Στην καταστροφική πυρκαγιά που πλήττει τη Βόρεια Εύβοια, αναφέρθηκε -με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας:
«Θλίψη! Οργή! Αγανάκτηση!
Κράτος αδύναμο και αδιάφορο να προστατέψει τους πολίτες του. Η μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιά στα ελληνικά χρονικά. Μόνο εφιαλτική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στο Νομό μας, όπου τα πύρινα μέτωπα σάρωσαν χιλιάδες στρέμματα με δάση, καλλιέργειες και σπίτια, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων.
Μέσα σ αυτή την καταστροφή ας κρατήσουμε όμως μια φράση του Ελύτη … “ακόμα και αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα και στο τέλος σου απομείνουν μια ελιά ,ένα αμπέλι και ένα καράβι υπάρχει ακόμα η ελπίδα να ξαναγεννηθείς”».