EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Σέγκος: ‘Σκοπός μας είναι να ξαναφέρουμε τον κόσμο σ’ αυτό το γήπεδο’

Δηλώσεις του γενικού αρχηγού του Παντριαδικού Γιώργου Σέγκου, στην έναρξη προετοιμασίας της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/7.

Για την προσπάθεια που ξεκίνησε στον Παντριαδικό, την περσινή περίοδο: ‘Η ομάδα ξεκίνησε απ’ το μηδέν, με την αποφασιστικότητα που δείξαν αυτά τα παιδιά, αναλαμβάνοντας την ομάδα, ώστε να προχωρήσουνε μπροστά και κάνοντας κάποιες κινήσεις. Ήρθα και ‘γω. Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε την ομάδα απ’ την αρχή. Αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές δυσκολίες στην αρχή. Για παράδειγμα, δεν βρήκαμε ούτε έναν κώνο, ούτε μια μπάλα, ούτε ένα σορτσάκι, τίποτα. Και αυτό είχε γίνει, διότι η ομάδα είχε παραιτηθεί απ’ τα πρωταθλήματα στα μέσα της σεζόν 2019-20 και εδώ πέρα κατά καιρούς μετά γινότανε το σχετικό πλιάτσικο και έτσι δεν έμεινε τίποτα. Αυτά βέβαια είναι σημεία των καιρών και αυτά έκαναν τα παιδιά που είναι τώρα στη διοίκηση, να μπουν μπροστά και να αναλάβουν την ομάδα. Εγώ είδα στα πρόσωπα τους ότι υπάρχει κάτι καλό για το μέλλον. Συζητήσαμε και συμφώνησα σχεδόν αμέσως. Ανέλαβα, κάναμε την αρχή, δύσκολα, όλες οι αρχές είναι δύσκολες πάντα.

Για τον Παντριαδικό της περσινής περιόδου, τις βάσεις που μπήκαν και τον σχεδιασμό της φετινής σεζόν: ‘Ξεκινήσαμε λίγο μουδιασμένα. Ευτυχώς ή δυστυχώς η πανδημία δεν μας άφησε να συνεχίσουμε, αλλά βάζοντας τις βάσεις από πέρσι, ήμασταν σίγουροι ότι φέτος θα ξεκινήσουμε από άλλη αφετηρία. Και έτσι και έγινε. Οργανωθήκαμε πολύ πιο νωρίς. Δηλαδή απ’ το Πάσχα και μετά εμείς δουλεύαμε για την ομάδα, χωρίς να το ξέρει κανένας. Κάναμε τα συμβούλια μας, μιλάγαμε μεταξύ μας, βάλαμε τους στόχους, είπαμε τι θέλουμε ατομικά και ομαδικά. Στοχεύσαμε σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, κάναμε τις κινήσεις μας. Είμαστε ευτυχείς αυτή τη στιγμή, γιατί μπορούμε να πούμε πως ότι θέλαμε το πήραμε

Για τη φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζει ποδοσφαιριστές ο Παντριαδικός: ‘Ο Παντριαδικός είναι μια ομάδα η οποία το πρώτο που λέει στον ποδοσφαιριστή είναι πως εμείς θέλουμε παίκτες που να θέλουν να παίξουν σ’ αυτήν την ομάδα. Αυτό είναι το βασικό. Έχουμε αλλάξει φιλοσοφία. Δεν βάζουμε στα παιδιά το χρηματικό σαν πρώτιστο. Καταλαβαίνουν όμως και αυτοί, γιατί τα πιο πολλά παιδιά είναι και καλοί χαρακτήρες. Συμφωνήσαμε αμέσως σε όλα και ήρθανε με καλή πίστη και πείσμα, τα παιδιά αυτά, να αποδείξουν καταρχήν ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές και κατά δεύτερον ότι όντως θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα αυτή, να πάει ένα βήμα παραπάνω. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, γίναν αυτές οι κινήσεις, σε πάρα πολύ λογικά πλαίσια. Δεν θα δεις εδώ υπερβολή, σε κανένα σημείο.

Για το αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ του Παντριαδικού: ‘Προχωράμε, είμαστε σε επαφή με τον κόουτς σε καθημερινή βάση. Είναι πιθανόν να γίνουν 1-2 κινήσεις ακόμα’.

Για τη φετινή σεζόν και τον σκοπό του Παντριαδικού: ‘Πιστεύω θα είναι μια χρονιά, που στον Παντριαδικό θα το χαίρονται πρώτα απ’ όλα τα παιδιά που παίζουνε μέσα, μετά εμείς που είμαστε απέξω και ο σκοπός μας είναι να ξαναφέρουμε τον κόσμο -όχι μόνο του χωριού αλλά και της γύρω περιοχής- σ’ αυτό το γήπεδο. Αν όλα πάνε καλά με την πανδημία και επιτρέπεται κανονικά η παρουσία φιλάθλων, φιλοδοξούμε να φέρουμε τον κόσμο σ’ αυτό το γήπεδο. Και πως θα το καταφέρουμε αυτό; Θα φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί θέλει να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο και να βλέπει μια ομάδα που θα βγάζει προς τα έξω υγεία. Αυτό θέλουμε’.

Για το ποδόσφαιρο στις τοπικές κοινωνίες: ‘Το ποδόσφαιρο πλέον είναι πολιτιστικό γεγονός, ειδικά στα χωριά. Περιμένει ο άλλος την Κυριακή (ή και το Σάββατο) να πάει να δει την ομάδα και έτσι είναι το σωστό. Να πάει να τη δει μαζί με τον γιο του, το εγγόνι του, το ανίψι του, τον αδερφό του. Εκεί είναι το μυστικό. Και αυτός θα είναι ο φίλαθλος σου, όταν του δώσεις κίνητρα. Αυτοί θα είναι 30-40-50. Αν η ομάδα είναι καλή, οι 50 θα γίνουν 100, θα γίνουν 200, γιατί ο ένας παρακινεί τον άλλο στις τοπικές κοινωνίες’.

Για τον Ηρακλή Ψαχνών: ‘Γύρω-γύρω μας βλέπουμε τεράστια προβλήματα. Το πρόβλημα του Ηρακλή δεν είναι καθόλου μακριά μας, δίπλα μας είναι. Μεγάλη ομάδα του Δήμου μας και βλέπουμε σε τι περιπέτειες έχει μπει, γιατί δεν υπάρχουν πέντε άνθρωποι να πουν ότι θέλουμε αυτή τη μεγάλη ομάδα να τη συνεχίσουμε και να ‘χει ζωή. Τόσο απλό είναι. Δεν θέλουν οι ομάδες εκατομμύρια. Θέλουν ανθρώπους που να τις αγαπάνε και να προχωράνε μπροστά. Εμένα ως Ψαχνιώτη και ως άνθρωπο που η οικογένεια μου έχει γράψει ‘χρυσές σελίδες’ σ’ αυτήν ομάδα, με στενοχωρεί αυτή η κατάσταση στον Ηρακλή. Είναι μια μεγάλη ομάδα, η καλύτερη της τελευταίας 40ετίας στην Εύβοια’.

Παντριαδικός: Ξεκίνημα… σεμνά & φιλόδοξα! (photos)

Δ. Ακριτίδης: ‘Το ποδόσφαιρο είναι μια κοινωνική συμπεριφορά όλων’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photo album απ’ το Αβαντίδες-Οδυσσέας Γλυφάδας

Κώστας Λαγός

Θανάσης Κούτος: ‘Ο Στρατηγός Χρόνος…’

Θανάσης Κούτος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Θερινοί αγώνες προ-αγωνιστικών κατηγοριών στη Χαλκίδα (photos)

Κώστας Λαγός