. Αλλά παρόλα αυτά το ΔΣ επέμενε και φυσικά δικαιώθηκε.

‘Όταν παίζεις και δημιουργείς καταστάσεις, αλλά χάνεις από κάποια λάθη, κάποιες ολιγωρίες, σημαίνει ότι είσαι δυνατός. Περιμένεις κάποια στιγμή να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Αν χάνεις και δεν έχεις κάνει τίποτα, δεν έχεις πραγματοποιήσει τίποτα, τα πράγματα είναι πιο σκούρα. Και τότε φάνηκε ότι μπορούσαμε κάποια παιχνίδια να τα πάρουμε και τελικά δικαιωθήκαμε’.

Για τα τεστ και τα εμβόλια για τον κορονοϊό: ‘Εδώ τίθεται ένα σοβαρό πρόβλημα, διότι πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια. Τα τεστ πρέπει να γίνονται. Όπως γίνονται και στις δουλειές, έτσι πρέπει να γίνονται και στους αγωνιστικούς χώρους. Βέβαια είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για την ομάδα, γιατί αν δεν πας να το κάνεις έξω στα κέντρα τα οποία κάνει το κράτος ή ο δήμος τα ‘rapid test’, στοιχίζουν. Και για μια ομάδα ερασιτεχνική καταλαβαίνετε είναι μεγάλο πρόβλημα. Ακόμα και το ‘self test’ αν πας να το αγοράσεις θέλει 5-6 ευρώ. Καταλαβαίνετε, επί τόσα άτομα, είναι ένα πρόβλημα. Δεν μπορούνε όμως να γίνουνε οι αγώνες, διότι εδώ πάνω απ’ όλα μιλάμε για την υγεία και έτσι πρέπει να ‘ναι το σωστό. Έχουμε μπει σ’ αυτή τη διαδικασία και πρέπει να την ακολουθήσουμε.

Είναι ένα μεγάλο πακέτο οικονομικό, στο οποίο δυστυχώς δεν βοηθιούνται καθόλου τα σωματεία και έχει ‘πέσει το μπαλάκι’ στα σωματεία, ώστε να το ξεπεράσουνε μόνοι τους. Πιστεύω με την καλή θέληση τα πράγματα να προχωρήσουνε’.

Για το αν τέλειωσαν τα προβλήματα με τον κορονοϊό: ‘Εντάξει, η ζωή μας η καθημερινή είναι έτσι, που πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτή την κατάσταση. Ευχόμαστε σε ένα χρόνο, όπως λένε οι ειδικοί, να σταματήσει, το ευχόμαστε από καρδιάς’.

Για το έμψυχο δυναμικό του φετινού Λήλαντα: ‘Είμαστε χαρούμενοι μέχρι στιγμής διότι έρχονται τα παιδιά στην προπόνηση, πολύ βασικό κομμάτι. Το υλικό, σχεδόν το 80%, είναι απ’ την περσινή χρονιά. Έχουνε γίνει και κάποιες προσθήκες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε μια ομάδα, όπως λέει όλος ο κόσμος, ανταγωνιστική. Δηλαδή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να παλεύει κάθε παιχνίδι και να μην είναι μια ομάδα, όπως μας λέγανε, απρόβλεπτη’.

Για τους στόχους της ομάδας του: ‘Οι περισσότερες ομάδες λένε ‘να κάνω μια καλή πορεία, να σώσω και την κατηγορία’. Σαφώς, όταν έχεις μια άνεση από τις ομάδες που πέφτουνε, είσαι πιο άνετα ψυχολογικά. Και από κει και πέρα επιζητάς μία πιο καλή πορεία. Και είναι κάποιες άλλες ομάδες, που ‘χουν τη δυνατότητα να πάνε για πρωταθλητισμό. Εμάς μας ενδιαφέρει να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα’.

Για την πιθανολογούμενη επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: ‘Να κάνει υπομονή. Ο κόσμος ‘διψάει’. Το είδαμε και στο ‘Euro’ και το βλέπουμε και στα γήπεδα, όταν ένα γήπεδο του δίνεται η δυνατότητα να βάλει μέσα κόσμο, ο κόσμος μπαίνει μέσα και ‘διψάει’. Και εύχομαι από καρδιάς να επιτραπεί έστω και ένας μικρός αριθμός, τώρα στην αρχή, για να έρθουνε οι άνθρωποι να απολαύσουνε αυτό που αγαπάνε και να προχωρήσει η κοινωνία μας στους ρυθμούς που ήταν.

Για τα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας του: ‘Έχουνε προγραμματιστεί κάποιοι αγώνες, έχουνε κλειστεί κάποια φιλικά παιχνίδια. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτά τα τεστ. Εάν δεν προλάβουμε ή δεν είμαστε εντάξει και δεν δεχτούν οι ιθύνοντες να γίνουν τα φιλικά παιχνίδια, θα προχωρήσουμε παρακάτω. Έχουμε κλείσει φιλικά παιχνίδια, για να μπορέσει να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα’.

Για τη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας του: ‘Έχουμε πάρει 3-4 ποδοσφαιριστές καινούργιους. Είμαστε σχεδόν κομπλέ, θα το έλεγα έτσι, το ρόστερ και προχωρούμε μέσα απ’ τη δουλειά’.

Για στόχο εντοπιότητας του έμψυχου δυναμικού του Λήλαντα: ‘Αυτό ήταν το πλάνο απ’ την αρχή. Το 80-90% και παραπάνω είναι απ’ το Ληλάντιο Πεδίο, όλα τα παιδιά εδώ γύρω-γύρω. Και αυτό θα συνεχιστεί, συν τη βάση που υπάρχει στην ομάδα. Εκμετάλλευση των τμημάτων υποδομής. Άμεση εκμετάλλευση’.

Για τη δύναμη που μπορεί να πάρει κανείς μέσα απ’ τα προβλήματα του: ‘Υπάρχουνε πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία όμως πρέπει να μας δώσουνε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Ευχαριστώ πολύ’.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Όλυμπος Γυμνού-Παντριαδικός 0-0

Κώστας Λαγός

Στο ‘Santa Claus Kindom’ o Αρντιόν Σεχάι (pics)

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ (Α’ Όμιλος): Όλο το πρόγραμμα της σεζόν 2020-21

Κώστας Λαγός