EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δ. Τσιτίνης: ‘Θα πρέπει να δούμε το καλύτερο για την ομάδα’

Δηλώσεις του προέδρου του Ελλήσποντου Δημήτρη Τσιτίνη, μετά την προγραμματισμένη γενική συνέλευση της ομάδας του της Κυριακής 25/7, που και πάλι αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Για τη νέα αναβολή της γενικής συνέλευσης της ομάδας του και τη διοικητική αβεβαιότητα που επικρατεί σ’ αυτήν: ‘Δεν μαζευτήκαν σήμερα πάλι τα άτομα. Εμείς και εμείς ήμασταν. Κοιτάμε να δούμε να μην πάει η ομάδα πρωτοδικείο, να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Δεν υπάρχει ανταπόκριση. Ελπίζουμε μέχρι την Τετάρτη (28/7) να βρούμε κάτι. Με μεγάλη μου λύπη λέω ότι δεν βλέπω ΄φως στο τούνελ’ και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ήτανε η ομάδα να πάει πρωτοδικείο.  Πάνω απ’ όλα για μένα -όπως έχω δηλώσει και σε άλλες συνεντεύξεις- το σήμα, είναι πάνω απ’ όλα. Ευελπιστούμε να βρούμε κάτι τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα’.

Για την οικονομική στήριξη που είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα του: ‘Εγώ έχω πει ότι την ομάδα θα την βοηθήσω και εγώ και ο Γιάννης Παπουτσής οικονομικά, μέχρι τέλους. Και θα τη βοηθήσουμε οικονομικά εννοείται, είτε παίζει Α’, είτε παίζει Β’ ή Γ’. Δεν μας απασχολεί αυτό. Εμείς θέλουμε να υπάρχει η ομάδα του χωριού μας. Τώρα από κει και πέρα, το τι θα αποφασίσουν αυτοί που θα είναι στο καινούργιο συμβούλιο, είναι δικό τους θέμα. Εμάς, ότι και να αποφασίσουνε, εμείς θα ‘μαστε δίπλα τους. Αυτό το δηλώνω δημόσια, ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην είμαι δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που θα αποφασίσουνε ότι αποφασίσουν να κάνουνε’.

Για τις δυο παραμέτρους: ‘Υπάρχουν αυτή τη στιγμή, με όλα αυτά που έχουν συμβεί, δύο παράμετροι. Η μία παράμετρος είναι να πάει πρωτοδικείο και η άλλη να βρούμε μία λύση. Πιστεύω να βρούμε την καλύτερη λύση. Από κει και πέρα, δεν πρέπει να πάει πρωτοδικείο η ομάδα. Η ομάδα θα πρέπει να παίξει’.

Για το τι πρέπει να γίνει για να συνεχίσει ο Ελλήσποντος να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός: ‘Τώρα, για να συνεχιστεί αυτό που κάναμε στην αρχή, να πάμε δηλαδή στην Α’ να κάνουμε πρωταθλητισμό, η ομάδα απαιτεί να έχει άτομα να δουλέψουνε. Απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχουν άτομα. Σήμερα μαζευτήκαμε 6-7 άτομα, με το ζόρι. Δεν νομίζω παραπάνω. Τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα; Να κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα, δεν λέω όχι. Εγώ είμαι υπέρ σ’ αυτό και σας το έδειξα και την πρώτη φορά. Αλλά να κάνει πρωταθλητισμό γιατί; Για να μαζευόμαστε έξι άτομα; ‘Η για  να υπάρχει μόνο ένας να βάζει λεφτά και ένας να τρέχει και είμαστε εντάξει, καλυμμένοι, οι άλλοι κάνουν απλώς τα σχόλια στο καφενείο. Μπορούσαν να φύγουν απ’ το καφενείο σήμερα, να ‘ρθουν να δουν το πρόβλημα της ομάδας. Πολύ απλά τα πράγματα. Η ομάδα δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, το ‘χουμε πει αυτό επανειλημμένως. Εγγυούμαστε εμείς γι’ αυτό. Αλλά από κει και πέρα, να υπάρχουν και άτομα να τρέχουν για την ομάδα. Δεν μπορούμε να βρίσκουμε έναν να βάζει λεφτά, ναι βάλει λεφτά, θα βάλει αυτά που θέλει αυτός να βάλει και αυτά που έχει υπολογίσει. Δεν μπορεί να βάζει όλο το μπάτζετ της ομάδας ένας άνθρωπος. Δεν νομίζω να γίνεται ποδοσφαιρικά κάπου αυτό. Είτε είναι από επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είτε μέχρι γ’ τοπικό. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα’.

Για τον ρόλο των χορηγών: ‘Αν δεν τρέξουν κάποιοι, να έχει η ομάδα κάποια ελάχιστα έσοδα και από κει και πέρα κάποιοι άνθρωποι να συμπληρώνουνε, γιατί κακά τα ψέματα αυτό που κάναμε εμείς την προηγούμενη χρονιά και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε, είναι οι χορηγοί μας. Οι χορηγοί μας είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι. Αν δεν είχαμε αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Τώρα, από κει και πέρα θα πρέπει να δούμε το καλύτερο για την ομάδα. Αυτό πιστεύω και θέλω να γίνει κάτι’.

Για την επίτευξη των στόχων και την εποχή που ανέλαβε διοικητικά την ομάδα του: ‘Σαν άνθρωπος μου αρέσει να πετυχαίνω τους στόχους μου. Ένας στόχος απ’ την αρχή που βάλαμε ήταν να κρατήσουμε την ομάδα, για να μην πάει πρωτοδικείο γιατί και τότε και εμείς κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Αναλάβαμε την ομάδα πριν την τρίτη γενική συνέλευση, που θα πήγαινε πρωτοδικείο, γιατί δεν υπήρχε ‘φως στο τούνελ’, δεν υπήρχε κάποιος άλλος ν’ αναλάβει, με σκοπό να σώσουμε την ομάδα, να μπορεί να παίξει. Τότε έτυχε η ομάδα να βρίσκεται στην Α’. Αν βρισκόταν στη Γ’ τι θα μας λέγανε;  Πάλι το ίδιο πράγμα δε θα ήτανε; Τώρα θα μου πείτε γιατί απ’ την Α’ να πάμε στη Γ’; Γιατί είδαμε ότι η προσπάθεια μας πήγε στράφι’.

Για την πρόταση που έγινε να αγωνιστεί ο Ελλήσποντος στη Β’ ΕΠΣΕ: ‘Γιατί είπαμε δεν υπάρχουν άτομα να την ‘τρέξουν’. Όταν λέμε να την ‘τρέξουν’ δεν λέμε να πας τα χαρτιά στην ΕΠΣΕ, να τρέξεις να μαζέψεις χορηγούς. Να τρέξεις να κάνεις τις διαδικασίες. Στην Α’ έχεις ένα πολύ δυσκολότερο πρόγραμμα, απ’ ότι έχεις στη Β’. Όλα αυτά συζητάμε τώρα, αλλά από κει και πέρα σας λέω ότι εγώ θα προτιμούσα η ομάδα να συνεχίσει στην Α’. Να βρισκόταν κάποιος αύριο το πρωί να αρχίσει και να  πάει η ομάδα στην Α’. Αυτό θα ήθελα να γίνει. Και θα ‘ταν το καλύτερο για μένα’.

Για το τι σκέφτεται να κάνει τελικά σχετικά με τη διοικητική ενασχόληση με τον Ελλήσποντο: ‘Θέλω πρώτα ν’ αποφασίσω τι θα κάνω και αν θα είμαι, δεν θα είμαι και πως θα είμαι, θα κριθεί από το πόσο θα συσπειρωθεί το χωριό γύρω απ’ την ομάδα. Εγώ όταν ξεκινήσαμε είχα πει ότι εγώ και ο Κώστας Κορκόβελος, συμπλήρωνε ο ένας τον άλλον. Εγώ οικονομικά, ο Κώστας διαδικαστικά. Τώρα αυτό έσπασε. Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω σαν πρόεδρος, όταν δεν έχω ένα άτομο που θα τρέξει όλη τη διαδικασία. Γι’ αυτό και σας είπα ότι δεν θ’ αναλάβω πρόεδρος, με τίποτα δεν θα αναλάβω, ακόμα και η ομάδα να πάει στην Α’, ακόμα και να βρεθεί άνθρωπος και να πει ‘βάζω και ‘γω ‘Χ’ λεφτά για να πάμε’. Ας αναλάβει κάποιος άλλος, πραγματικά. Δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Γιατί σας λέω, δεν είναι μόνο να βάζεις λεφτά, είναι όλο το διαδικαστικό. Κακά τα ψέματα. Ευελπιστώ να γίνει το καλύτερο που πρέπει να γίνει για την ομάδα. Όλοι αγαπάμε την ομάδα μας. Τώρα κάποιοι το δείχνουν περισσότεροι, κάποιοι το δείχνουν λιγότερο. Θεωρώ ότι αν λίγο βρούμε άτομα, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, τώρα αυτά για τα Α’-Β’ δεν ξέρω τι θα γίνει και ποια απόφαση θα πάρουν τα παιδιά, γιατί όπως σας είπα την απόφαση δεν την παίρνω μόνος μου. Είναι ένα συμβούλιο μέσα, είναι τα μέλη. Αυτοί θα πάρουν την απόφαση, δεν θα την πάρω εγώ. Εγώ θα προτιμούσα -σας το ξαναλέω- η ομάδα να συνεχίσει στην Α’, να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά με δύο άτομα δεν γίνεται αυτό’.

Ελλήσποντος: Νέα αναβολή γενικής συνέλευσης (photos)

Ελλήσποντος: Αναβολή γενικής συνέλευσης

Δ. Τσιτίνης: ‘Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα ‘τρέξουν’ την ομάδα’

Κ. Κορκόβελος: ‘Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη’

Ελλήσποντος: Παραίτηση Κ. Κορκόβελου

Κ. Καλλιμάνης για Ελλήσποντο: ‘Η ομάδα είναι ένα βήμα προτού πάει στο Πρωτοδικείο’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Στύρα-Λουκίσια 3-2

Κώστας Λαγός

Κ14 ΕΠΣΕ: Πανόραμα (17/4)

eviasports

Γ’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Ρομαϊκός-Ληλάντιο 4-0

Κώστας Λαγός