EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Βάγιας: ‘Εύχομαι δύναμη για τη νέα σεζόν’

Τα κυριότερα μέρη των όσων ανέφερε ο πρόεδρος της Σκεπαστής Γιάννης Βάγιας, στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/7.

‘Καλησπέρα και από εμένα σε όλους. Εύχομαι δύναμη για τη νέα σεζόν σε όλους στο ΔΣ και ξεκινώντας να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣΕ Γιώργο Πίσχινα, για τις προσπάθειες που έκανε, ώστε η ομάδα μας να μπει στο μητρώο.

Είπατε πριν λίγο για ισονομία. Εγώ έκανα ένα αίτημα στη γραμματεία, πριν ένα μήνα περίπου και μου είπατε απορρίφθηκε. Και ζητούσαμε, όχι κάτι τραγικό, τις ποινές των παραγόντων. Το Προκόπι και η Καστέλλα, το ‘χρυσοπληρώσανε’ με τους προπονητές. Κάποτε ο Παπακωνσταντίνου μου κουνούσε το δάκτυλο στο συμβούλιο και μου είπε 400 ευρώ και αν κάνει ο Λήλας ένσταση ή η Ερέτρια, που θα πηγαίνανε για πρωτάθλημα, σηκώναν τα χέρια ψηλά. Και 400 ευρώ το πρόστιμο. Τέλος πάντων το πρόστιμο έγινε 100 ευρώ.

Φέτος υπήρξε ομάδα, που δεν είχε προπονητή και δεν πήρε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο. Ζήτησα αυτό το χαρτί των ποινών, δεν μου δόθηκε, μπήκα στο ίντερνετ το βρήκα, ούτε ένα ευρώ πρόστιμο. Όταν μιλάμε για ισονομία, εγώ εδώ πέρα είδα ότι υπάρχει ισονομία για την Αρτάκη και τα Ψαχνά. Για τα Βασιλικά που έρχονται από κει εδώ; Για την Κάρυστο; Για την Αιδηψό; Πρέπει να δούμε λίγο και αυτούς. Εμάς, τις μικρές ομάδες, που φέτος δεν υπάρχουν εκδηλώσεις, δεν υπάρχει τίποτα. Και που να πας; Ούτε για ημερολόγιο δεν μπορείς να πας. Τα ξέρετε αυτά, γιατί όλα είναι κλειστά.

Αυτά είχα να πω, αλλά περισσότερο με καίει αυτό το θέμα με το χαρτί και την ισονομία, που είπατε. Το Προκόπι και η Καστέλλα το ‘χρυσοπλήρωσε’. Ο Γιώργος Κουτσουφλάκης έχει πληρώσει πέντε χρόνια, οι γονείς του το ‘χρυσοπληρώσανε’ να σπουδάσει πάνω σ’ αυτό το θέμα και πέρσι υπήρχε ομάδα που δεν έφαγε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο. Εμείς κάποτε, για δυόμισι χρόνια, πληρώναμε δύο προπονητές’.

Η απάντηση του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα, στη δευτερολογία του, προς τον Γιάννη Βάγια: ‘Δεν μπορούμε να δώσουμε στοιχεία άλλων σωματείων, σε εσάς. Έθεσες ένα θέμα όσον αφορά ποινές άλλων σωματείων. Την περσινή χρονιά, με την συναίνεση της ΕΠΟ στο θέμα των προπονητών -γνωρίζει ο κ. Ρόγκας και ο κ. Ερμήλιος- δόθηκε μία παράταση στο δικαίωμα στις ομάδες να πάρουν διπλωματούχο προπονητή. Λίγες μέρες πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων, είχαμε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ευβοίας, είχαμε θέσει τους όρους και είχαμε θέσει και το τελεσίγραφο -με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ- και μετά απ’ αυτήν την προθεσμία που θα έληγε, θα ίσχυε κανονικά η ποινή στο σωματείο στο οποίο θα έπρεπε να έχει διπλωματούχο προπονητή με UEFA B και δεν είχε. Το αν θα υπάρχει αντίστοιχη ‘περίοδο χάριτος’ και τη νέα περίοδο, δεν το γνωρίζουμε ακόμα, γιατί δεν έχει εγκριθεί ο κανονισμός προπονητών ακόμα. Συνεπώς, δεν κάναμε καμία εξαίρεση. Αντίθετα, να γνωρίζετε ένα πράγμα το οποίο δεν ανέφερα (το ‘χω πει όμως άλλη φορά), θέλουμε να είμαστε ίσοι απέναντι σε όλα τα σωματεία. Βάζουμε -κατανοώντας τις δυσκολίες- τις ελάχιστες ποινές που μπορούμε να βάλουμε. Έχουμε μια Πειθαρχική Επιτροπή με τρεις δικηγόρους, μία γραμμή έχει πάρει απ’ το ΔΣ: να έχουμε τις χαμηλότερες δυνατές ποινές, σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό. Και το ΔΣ δεν επεμβαίνει καθόλου σ’ αυτό. Δεδομένο. Οι περίοδοι κατά τις οποίες τα πρόστιμα ήταν υπερβολικά και μετά προσπαθούσαμε να τα μειώσουμε, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το τονίζω και το δηλώνω κατηγορηματικά.

Όσο για την αναφορά περί οικονομικής ενίσχυσης στην Αρτάκη και στα Ψαχνά, θα πω το εξής: Η Ένωση δεν είναι για να ενισχύει τα σωματεία επιλεκτικά. Ότι βοήθεια μπορεί να προσφέρει με δωρεάν διαιτησίες, με μειωμένα παράβολα, με οτιδήποτε, θα το κάνει για όλους. Και το ‘χει κάνει πράξη. Για την περίπτωση του Ηρακλή Ψαχνών και της Αρτάκης, όταν αποφασίστηκε η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, κληθήκαμε σε τι βαθμό μπορούμε να βοηθήσουμε. Θεωρήσαμε καλό λοιπόν, ότι αυτές οι δύο ομάδες και οι Αβαντίδες που ήταν αυτές που έπαιξαν ποδόσφαιρο, δεν μπορούσαμε και δεν ήταν για μας σωστό να κλείσαμε του διακόπτη και να μην κάνουμε καμία βοήθεια,. Δώσαμε μια μικρή βοήθεια, κατά την άποψη μας. Ομόφωνα το συμβούλιο ενέκρινε αυτή την απόφαση. Σε μια περίοδο τόσο δύσκολη και τόσο ιδιαίτερη, έπρεπε -κατά την άποψη μας- να ενισχύσουμε, λόγω της πανδημίας. Ζητήσαμε βοήθεια από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα για την Αρτάκη και τις Αβαντίδες. Σ’ ότι αφορά τον Ηρακλή Ψαχνών συναντήθηκε η διοίκηση του με τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά και μας ζήτησαν να μην ασχοληθούμε εμείς, γιατί είχαν εξασφαλίσει μετακινήσεις και τεστ για τον κορονοϊό. Βέβαια κάποιοι άλλοι μπορεί να θέλανε μεγαλύτερη βοήθεια. Η Ένωση δεν είναι για να εισπράττει χρήματα απ’ όλους και να επιχορηγεί κάποιους. Και το ξεκόψαμε αυτό, τουλάχιστον όπως λειτουργούμε τώρα’.

Παρέμβαση του γενικού γραμματέα της ΕΠΣΕ Γιώργου Πίσχινα: ‘Δόθηκαν στην Αρτάκη και στα Ψαχνά, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, και έπρεπε να δοθούν ρε παιδιά, λόγω της πανδημίας και της ιδιαίτερης κατάστασης. Προς Θεού, έλεος ρε παιδιά… και για εμένα ήταν λίγα… Δεν κάνουμε εξαιρέσεις και όπου θέλουμε δίνουμε και όπου θέλουμε δεν δίνουμε. Δεν υπάρχουν αυτά, τουλάχιστον τώρα -θέλω να το πω δημόσια- με τον κ. Ρέτσα δεν υπάρχουνε. Πιο παλιά υπήρχαν, σας το λέω εγώ’.

ΕΠΣΕ: Γενική συνέλευση με μαζική κατάθεση απόψεων-προτάσεων & εποικοδομητικό διάλογο!

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αρτάκη-Κόρινθος 2-1 (video)

Κώστας Λαγός

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Μεσσάπειος-Αθλόπολις 2-9

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (12/1/2020): ΑΟ Χαλκίς-Αιδηψός 4-0 (photos)

Κώστας Λαγός
-->