EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλ. Ζήσης: ‘Συνεχίζουμε με το ίδιο ποδοσφαιρικό στίγμα’

Δηλώσεις του προέδρου των Αλατσάτων Αλέξανδρου Ζήση, στην έναρξη προετοιμασίας της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/7.

Για ξεκίνημα της ομάδας του, ενόψει της νέας σεζόν και εν καιρώ κορονοϊού: ‘Ευχαριστούμε που ήρθατε και φέτος στην ‘πρώτη’ της ομάδας μας. Μία νέα αρχή και ευελπιστούμε να έχει και αίσιο τέλος σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που ζούμε και βιώνουμε με την πανδημία του κορονοϊού, χωρίς να γνωρίζουμε ποια θα είναι η συνέχεια του αθλητισμού και γενικά στην κοινωνία μας. Είμαι αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούνε οι λύσεις, κυρίως με τα εμβόλια, για να μπορέσουμε να είμαστε στα γήπεδα, που τόσο πολύ αγαπάμε όλοι μας, υγιείς, ασφαλείς και να μπορέσουμε -πάνω απ’ όλα- να ολοκληρώσουμε τη χρονιά. Διότι όπως παρακολουθείτε και εσείς τα αθλητικά δρώμενα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθεί-συσπειρωθεί ένα ερασιτεχνικό σωματείο, με όλες αυτές τις δυσκολίες, που επικρατούν. Δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, ούτε απ’ την πολιτεία, οι χορηγοί όλο και λιγοστεύουν, διότι αρκετοί εξ αυτών είναι σε αδιέξοδο οικονομικό. Άρα όλο το βάρος το επωμίζονται πάλι οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, που καλούνται και αυτή τη φορά να το κάνουν αυτό, περισσότερο ίσως από ποτέ’.

Για το αθλητικό ‘μητρώο’: ‘Χώρια τις απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΕΠΟ, με το μητρώο, που μας υποχρέωσαν -και καλώς έγινε- να το πράξουμε. Αλλά απαιτούσε μια πολύ χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία. Συνεχίζουμε λοιπόν με αυτή τη βάση. Είμαστε απ’ τα πρώτα σωματεία που ολοκληρώσαμε την εγγραφή μας επιτυχώς. Λειτουργούμε νομότυπα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία ανταπόκριση και οικονομική στήριξη και πάλι και απ’ την ΓΓΑ, με την επιδότηση και απ’ την πολιτεία γενικότερα. Είναι βασικό σ’ αυτήν την περίοδο που ζούμε, η πολιτεία να είναι λίγο πιο ενεργή, αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε πολιτισμό και αθλητισμό, για την πόλη μας. Γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι το ποδόσφαιρο, δεν γίνεται αλλιώς. Αν θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο ενεργοί’.

Για το πως βλέπει τα πράγματα στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο: ‘Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπως προανέφερα. Βλέπω πολύ σημαντικές ομάδες του νομού να δυσκολεύονται. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ηρακλή Ψαχνών, που νομίζω δεν θα καταφέρει να συμμετέχει φέτος στην εθνική κατηγορία. Βλέπω αρκετές ομάδες, με μεγάλη μου λύπη, ακόμη και απ’ την Α’ κατηγορία, που δυσκολεύονται να συγκροτήσουν διοικητικό συμβούλιο. Θα πρέπει και η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση, η ΓΓΑ, η ΕΠΟ, να στηρίξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να ξεφύγει λιγάκι το πράγμα απ’ αυτά τα πρότυπα που έχουμε οδηγηθεί. Γιατί στην ουσία μας ζητάνε να είμαστε ημιεπαγγελματικά σωματεία, με όλες τις προδιαγραφές, όσον αφορά την επανέκδοση δελτίων, τη γραφειοκρατία, το ‘μητρώο’, αλλά στην ουσία χωρίς πόρους, χωρίς να βοηθιόμαστε από κάπου.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα προβλήματα τα οικονομικά. Όλα τα σωματεία πάνω-κάτω, στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Θα πρέπει λιγάκι ίσως και εμείς τα σωματεία να συνεννοηθούμε λίγο καλύτερα, να κάνουμε μια κινητοποίηση και προς την πολιτεία και με τη βοήθεια της ΕΠΣ Ευβοίας, προς τα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας, μήπως βρεθεί μια λύση. Διότι, δεν είναι λύση ότι ο ΑΟ Αλατσάτων συγκεντρώθηκε ή συσπειρώθηκε… από μόνο του δεν είναι τόσο χαρμόσυνο μήνυμα. Διότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στον ‘γείτονα’, το πιθανότερο είναι ότι θα έρθει και εσένα αύριο. Δεν μπορούμε να εφησυχαζόμαστε’.

Για τους ‘μπροστάρηδες’ ποδοσφαιρικούς παράγοντες: ‘Και στο ερασιτεχνικό και στο επαγγελματικό γινόταν και στο παρελθόν, όταν κάποιος μπροστάρης που λέμε -είτε πρόεδρος είτε ισχυρός χορηγός- κουραζόταν, είτε οικονομικά είτε ψυχολογικά, ανησυχούσαν στην εκάστοτε ομάδα για το τι θα συμβεί. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, απλά τώρα είναι μεγαλύτερη η ανησυχία. Διότι κάποτε, αν αποχωρούσε για παράδειγμα ο Ζήσης απ’ τον ΑΟ Αλατσάτων, το πιθανότερο ήταν να βρισκόταν κάποιος δίπλα, τώρα λιγότερα καλά ή καλύτερα δεν έχει τόσο σημασία.  Απλά ήταν πιο εύκολη και πιο βέβαιη η συνέχεια σε ένα σωματείο. Τώρα αν αποχωρήσει ο Ζήσης, ο Κούκουρας, ο Πεππές απ’ τα Αλάτσατα, κάποιοι γενικά απ’ τους βασικούς διοικητικούς ‘πυλώνες’, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δείξει κάποιος ενδιαφέρον για αυτήν την ομάδα, που με τόσο κόπο έχουμε εδώ και μια τετραετία επαναδραστηριοποιήσει. Και νομίζω αυτό ισχύει για τα περισσότερα σωματεία. Θα πρέπει δηλαδή λιγάκι να επιστρέψει ο κόσμος και οι συνδρομητές της κάθε ομάδας, του κάθε χωριού, της κάθε μεγάλης πόλης, για να ισχυροποιήσουν ένα συμβούλιο διοικητικό και έτσι η κάθε ομάδα να μην εξαρτάται από μία μονάδα ή δύο μονάδες, κτλ’.

Για τα Αλάτσατα της νέας περιόδου και τη φιλοσοφία τους: ‘Η αλήθεια είναι ότι είμαστε απ’ τα σωματεία, απ’ τη στιγμή που επανήλθαμε στα δρώμενα τα ποδοσφαιρικά, που δηλώσαμε το στίγμα μας: είμαστε καθαρά ερασιτεχνικό σωματείο, χωρίς αμοιβές ποδοσφαιριστών, χωρίς υπερβολές, χωρίς ‘βεγγαλικά’ και στόχους που αφορούν μόνο το οικονομικό υπόβαθρο. Δηλώσαμε εξαρχής ότι θέλουμε να πρεσβεύουμε αυτό το αθλητικό φαινόμενο που ονομάζεται ποδόσφαιρο, στα πλαίσια του ερασιτεχνισμού, που σημαίνει ότι κάνουμε τον πρωταθλητισμό μας, θέλουμε τις νέες ηλικίες στο γήπεδο, θέλουμε αθλητές ερασιτέχνες που αγαπάνε κυρίως το ποδόσφαιρο και όχι αγαπάνε τις υποσχέσεις και μια οικονομική απολαβή, που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, για να παίξουνε απλά στ’ Αλάτσατα και να ανέβει κατηγορία η ομάδα και του χρόνου να κοιταζόμαστε στο τι θα κάνουμε.

Υπό αυτή τη βάση λειτουργούμε αυτά τα χρόνια και έτσι θα λειτουργήσουμε και φέτος. Συνεχίζουμε με το ίδιο ποδοσφαιρικό στίγμα. Ευτυχώς έχουμε ισχυρό ρόστερ. Απ’ τα 21 άτομα που συζητήσαμε, τα 20 ανανεώσανε. Είχαμε μόνο μια αποχώρηση, με ποδοσφαιριστή, που θα έχει οικονομικές απολαβές από μεγαλύτερη κατηγορία και δεν μπορούσαμε να τον φρενάρουμε. Συνεχίζουμε και έχουμε προχωρήσει σε τέσσερις προφορικές συμφωνίες και θεωρώ ότι θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές σύντομα. Θα είναι καλές προσθήκες και σημαντικές μονάδες για την ομάδα μας.

Ελπίζουμε να κάνουμε μια καλή πορεία και τη νέα χρονιά την ποδοσφαιρική και να πετύχουμε τους στόχους μας. Και πέρσι είχαμε καλή ομάδα και φέτος θα έχουμε, ο καλύτερος ας απολάβει τη ‘δάφνη’ του πρωταθλητή. Στα πλαίσια του πρωταθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, εκεί λειτουργούμε και εμείς.

Ελπίζουμε επίσης να πάνε όλα καλά με τις συμμετοχές στη Β’ ΕΠΣΕ και να διατηρηθούν οι τρεις όμιλοι, γιατί αν γίνουν πάλι δύο, θα έχουμε περισσότερα και πιο μακρινά ταξίδια και εκεί περιπλέκονται λίγο τα πράγματα, για πολλούς. Και για μας και για τους ποδοσφαιριστές και φυσικά το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε εν μέσω ‘covid’ κατά πόσο θα είναι κάποια στιγμή και πάλι εύκολες οι μετακινήσεις. Είναι λιγάκι σύνθετο το θέμα’.

Για τις δημόσιες τοποθετήσεις του: ‘Μερικοί νομίζουν ότι κάποια απ’ αυτά που αναφέρω δημόσια και στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΣΕ και αλλού, τα λέω ανταγωνιστικά για την ομάδα μου. Ενώ ουσιαστικά δεν το λέω από προσωπικό ενδιαφέρον, λέω κάποια πράγματα που μας αφορούν όλους. Τους παράγοντες τους υπόλοιπους τους λέω συναγωνιστές’.

Για την ανταγωνιστικότητα της Β’ ΕΠΣΕ: ‘Πιθανολογώ ότι, ειδικά στον κεντρικό όμιλο, θα είναι τουλάχιστον 3-4 ισχυρές και ανταγωνιστικές ομάδες, που θα παλέψουν για τον τίτλο. Η Β’ ΕΠΣΕ έχει πάρει λίγο απ’ την αίγλη της Α’ ΕΠΣΕ. Γιατί η Α’ ΕΠΣΕ έχει πάρα πολλές απαιτήσεις -και από άποψη προπονήσεων και από άποψη μετακινήσεων- και γι’ αυτό έχουμε πολλές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών στη Β’ ΕΠΣΕ, κάνοντας έτσι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Χώρια που στη Β’ ΕΠΣΕ υπάρχουν πολλά ιστορικά σωματεία που κάποτε ήταν στην Α’ ΕΠΣΕ ή και ψηλότερα, που προσελκύουν πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές’.

Αλ. Ζήσης: ‘Το σωματείο μας είναι εξ ολοκλήρου ερασιτεχνικό, με όλη τη σημασία της λέξης’

Αλάτσατα: Αγιασμός & έναρξη προετοιμασίας για ΑΟΑ! (photos)

Γ. Φούρλης: ‘Θέλουμε να μείνουμε όπως είμαστε, σαν οικογένεια…’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Ταξιάρχης-ΟΠΑ Αιδηψού 2-1

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (7/11/2019)

eviasports

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ: Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (11-12,18-19/1)

Κώστας Λαγός