Τα κυριότερα μέρη του χαιρετισμού του Αντιδημάρχου Νέας Αρτάκης Μπάμπη Κώσταρου, στη γενική συνέλευση του ΑΟΝ Αρτάκης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/7.
‘Ίσως διανύουμε, λόγω πανδημίας, τα δύο χειρότερα χρόνια στον αθλητισμό. Όπως καταλαβαίνετε ποδόσφαιρο και γενικά αθλητισμός, χωρίς φιλάθλους δεν υφίσταται. Ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων, ειδικά των τοπικών πρωταθλημάτων, είναι απ’ τους φιλάθλους, τον κόσμο που έρχεται να δει και να απολαύσει την ομάδα που αγαπάει. Αυτά τα δύο χρόνια τα γήπεδα ήταν άδεια, με αποτέλεσμα όλα τα διοικητικά συμβούλια να αιμορραγούν οικονομικά, παρόλο που αυτά τα δύο χρόνια στην ουσία είχανε ‘μισό’ πρωτάθλημα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει καμία ομάδα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα και όπως βλέπουμε κιόλας αρκετές ομάδες πάνε πρωτοδικείο.
Εγώ θέλω να πω -και το ‘χω ξαναπεί- μία ομάδα σε μια πόλη στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής, με τον πληθυσμό που έχει η Αρτάκη, για να μπορεί να τα βγάλει πέρα πρέπει να υπάρχει μια πολυσυμμετοχικότητα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σ’ αυτό. Και ο Δήμος απ’ την πλευρά του, να έχει ένα γήπεδο χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, για να μπορεί να βοηθήσει εκεί που πρέπει, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να συμβάλλουν στην ομάδα.
Πάνω σ’ αυτό σαν μικρή παρατήρηση θέλω να πω πως αν όλα αυτά τα χρόνια ένα 10% του μπάτζετ βοηθούσε και τις ακαδημίες, καταλαβαίνετε ότι κάποια στιγμή με το μισό μπάτζετ θα μπορούσε να ήταν η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Ήταν κάτι που ποτέ δεν έχει γίνει κανείς ποτέ δεν έδινε σημασία. Δεν βοηθούσε κανείς τις ακαδημίες, είτε οικονομικά, είτε να τους βοηθήσει λίγο παραπάνω, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν. Είναι κάτι σημαντικό και σαν συμβουλή το δίνω, ότι κάποια στιγμή αυτό πρέπει να ξεκινήσει και η Αρτάκη να δουλεύει λίγο πιο επαγγελματικά και πιο σωστά οι ακαδημίες, ώστε στο μέλλον και στα επόμενα χρόνια να αιμορραγεί το κάθε διοικητικό συμβούλιο, όλο και λιγότερο.
Καλή χρονιά, υγεία, που είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα και ελπίζουμε αυτή η χρονιά να μην είναι σαν τις δύο προηγούμενες’.
Χ. Αλεξανδρής: ‘Πρωταρχικός μας στόχος είναι ο πρωταθλητισμός’