EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλ. Θεοδοσίου: ‘Θα μπορούσε να γίνει μια παράταση στα δελτία’

Τα κυριότερα μέρη των όσων ανέφερε ο πρόεδρος της Καστέλλας Αλέξανδρος Θεοδοσίου, στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/7.

‘Όλοι κατανοούμε τις δυσκολίες που περάσαμε και πιστεύω ότι μερικά απ’ τα δύσκολα πάλι μπροστά μας είναι. Κάποιοι πίστευαν ότι η πανδημία θα ξεπεραστεί πολύ εύκολα, αλλά δυστυχώς έχει πολλά παρελκόμενα, τα οποία είναι ακόμα σε ισχύ. κανείς δεν ξέρει ακόμα τι συμβαίνει. Μέσα σε όλα που έγιναν, υπήρξε και κάτι το οποίο σας το είχα αναφέρει.

Ήταν σωματεία που έκαναν δελτία ορισμένου χρόνου, με το παλιό σύστημα, σε ένα πρωτάθλημα το οποίο ήταν ως μη γενόμενο, αν δεν κάνω λάθος. Δεν ανεδείχθη πρωταθλητής, δεν έπεσε και κανείς. Σ’ αυτή την περίπτωση, αν είχε ένας ένα έτος ευνοήθηκε ο ποδοσφαιριστής και το σωματείο αδίκησε. Η άποψη και η εκτίμηση μου είναι ότι θα έπρεπε να δοθεί παράταση αυτού του δελτίου, κατά ένα χρόνο. Διότι, επειδή οι σημερινοί ποδοσφαιριστές, όπως τους βλέπω εγώ -την νεολαία την έβλεπα και απ’ τον στρατό με τα παιδιά που κατατάσσονταν- δεν υπάρχει αυτό το ηθικό κομμάτι που είχαν οι πιο παλιοί. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Το παιδί το σημερινό, ο αθλητής, αυτό που σκέφτεται αυτόν τον καιρό -άμα ρωτήσετε όλους τους κυρίους και τις κυρίες που είναι εδώ- είναι που θα πάει διακοπές με την κοπέλα του και από ποιον -με συγχωρείτε- ‘βλάχο’ θα τα πάρει πρόεδρο, για να υπογράψει ένα συμφωνητικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ωμή.

Υπάρχουν και κάποια παιδιά, τα οποία έχουν κάποια ηθικά στοιχεία και σέβονται. Σου λέει ‘δεν έγινε το πρωτάθλημα… ναι κύριε θα μείνω μαζί σου και ας έχω το δικαίωμα να φύγω’. Υπάρχουν όμως περισσότεροι, οι οποίοι που λένε ‘εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, πέρασε η χρονιά… δεν ισχύει’. Εδώ θα πρέπει η Ένωση μας, η πολιτεία ή μάλλον η ΕΠΟ, που είναι το επόμενο ‘σκαλοπάτι’, να κάνει κάποιες ενέργειες, με ένα πολύ εύκολο τρόπο και δεν σας κρύβω ότι έχω μιλήσει με τον Μαυρωτά, γιατί τον είχα ναύτη, το 1983, πριν πάει στο Λος Άντζελες για τους τότε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω μια ευχέρεια και του μιλάω και του είπα ότι υπάρχουν μερικά πράγματα, ‘κοιτάχτε τα λιγάκι’, ‘ρωτήστε τις Ενώσεις να σας πούνε’, ‘διορθώστε ορισμένα πράγματα’, ‘αφουγκραστείτε και την κοινωνία, μην νομοθετείται από ένα δωμάτιο που είναι όλα κλειστά και δεν τρέχει τίποτα’. Άνθρωποι εφαρμόζουν τους νόμους και ανθρώπους αφορούν.

Κοιτάχτε λοιπόν, μήπως μπορεί να γίνει κάτι, μιλάω εγώ για ένα άτομο που μας αφορά σαν Καστέλλα. Μ’ έχει πειράξει πολύ το ηθικό κομμάτι. Θα μπορούσα να το αγνοήσω, αλλά με έχει πειράξει πάρα πολύ ο τρόπος και νομίζω ότι αν υπάρχει δικαιοσύνη, θα μπορούσε να γίνει μια παράταση στα δελτία, ώστε ο καθένας να παίρνει ένα μήνυμα. Αυτό είναι που πρέπει να περνάμε στα παιδιά, ότι εδώ πρέπει να υπάρχει και ένας σεβασμός.

Επίσης θα ήθελα να πω κάτι για τον διοικητικό απολογισμό και εκτιμώ τις προσπάθειες που κάνετε. Ήθελα να πω κάτι για τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γαλάνη. Νομίζω αφορά όλους. Υπάρχουν γήπεδα στην Εύβοια, τα οποία δεν έχουν τουαλέτες για το κοινό. Σε γήπεδα στη Βόρεια Εύβοια που πήγα, και με την Καστέλλα και με τον Ηρακλή Ψαχνών, οι άνθρωποι ήταν τρομερά φιλόξενοι αλλά δεν είχαν ούτε οι ίδιοι να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους. Χειμώνας Δεκέμβριος, υπήρχαν δύο γήπεδα, δεν χρειάζεται να πω τα ονόματα, και έχω μιλήσει και με τον Δήμαρχο, επειδή είμαι και Δημοτικός Σύμβουλος στα Ψαχνά, ότι είναι απαράδεκτο τη σημερινή μέρα να μην υπάρχει νερό να κάνει ένα παιδί μπάνιο, που έρχεται από τη Χαλκίδα, τα Ψαχνά στη Βόρεια Εύβοια και να πρέπει να γυρίσει πίσω άπλυτος.

Δεν μιλάμε για χώρο αν χτυπήσει κάποιος να τον βάλουμε μέσα, να του δώσουμε μια πρώτη βοήθεια μέχρι να έρθει ένα ασθενοφόρο, ο γιατρός να κάνει κάποιες ενέργειες, να είναι ξαπλωμένος σε ένα φορείο έξω στην ύπαιθρο, μιλάμε για τραγικά πράγματα. Σ’ αυτά δεν μας είπε τίποτα ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος είναι και φίλος. Πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα να φτιαχτούν κάποια πράγματα και απ’ τον κάθε Δήμο και απ’ την Περιφέρεια.

Έρχεται μια κυρία απ’ την Ιστιαία στην Καστέλλα (εμείς έχουμε τουαλέτες εξωτερικές δόξα τω Θεώ) και δεν βρίσκει, που θα πάει; Στην πλατεία του χωριού να χτυπάει πόρτες στα καφενεία να μπει μέσα; Ένα παιδάκι θέλει να τ’ αλλάξει η μαμά του, που να τ’ ακουμπήσει; Εντάξει ωραίοι οι αγώνες, ωραίες οι ομάδες, να αγοράζουνε παίκτες, να μην δώσουμε σημασία στον παράγοντα άνθρωπο που έρχεται να μας δει; Και μιλάμε για λόγους υγιεινής. Είναι πολλά τα πράγματα που θα μπορούσαμε να θίξουμε. Εκτιμώ κύριε πρόεδρε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συγκέντρωση και να έρθουν οι ομάδες με προτάσεις για διάφορα πράγματα που μας απασχολούν. Και να βάλουμε μερικούς κανόνες. Σας ευχαριστώ πολύ’.

ΕΠΣΕ: Γενική συνέλευση με μαζική κατάθεση απόψεων-προτάσεων & εποικοδομητικό διάλογο!

Photo album απ’ τη ΓΣ της ΕΠΣΕ

ΕΠΣΕ: ‘Με μεγάλη επιτυχία & σε κλίμα σύμπνοιας η τακτική ΓΣ’

Γ. Ρέτσας: ‘Παραμείναμε δυνατοί στις επάλξεις’

Γ. Βάγιας: ‘Εύχομαι δύναμη για τη νέα σεζόν’

 

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (23/3/2014): Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Ταμυναϊκός 1-0

eviasports

Α’ ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Αβαντίδες-ΟΦΗ 0-1

Κώστας Λαγός

Μαντούδι: Απέκτησε τον Τ. Μαναρίτσα!

Κώστας Λαγός
-->