EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ν. Κιαπέκος: ‘Η Προποντίδα ξέρει τι ζητάει και τι μπορεί να κάνει’

Οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή της Προποντίδας Νίκου Κιαπέκου για τη νέα αγωνιστική περίοδο και η σύντομη ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές του, πριν την έναρξη της προπόνησης της ομάδας του της Πέμπτης 5/8.

Για τη νέα αγωνιστική χρονιά, τον κορονοϊό και τις πυρκαγιές: ‘Κάναμε μια πρώτη συνάντηση, χωρίς προπόνηση τη Δευτέρα 2/8 (λόγω καιρικών συνθηκών το πήγαμε 1-2 μέρες πίσω) και κάναμε την πρώτη μας προπόνηση την Τετάρτη 4/8 και μια μέρα μετά κάνουμε και τον αγιασμό μας.

Μια καινούργια χρονιά. Να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ότι καλύτερο σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο και τύχη. Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους και σε όλες τις ομάδες. Να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα με τον ‘covid’ και ότι άλλο επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, πληττόμαστε και στην Εύβοια από τις φωτιές. Δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες.

Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος ότι η χρονιά θα κυλήσει ομαλά, έτσι θέλω να πιστεύω. Με την προσπάθεια και τη βοήθεια όλων, θα μπορέσουμε να μπούμε στους καθημερινούς ρυθμούς της κανονικότητας και γενικότερα του ποδοσφαίρου’.

Για την περσινή παρουσία του στην τεχνική ηγεσία της Προποντίδας: ‘Στις αρχές Σεπτεμβρίου της περσινής σεζόν αντικατέστησα τον Παναγιώτη Σκόνδρα, που είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής. Βρήκα μια ομάδα αρκετά καλά δουλεμένη. Σίγουρα η Προποντίδα έχει και ιστορία, είναι μια δουλεμένη ομάδα γενικά και από τους προηγούμενους προπονητές. Είναι μια ομάδα που από τις ακαδημίες, τα μικρά παιδιά, έχει ένα συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα. Δηλαδή είναι ομάδα που ξέρει τι ζητάει και τι μπορεί να κάνει.

Όπως είπα, βρήκα μια ομάδα πολύ καλή, περάσαμε κάποια καινούργια στοιχεία και βελτιωθήκαμε. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με ένα αγώνα κυπέλλου με την Αρτάκη. Από κει και πέρα, ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα. Ήτανε μια αρχή πάρα πολύ καλή, ήτανε όλα θετικά, είχαμε βάλει κάποιες βάσεις και πιστεύω ότι η εξέλιξη και η πορεία μας θα ήταν ανάλογη με την αρχική που κάναμε. Δεν θα πω ‘ήμασταν άτυχοι’ ή ότι θα τερματίζαμε πρώτοι, γιατί το ποδόσφαιρο με τα ‘θα’ και τα ‘αν’ δεν γίνεται. Πάντως είχαμε μια θετική πορεία, κάναμε έναν πρωταθλητισμό, ήμασταν στην πρώτη θέση. Μας βρήκε η διακοπή, σταματήσαμε…’.

Για την Προποντίδα της νέας αγωνιστικής περιόδου: ‘Είναι μια καινούργια χρονιά, διαφορετική χρονιά. Ξεκινάμε πάλι απ’ το μηδέν. Σίγουρα οι στόχοι μας δεν αλλάζουνε. Οι στόχοι της Προποντίδας, είτε είναι ο Κιαπέκος είτε δεν είναι, είναι πάντα οι ίδιοι. Από κει και πέρα προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια πραγματάκια στ’ αγωνιστικά. Η βάση της Προποντίδας είναι τα νέα παιδιά. Αυτά τα παιδιά να εξελίσσονται και να μεταλλάσσονται σε καλύτερους παίκτες, συν και την εμπειρία και με τους παίκτες που θα φέρουμε εδώ, ώστε ουσιαστικά να καλύψουμε κάποια αγωνιστικά κενά, να ‘παντρέψουμε’ την εμπειρία με την νεανικότητα και το νέο ‘αίμα’, ώστε να κάνουμε ένα σύνολο που θα ‘ναι πάρα πολύ καλό και θα έχουμε πορεία, ανάλογη της ιστορίας της Προποντίδας. Γιατί η Προποντίδα για μένα είναι μια ομάδα που βρίσκεται μέσα στις πέντε καλύτερες στην Εύβοια.

Έχουμε θέσει στόχους με τη διοίκηση και με τους ποδοσφαιριστές. Θα φτιάξουμε μια ομάδα που πρώτα απ’ όλα θα χαιρόμαστε εμείς το ποδόσφαιρο που παίζουμε και από κει και πέρα θα φέρουμε την Προποντίδα εκεί που της αξίζει και πρέπει να είναι. Σε βάθος χρόνου, με σωστή δουλειά. Η Προποντίδα είναι ένας μεγάλος οργανισμός, από τις ακαδημίες μέχρι την αντρική ομάδα Δουλεύουν πάρα πολλοί γι’ αυτό το κομμάτι, για να υπάρχει αυτή η ομάδα και το μέλλον της είναι λαμπρό. Να το ξέρετε’.

Για τη Β’ ΕΠΣΕ της νέας περιόδου, που κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει με τη μορφή των τριών ομίλων: ‘Εμένα θα μου άρεσε να είναι σε δύο ομίλους. Σίγουρα τα οικονομικά είναι δύσκολα, οι εποχές είναι δύσκολες. Αν με ρωτήσεις όμως αγωνιστικά, εγώ θα ‘θελα η ομάδα μου να κάνει ένα πρωτάθλημα τριάντα αγωνιστικών, γιατί για κάποιους μπορεί να ‘ναι πιο δύσκολο, όμως για μένα ουσιαστικά εκεί θα δείξεις αν είσαι καλή ομάδα, αν έχεις διάρκεια. Δεν υποβαθμίζω τη μορφή με τους τρεις ομίλους, αλλά είναι λίγες με αυτή τη μορφή οι αγωνιστικές, που με 1-2 ‘γκέλες’ μπορεί να χάσεις το πρωτάθλημα. Μπορεί να ‘σαι πρώτος 15 αγωνιστικές και με μια ήττα, μια ισοπαλία να το χάσεις το πρωτάθλημα. Ενώ σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών και με 5-6 καλές ομάδες που θα διεκδικούνε, θα υπάρχει διαφορετική εξέλιξη και θα δουλέψεις διαφορετικά’.

Για το γεγονός πως όλο και περισσότεροι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές ‘κατεβαίνουν’ στη Β’ ΕΠΣΕ: ‘Και ο κεντρικός όμιλος, αλλά και ο βόρειος και ο νότιος θα είναι δυνατοί. Ουσιαστικά υπάρχουν ιστορικές ομάδες, σε κάθε όμιλο, που στο παρελθόν έχουν παίξει και πρωταγωνιστήσει ακόμη στην Α’ ΕΠΣΕ, αλλά και πιο ψηλά. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο που πάνε οι ποδοσφαιριστές σ’ αυτή την κατηγορία. Όλες οι ομάδες είναι σοβαρές. Έχουν κάνει προγραμματισμό καλό, οι διοικήσεις, οι προπονητές, τα παιδιά. Αυτό ελκύει τους ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό συμβαίνει αυτό το πράγμα σ’ αυτό το κομμάτι’.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΕ: ‘Θα είναι ανταγωνιστικό, θα ‘ναι ποιοτικό. Θέλει προσοχή πάρα πολύ. Θα κριθεί στη λεπτομέρεια. Όποια ομάδα έχει τη διάρκεια και κάνει τα λιγότερα λάθη, πιστεύω ότι αυτή θα κόψει πρώτη το νήμα’.

Για τα μεταγραφικά της Προποντίδας: ‘Έχουμε κάνει μέχρι τώρα τρεις μεταγραφές. Έχουμε αποκτήσει τον Μπασινά, τον Κεχαγιά και τον Ματράκα. Από κει και πέρα είμαστε κοντά σε άλλες δύο μεταγραφές, αλλά δεν τις έχουμε ολοκληρώσει. Δεν πάμε για πολλά πράγματα. Ξέρουμε τι γίνεται, έχουμε το πλάνο. Δεν παίρνουμε για να παίρνουμε. Γιατί βλέπω κάποιες ομάδες παίρνουνε και παίρνουνε, ήρεμα… Δεν θα πάω να πάρω τρία μπακ. Έχω ένα μπακ, θα φτιάξω και ένα μικρό. Αυτή είναι η φιλοσοφία και η δικιά μου και της ομάδας. Γιατί θέλω να υπάρχει ομάδα μετά από 1-2 χρόνια’.

Για τη νέα μορφή των δελτίων, τα τμήματα υποδομής, τα όρια και τη βιωσιμότητα κάθε ομάδας: ‘Η Προποντίδα θα υπάρχει μετά από 1-2 χρόνια, γιατί κάποιες ομάδες δεν θα υπάρχουνε. Γιατί με την καινούργια τροποποίηση των δελτίων και την υπογραφή των ποδοσφαιριστών για ένα χρόνο, θα ‘πεθάνουνε’ πολλές ομάδες, σε 1-2 χρόνια. Και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβεί αυτό. Γιατί δεν δίνουν βάση στις ακαδημίες, δεν έχουν φτιάξει ακαδημίες, δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν ακαδημίες και αυτές οι ομάδες που προσπαθούν και κάνουν μεταγραφές του τύπου πρωταθλητισμού, χωρίς να ξέρεις γιατί, αν μπορείς και αν αντέχεις. Μπορεί η τσέπη σου να το αντέχει, αλλά το θέμα είναι μπορεί να βγει η Προποντίδα Α’ Εθνική; Δεν μπορεί να βγει Α’ Εθνική. Άρα δεν μπορεί να βγει η τάδε ομάδα Γ’ Εθνική. Να μην λέμε ονόματα και παρεξηγηθούμε’.

Για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο: ‘Πιστεύω ότι δουλεύουμε σωστά και ότι είναι να φτιάξουμε θα το φτιάξουμε. Να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας να μην έχουμε γκρίνιες, να μην έχουμε έχθρες. Να βοηθήσουμε οι ομάδες την ΕΠΣΕ, γιατί ο νόμος της Εύβοιας είναι ένας μεγάλος νομός με πάρα πολλές ομάδες, με ιστορικές ομάδες. Αξίζει να έχουμε ομάδα παραπάνω και πιστεύω ότι με τη βοήθεια και της ΕΠΣΕ, όλων των παραγόντων των ομάδων, από τη Γ’ Εθνική που είναι η Αρτάκη μέχρι το Γ’ Τοπικό, να κάνουμε το καλύτερο για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο’.

Η σύντομη ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές του, πριν την έναρξη της προπόνησης της Πέμπτης 5/8: ‘Το παν είναι να σέβεται ο ένας τον άλλο μεταξύ σας. Αν υπάρχει σεβασμός μεταξύ σας, ο οργανισμός Προποντίδα θα προοδεύει. Είναι ένας μεγάλος οργανισμός από τα παιδικά τμήματα μέχρι την ανδρική ομάδα και λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο που δεν λειτουργεί άλλη ομάδα στην Εύβοια. Ομάδα όχι σχολή. Αυτό το κομμάτι θέλω να το βάλουμε καλά μέσα μας. Να ξέρουμε ότι είμαστε η Προποντίδα, που είναι μεγάλη ομάδα. Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, θα σας το λέω κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα… Η Προποντίδα είναι μεγάλη ομάδα. Θα πρέπει να το αποδείξετε στο γήπεδο. Αυτό θα γίνει μέσα από δουλειά. Καλό είναι να πάει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Και θα πάει. Η βάση είσαστε εσείς. Το πιο εύκολο είναι να πάμε να πάρουμε άλλους πέντε ποδοσφαιριστές. Δεν κοιτάμε το τώρα. Κοιτάμε το αύριο. Το αύριο είσαστε όλοι εσείς. Όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι για να πάει η ομάδα εκεί που πρέπει να είναι’.

Προποντίδα: Αγιασμός & έναρξη προετοιμασίας για ‘Μπάρτσα’ (photos)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέρσι… σαν σήμερα (1/8/2021)

eviasports

Λ. Αυγενάκης: ‘Η ΕΠΟ αποκρύπτει επιστολή από FIFA/UEFA για άμεση εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης’

eviasports

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αιολικός-Αρτάκη 1-0

eviasports