EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Ρέτσας: ‘Παραμείναμε δυνατοί στις επάλξεις’

Ο αρχικός χαιρετισμός και ο διοικητικός απολογισμός του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα, στη γενική συνέλευση της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/7.

‘Αγαπητοί φίλοι, εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων της Εύβοιας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ καλησπέρα σας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των σωματείων που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και βρίσκεστε κοντά μας για να συμμετάσχετε στις εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΣ Ευβοίας.

Πολύ περισσότερο εσάς που μετακινηθήκατε από βόρεια και νότια Εύβοια αψηφώντας συνθήκες πανδημίας, καύσωνα και χιλιομετρικές αποστάσεις.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κύριο Γιώργο Κελαϊδίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού κύριο Κώστα Γαλάνη για την παραχώρηση της αίθουσας του συνεδριακού κέντρου και για τη χορηγία-προσφορά του μπουφέ που θα παρατεθεί στην είσοδο μετά το πέρας των εργασιών της εκδήλωσής μας.

Πριν αρχίσουν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης και σας εκθέσω τον διοικητικό απολογισμό θα ήθελα να κάνω μια σύντομη αναφορά σε ένα πρόσωπο που δυστυχώς λείπει από κοντά μας και αναφέρομαι στην υπάλληλο της Ένωσης Χρυσούλα Γεραμάνη που τόσο άδικα και αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή κτυπημένη από την επάρατη νόσο.

Η απώλεια αυτή καθώς και η απώλεια του ποδοσφαιριστή του ΑΟ Χαλκίς Γιάννη Αγριόδημου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα και σε πολύ νεαρή ηλικία, ήταν από τα δυσάρεστα γεγονότα της χρονιάς, που μας συνέτριψαν.

Γι’ αυτούς τους δύο ανθρώπους καθώς και για τους οι παράγοντες της Ιστιαίας Γιάννη Καραμουζά και Δημήτρη Γκαλιούρα και για τον παλιό ποδοσφαιριστή με καταγωγή από τη Νότια Εύβοια Δημήτρη Κούρτη, θα σας παρακαλέσω να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε με την υπόσχεση ότι θα τους θυμόμαστε πάντα και θα τους τιμάμε με αγάπη και σεβασμό’.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

‘Αγαπητοί εκπρόσωποι των σωματείων,

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και ύστερα από μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν, εξ’ ορισμού και μόνο, δεν θα υπήρχαν στοιχεία να συνθέσουν και να αποτυπώσουν τα πεπραγμένα της διοίκησής μας για την περίοδο που πέρασε.

Καλούμαστε σήμερα να σας παρουσιάσουμε τον διοικητικό απολογισμό μιας δύσκολης χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας είχαμε την οριστική διακοπή δύο ποδοσφαιρικών σεζόν.

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού που ακόμη συνεχίζεται, να μην επέτρεψε να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες, σε καμία περίπτωση όμως, δεν σταματήσαμε τη δράση μας και τις προσπάθειές μας για το ποδόσφαιρο στο νομό μας.

Σίγουρα έχει προκαλέσει τεράστιες και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στον αθλητισμό και έχει επηρεάσει καθοριστικά το ποδόσφαιρο.

Δεν μας άφησε περιθώρια να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που είχαμε στο προγραμματικό μας πλάνο για τη λειτουργία της Ένωσης, την πορεία και εξέλιξη του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Παρόλο που εναρμονιστήκαμε με τα δεδομένα και τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιούργησε η παγκόσμια υγειονομική απειλή, δεν σταματήσαμε.

Παραμείναμε δυνατοί στις επάλξεις και προκηρύξαμε τα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 γνωρίζοντας ότι η συνέχεια θα ήταν δύσκολη και ότι τα προβλήματα σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο μεγάλα.

Αυτή η συνέχεια όμως απαιτούσε θυσίες, προβληματισμούς, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και μεγάλες προσπάθειες από όλους.

Γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία συντηρούνται από τους παράγοντες και τους φιλάθλους και έχοντας υπόψη μας τα χαμηλά επιδημιολογικά ποσοστά στο νομό μας την περίοδο εκείνη, καθώς και τη μεγάλη χωρητικότητα των γηπέδων, ήρθαμε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς του νομού μας και ζητήσαμε από την ΕΠΟ και τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Καταβάλαμε προσπάθειες ώστε από κοινού να στηρίξουμε τα σωματεία μας σ΄ αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία προστατεύοντας παράλληλα και την υγεία όλων μας.

Στα πλαίσια διαχείρισης και αντιμετώπισης των συνεπειών που προέκυψαν από την πανδημία, αλλά και της οικονομικής στήριξης και συμπαράστασης των σωματείων μας, μειώσαμε -για πρώτη φορά- τα παράβολα συμμετοχής στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 σε ποσοστό 20% για Α’ και Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, σε ποσοστό 30% για τη Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία και σε ποσοστό 20% για το Κύπελλο Ελλάδας Ερασιτεχνών.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή, για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο οι δηλώσεις των σωματείων μας θα συνοδεύονται από ‘συμβολικά’ παράβολα από 5 μέχρι 20 ευρώ στο πρωτάθλημα και 1 ευρώ στο κύπελλο και αυτό επειδή ο κανονισμός το ορίζει προκειμένου οι συμμετοχές που θα δεχτούμε να είναι νόμιμες και σύμφωνα με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία.

Μειώσαμε -για πρώτη φορά- τα εξοδολόγια των διαιτητών στη Γ’  Ερασιτεχνική Κατηγορία σε επίπεδο μάλιστα αγώνων υποδομής και θα συνεχίσουμε.

Είχαμε αποφασίσει δωρεάν διαιτησίες για όλες κατηγορίες για την περίοδο που πέρασε, αλλά επειδή τα πρωταθλήματα ανεστάλησαν, θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση για να στηρίξουμε τα σωματεία μας και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Εάν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προσπαθήσουμε για μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη στήριξη των σωματείων μας.

Ένας από τους στόχους της διοίκησης είναι η μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Εύβοιας στα πανελλήνια εθνικά πρωταθλήματα.

Στο σημείο αυτό και πριν κάνω την αναφορά μου στις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας, θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για την πιθανή αποχώρηση του σωματείου Ηρακλής Ψαχνών από την αγωνιστική δράση.

Ένα σωματείο με μεγάλη αγωνιστική διαδρομή που μας εκπροσώπησε επάξια στα πανελλήνια εθνικά πρωταθλήματα και σε επαγγελματική κατηγορία.

Το γεγονός ότι ιστορικά σωματεία της ‘Ένωσής μας βρίσκονται σ΄ αυτή τη δυσάρεστη θέση , εγείρει έντονες ανησυχίες και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Για τα σωματεία μας ΑΟ Ηρακλής Ψαχνών και ΑΟ Νέας Αρτάκης που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ζητήσαμε από την ΕΠΟ την ένταξή τους σε όμιλο με ομάδες της ίδιας περιφέρειας για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους.

Ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και οι ομάδες μας την περίοδο που πέρασε δεν αγωνίστηκαν με ομάδες Αθήνας, Πειραιά και Νήσων, αλλά με ομάδες Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Θεσσαλίας και είμαστε ικανοποιημένοι για την πορεία που είχαν στον όμιλο αυτό.

Το ίδιο θα πράξουμε και τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε μια προσπάθεια να τοποθετηθούν οι ομάδες της Εύβοιας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σε όμιλο ανάλογο με τον περυσινό.

Όταν ανακοινώθηκε η επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και του γυναικείου ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής κατηγορίας, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων που συμμετέχουν στις κατηγορίες αυτές (Ηρακλής Ψαχνών, Αρτάκη, Αβαντίδες), συζητήσαμε θέματα κοινής αρμοδιότητας, ανταλλάξαμε απόψεις καθώς και τους προβληματισμούς μας για τις συνθήκες και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία.

Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την Περιφέρεια και με την δήμαρχο της πόλης μας κυρία ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ για οικονομική στήριξη των σωματείων μας που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα ΑΣ Άβαντες και ΑΟΝ Αρτάκης.

Ενισχύσαμε οικονομικά τα σωματεία μας που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ΑΟΝ Αρτάκης και ΑΟ Ηρακλής Ψαχνών, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου τη δαπάνη διαιτησίας στους εντός έδρας αγώνες τους και τη χορήγηση ‘δωρεάν’ του κόστους έκδοσης όλων των δελτίων.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα σωματεία αυτά και θα είμαστε δίπλα τους και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Αποκαταστήσαμε και διαχειριστήκαμε τη σχέση μας με την ΕΠΟ για το συμφέρον της Ένωσης και των σωματείων μας.

Καλλιεργήσαμε κατάλληλες και επωφελείς σχέσεις με τους φορείς του αθλητισμού ΓΓΑ, ΕΠΟ, Σύνδεσμο Διαιτητών και Σύνδεσμο Προπονητών, καθώς και με τους φορείς του νομού Περιφέρεια και Δήμους, για να πετύχουμε στόχους και για τη στήριξη του ποδοσφαίρου στο νομό της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας.

Αναπτύξαμε σχέσεις αξιοπρέπειας, αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Χειριστήκαμε όλες τις αθλητικές σχέσεις που συνδέονται με το ποδόσφαιρο με ισονομία και δικαιοσύνη και προασπίσαμε τη νομιμότητα, τα συμφέροντα της Ένωσης και των σωματείων μας. Για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είναι απαραίτητη η προσπάθεια και η συνεργασία όλων μας.

Στις εκλογές της ΕΠΟ στηρίξαμε την υποψηφιότητα του κυρίου Θοδωρή Ζαγοράκη αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο καθώς και των συνεργατών του.

Δεν μιλήσαμε με καμία ΠΑΕ, δεν επηρεαστήκαμε από κανέναν και δεν βάλαμε ‘ταμπέλα’ καμίας μεγάλης ομάδας.

Η ΕΠΣ Ευβοίας θα παραμείνει ανεξάρτητη και όχι καθοδηγούμενη από τρίτους και φίλους.

Μιλήσαμε μόνο με Ενώσεις και στηρίξαμε τη διοίκηση που εξελέγη.

Θα διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε, δεν θα ζητήσουμε χάρη από κανέναν, αλλά και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.

Θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα γίνεται για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από όπου και αν προέρχεται και θα είμαστε κοντά σ΄ αυτούς που θα στηρίξουν τις ποδοσφαιρικές ενώσεις και τα σωματεία τους.

Η Ένωσή μας είναι μία από τις μεγαλύτερες ενώσεις της χώρας, έχει ιστορία 93 χρόνων, είναι υπολογίσιμη δύναμη και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και στις εξελίξεις για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Στον καταρτισμό των ομίλων των πρωταθλητών των Ενώσεων που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω αγώνων μπαράζ, αιτηθήκαμε επίσης την τοποθέτηση του πρωταθλητή Ευβοίας σε όμιλο κοντινών περιφερειών, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό και μας ικανοποιεί πλήρως.

Στον τομέα της διαιτησίας, στους νέους πίνακες διαιτητών και παρά τη σημαντική μείωση του αριθμού των διαιτητών, στην 1η και στη 2η κατηγορία όλοι οι διαιτητές της Ένωσή μας παρέμειναν στους πίνακες και προήχθη στο πίνακα παρατηρητών από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία η κυρία Χρύσα Μαργαρίτη, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας.

Παρόλο που τα πρωταθλήματά μας και η λειτουργία της Ένωσης βρίσκονταν σε αναστολή, δεν σταματήσαμε τη δράση μας σε διοικητικό και υπηρεσιακό επίπεδο και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση θεμάτων που ανέκυψαν την περίοδο αυτή και για την εξυπηρέτηση των σωματείων μας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στο θέμα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης των σωματείων μας και της εγγραφής τους στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Εξυπηρετήσαμε τους παράγοντες στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών , χορηγήσαμε τις σχετικές βεβαιώσεις και συμβάλαμε θετικά στην υποχρέωση που είχαν τα σωματεία μας προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ένας από τους λόγους που πήραμε απόφαση να επαναλειτουργήσουν τα γραφεία μας από τον Απρίλιο ήταν και η εξυπηρέτηση των σωματείων μας στο θέμα αυτό αλλά και σε άλλα θέματα.

Είμαστε από τις Ενώσεις με τα περισσότερα εγγεγραμμένα σωματεία στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαθεί κρατική επιχορήγηση και να υπάρξουν άλλες συνέπειες εξαιτίας της μη εγγραφής σωματείου μας στο μητρώο αυτό.

Εκ μέρους και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Γενικό Γραμματέα της ΄Ένωσης κύριο Γεώργιο Πίσχινα για τη συμβολή του στην υπόθεση αυτή και τις υπηρεσίες που προσέφερε, αφιερώνοντας τον περισσότερο από το χρόνο του και κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες καθώς και την υπάλληλο Αγγελική Κοκκίνου, η οποία σε όλη τη διάρκεια της αναστολής βρισκόταν σχεδόν καθημερινά στα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σωματεία.

Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή είχε η άριστη οργάνωση του αρχείου της Ένωσης, η οποία οφείλεται στη δουλειά του προσωπικού υπό την καθοδήγηση της κυρίας Βάσως Ηλία.

Στο θέμα αυτό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη και θα είμαστε στη διάθεση των σωματείων μας για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και πολύ περισσότερο ο Γενικός Γραμματέας κύριος Γιώργος Πίσχινας, ο οποίος στα θέματα αυτά έχει και την εμπειρία έχει και τη γνώση.

Θα του δώσω στη συνέχεια το λόγο να σας αναφέρει τα στοιχεία που αποτυπώνουν το μητρώο αθλητικών σωματείων του νομού της Εύβοιας ώστε επ’ αυτού να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως και η Ένωσή μας μπήκε στη διαδικασία της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης -σε εφαρμογή της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας- την οποία μάλιστα, απέκτησε την περίοδο της αναστολής.

Κάναμε παρέμβαση στους φορείς του αθλητισμού και ζητήσαμε να επιτραπούν οι δραστηριότητες στο χώρο του αθλητισμού εφόσον είχαν ανοίξει σε άλλους τομείς και με ικανοποίηση λάβαμε την απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού για το άνοιγμα των προπονήσεων στις αναπτυξιακές ηλικίες κλπ.

Όσον αφορά την επανέναρξη ή μη των τοπικών πρωταθλημάτων για την περίοδο που πέρασε (2020-21) πριν από οποιαδήποτε απόφαση των αρμοδίων αρχών, η Ένωσή μας ζήτησε από τα σωματεία της να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους καθώς και για την έναρξη των πρωταθλημάτων 2021-22 προκειμένου να βρεθεί λύση στο πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από την πανδημία του κορονοϊού.

Όλες μας οι ενέργειες είχαν γνώμονα το συμφέρον των Σωματείων και της Ένωσής μας και προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι προσπάθειές μας.

Έτσι θα συνεχίσουμε, με συνεργασία, διάλογο και τη συμμετοχή όλων σας.

Διαχειριστήκαμε με απόλυτη υπευθυνότητα τα μέτρα για την πρόληψη, την προστασία και την αναγκαιότητα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού και στα πλαίσια εφαρμογής τους, πραγματοποιήσαμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των γραφείων μας και στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού μας γηπέδου και αποφασίσαμε ανάλογα με τις εξελίξεις, οι συνεδριάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου να πραγματοποιούνται δια περιφοράς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις με φυσική παρουσία.

Προβήκαμε σε ενέργειες βελτίωσης του Ενωσιακού μας γηπέδου. Έγιναν εργασίες συντήρησης-επισκευής στους 4 πυλώνες φωτισμού με τη βοήθεια της Περιφέρειας, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας, μας διέθεσε ειδικό συνεργείο και τους ευχαριστούμε δημόσια και από ετούτο εδώ το βήμα.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ίδρυση αθλητικού μουσείου στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού μας γηπέδου. Μετά την πρόσφατη συνάντηση με τη δήμαρχο της πόλης μας κυρία Έλενα Βάκα θα παραχωρηθεί αίθουσα ‘προκάτ’ κατασκευής, προκειμένου να εκτεθεί το σπουδαίο ιστορικό αρχείο της ¨Ένωσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δήμαρχο η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Υπάρχει μία καθυστέρηση εδώ, κυρίως λόγω της πανδημίας.

Στα άμεσα σχέδιά μας και στους προγραμματισμούς μας, ήταν η αναβάθμιση του site της Ένωσης. Και εδώ υπήρξε μία καθυστέρηση και σας ζητάμε συγνώμη γι’ αυτό, όμως βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα σας το παρουσιάσουμε σήμερα εδώ.

Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία σχολή προπονητών UEFA D για να επιμορφώσουμε και να στελεχώσουμε το ποδόσφαιρό μας με ικανά και πιστοποιημένα στελέχη. Ο αριθμός των ενδιαφερομένων για την παρακολούθηση αυτής της σχολής, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και δεσμευτήκαμε σε συνεργασία με την ομοσπονδία να διοργανώσουμε και άλλες σχολές για επιμόρφωση στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο αλλά και για άλλες μεγαλύτερες κατηγορίες. Για την επιτυχία της σχολής εισπράξαμε τα εύσημα και συγχαρητήρια από όλους.

Σε συνεργασία με την επιτροπή διαιτησίας έχουμε δρομολογήσει τη λειτουργία νέας σχολής διαιτητών για να στελεχώσουμε με περισσότερα και νέα πρόσωπα τη διαιτησία της Εύβοιας.

Αγαπητοί φίλοι,

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο επηρεάστηκε όσο κανένα άλλο άθλημα από την πανδημία του κορονοϊού σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Θα αντέξει όμως, όπως αντέξαμε κι όλοι εμείς.

Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή και η επόμενη μέρα και η συνέχεια, θα είναι δύσκολη.
Θα καταβάλουμε όμως κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι δυσκολίες να είναι λιγότερες και αντιμετωπίσιμες και θα στηρίξουμε τα σωματεία μας σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Ευχή όλων μας είναι, να επιστρέψουμε στα γήπεδα ενωμένοι και υγιείς.

Από την πλευρά μας, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις με πρωτοβουλίες και δράσεις, για την ενασχόληση περισσότερων νέων παιδιών με το ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο να επιστρέψει ο φίλαθλος κόσμος στα γήπεδα.

Οι επιτυχίες του ποδοσφαίρου βασίζονται στις μικρές ηλικίες και ο δικός μας ρόλος θα πρέπει να είναι καθοριστικός.

Θα συνεργαστούμε με τους φορείς του αθλητισμού, με την τοπική αυτοδιοίκηση και με όλα τα αθλητικά σωματεία, ώστε στον τομέα αυτό, να πετύχουμε.

Ευχή όλων μας, να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη λαίλαπα του κορονοϊού, να βάλουμε το πρόγραμμά μας σε δράση και να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο.

Θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ τη διεξαγωγή αγώνων εθνικών κατηγοριών προπαίδων, παίδων, νέων, κτλ. (ανδρών και γυναικών) στην πόλη μας, με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών από τις μικτές μας ομάδες, από τις ακαδημίες μας, από σχολικές ομάδες, κλπ., με ελεύθερη είσοδο για τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δίνοντας κίνητρα στα νέα παιδιά.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία, θα διοργανώσουμε εκδηλώσεις και για την παρακολούθηση αγώνων των κατηγοριών αυτών από μαθητές-αθλητές, σε μεγάλα γήπεδα της πρωτεύουσας με τη συνοδεία γονέων, δασκάλων, καθηγητών, προπονητών, κλπ.

Θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την οικονομική στήριξη όλων των σωματείων μας και θα συμβάλλουμε στην επιβίωσή τους.

Η Ένωσή μας θα πορευτεί με την απασχόληση μόνο δύο υπαλλήλων, προκειμένου τον οικονομικό όφελος που θα προκύψει να το καρπωθούν τα σωματεία.

Αυτό φυσικά θα γίνει με καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας και των εργασιών, με μεγαλύτερη βοήθεια από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών καθώς και από το προσωπικό. Προχωρήσαμε ήδη σε ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων και το ίδιο θα κάνουμε και για τις επιτροπές της Ένωσης.

Στα μέλη του Διοικητικού μας συμβουλίου έχουμε δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά σε όλες τις αποφάσεις, με αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες ώστε να αισθάνονται ότι ο ρόλος τους είναι πραγματικά σημαντικός.

Με διάλογο, ανταλλαγή απόψεων, συνεχή ενημέρωση και συνεργασία συμβάλλουν αποτελεσματικά στη λειτουργία της Ένωσης.

Κατορθώσαμε με περικοπές δαπανών, με σωστή διαχείριση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να βελτιώσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τα οικονομικά της Ένωσης και να μην έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες.

Έτσι θα συνεχίσουμε, για το καλό της Ένωσης και των σωματείων μας.

Στα πλαίσια περιορισμού των εξόδων, θα προχωρήσουμε σύντομα σε νέα πιο οικονομικά συμβόλαια τηλεφωνίας και ηλεκτροφωτισμού, θέματα με τα οποία, δεν είχε ασχοληθεί κανένας μέχρι τώρα.

Ο οικονομικός απολογισμός που θα σας παρουσιάσουμε αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης. Και θα ήταν ακόμη καλύτερη η εικόνα αν υπήρχε κανονική αγωνιστική δραστηριότητα. Λειτουργούμε με ισονομία, δικαιοσύνη, διαφάνεια, χωρίς περιττές δαπάνες και χωρίς οφειλές. Αντίθετα έχουμε ταμείο τέτοιο ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και να ενισχύουμε με δίκαιο τρόπο όλα τα σωματεία.

Σ’ αυτούς που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο μας θα πω ότι στο διάστημα της αναστολής, οι απώλειες εσόδων είναι μεγαλύτερες από τα οφέλη των εξόδων που απέφυγε. Άρα η κατάσταση αν δεν υπήρχε η πανδημία θα ήταν ακόμα καλύτερη. Επίσης η Ένωση στο πρώτο εξάμηνο του 2021 κατάφερε να ανταπεξέλθει με μηδενικά έσοδα και την υποχρέωση να καλύψει τις λειτουργικές της δαπάνες.

Στα οικονομικά -τουλάχιστον- τα πράγματα είναι απλά και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Δημοσιεύτηκε πρόσφατα μαζί με άλλους κανονισμούς και ο νέος κανονισμός για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές στις μεταρρυθμίσεις του οποίου υπάρχουν διατάξεις που σχετίζονται και με το οικονομικό.

Από 1/7/2021 όλα τα δελτία αθλητικής ιδιότητας είναι ορισμένου χρόνου, με ελάχιστη διάρκεια 1 έτους και μέγιστη 5 έτη.

Κατ’ εξαίρεση , αποκλειστικά και μόνο η πρώτη εγγραφή ανηλίκων ποδοσφαιριστών θα δύναται να είναι ορισμένου χρόνου με ελάχιστη διάρκεια 1 έτους και μέγιστη 7 έτη.

Όλα τα σωματεία θα υποχρεωθείτε να αντικαταστήσετε τα δελτία αθλητικής ιδιότητας με τα δελτία νέου τύπου (επανέκδοση) για τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν ήδη στη δύναμή σας, το αργότερο μέχρι 30/6/2022.

Σίγουρα η διαδικασία αυτή θα είναι χρονοβόρα γιατί ο αριθμός των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών είναι μεγάλος και με βάση τα ισχύοντα, έχει και οικονομικό κόστος.

Καταφέραμε όμως, σε συνεργασία με άλλες Ενώσεις και την ΕΠΟ να μειώσουμε το κόστος επανέκδοσης των δελτίων στο ποσό των 5 ευρώ. Και σε αυτό το ποσό η Ένωσή μας θα ενισχύσει τα σωματεία στο μέτρο του δυνατού, ειδικά τα σωματεία που διαθέτουν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών. Θέλω όμως να σας παρακαλέσω να στέλνετε δελτία για επανέκδοση έστω και λίγα-λίγα για να προχωράει η διαδικασία και να μην περιμένετε να τα συγκεντρώσετε όλα μαζί, γιατί μ αυτόν τον τρόπο θα μπλοκάρει το σύστημα και δεν θα τα καταφέρουμε.

Με καλή οργάνωση και συνεργασία, είμαστε βέβαιοι ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυτή στις προθεσμίες που ορίζονται και με αποφάσεις του διοικητικού μας συμβουλίου θα είμαστε πάντα αρωγοί και θα ζητάμε από την ΕΠΟ την καλύτερη δυνατή λύση υπέρ των σωματείων μας, σε ότι αφορά το οικονομικό.

Αγαπητοί αντιπρόσωποι των σωματείων, ο Διοικητικός Απολογισμός της Ένωσής μας για την περίοδο που πέρασε, είναι τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλαμε εγώ και οι συνεργάτες μου στην πιο δύσκολη περίοδο της ποδοσφαιρικής μας διαδρομής.

Με αναστολή δραστηριοτήτων, περιορισμούς, απαγορεύσεις κλπ., εν μέσω μιας παγκόσμιας απειλής για την υγεία όλων, σταθήκαμε όρθιοι και δυνατοί στις επάλξεις για την Ένωση, τα σωματεία μας και το ποδόσφαιρο το νομό μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς για τη συμπαράστασή σας, τους αθλητικούς φορείς, τους φορείς του νομού, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Ένωσης, καθώς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη συνεργασία και την βοήθειά τους.

Με την ελπίδα ότι η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες σε σχέση με την πανδημία και την υπόσχεση ότι θα πορευθούμε ενωμένοι στην προσπάθεια για τη βελτίωση του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, σας ευχαριστώ και πάλι και αφήνω να κρίνετε εσείς το έργο μας.

Καλή συνέχεια στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, με υγεία, προσδοκίες, στόχους και επιτυχίες’.

ΕΠΣΕ: Γενική συνέλευση με μαζική κατάθεση απόψεων-προτάσεων & εποικοδομητικό διάλογο!

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (5/12/2015): Άγιος-Βυζάντιο Νέου Πύργου 2-2

eviasports

Παλαίμαχοι Αιδηψού: Υποδέχτηκαν μικτή ομάδα Αθηνών

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Λάρισα-Αβαντίδες 0-0

Κώστας Λαγός