EVIASPORTS ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑΣΕ

Απόλλωνας Χαλκίδας: Έγγραφη αναφορά προς ΕΣΚΑΣΕ και ΚΕΔ για τη διαιτησία Καραμπιτσάκου! (video)

Έγγραφη αναφορά προς την ΕΣΚΑΣΕ και την Κ.Ε.Δ. απέστειλε σήμερα ο Απόλλων Χαλκίδας, με αφορμή την επίμαχη φάση στα 13” πριν τη λήξη του τελικού παίδων Απόλλωνα Χαλκίδας-Έσπερου Λαμίας και την ακύρωση του καλαθιού που σημείωσε ο Δεμερτζής από τον ρέφερι Καραμπιτσάκο ως βήματα, με το σκορ εκείνη την ώρα στο 64-63 υπέρ της ομάδας της Χαλκίδας.

Ο Απόλλων Χαλκίδας στην αναφορά του, κάνει λόγο μεταξύ άλλων για καταστρατήγηση των κανονισμών από τον συγκεκριμένο ρέφερι, με συνέπεια όπως αναφέρει, την απώλεια της νίκης και της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η αναφορά του Απόλλωνα Χαλκίδας:

”Στις 12/7/2021, στο κλειστό Γυμναστήριο Λειβαδιάς διεξήχθη ο αγώνας καλαθοσφαίρισης παίδων, μεταξύ των ομάδων Απόλλων Χαλκίδας (ομάδα που εκπροσωπεί τον σύλλογό μας)- Έσπερος Λαμίας, που θα έκρινε τον πρωταθλητή παίδων της ΕΣΚΑΣΕ. Στον εν λόγω αγώνα ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο Απόστολος Καραμπιτσάκος. Ο συγκεκριμένος διαιτητής κατά την εξέλιξη του αγώνα, καταστρατήγησε εμφανώς κανονισμό διαιτησίας, με συνέπεια την απώλεια της νίκης της ομάδας μας και ως εκ τούτου την απώλεια του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα 15’’ περίπου πριν το τέλος του αγώνα, η ομάδα μας επανέφερε την μπάλα από την πλάγια γραμμή, έχοντας την κατοχή της και ενώ προηγούνταν της αντιπάλου ομάδας με 1 πόντο. Μετά από επιτυχή συνεργασία και σπουδαία επιτυχημένη προσωπική προσπάθεια του αθλητή μας Φώτη Δεμερτζή με το Νο 7, ο ένας διαιτητής κ. Γερονικολός, δείχνει ότι το καλάθι μετρά και η γραμματεία το κατακυρώνει. Ξαφνικά όμως με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση για αγώνα καλαθοσφαίρισης, ο διαιτητής κ. Καραμπιτσάκος, προς έκπληξή μας, το ακυρώνει εσφαλμένα, ως βήματα. Σημειωτέον ότι κατά την εξέλιξη της φάσης ο κ.Καραμπιτσάκος δεν είχε σφυρίξει τέτοια παράβαση. Η ακύρωση αυτών των δύο πόντων, μόλις 12,8’’ πριν το τέλος του παιχνιδιού ήταν καθοριστική, όπως προέκυψε, για την ήττα της ομάδας μας.

Το ανωτέρω περιγραφόμενο γεγονός αποδεικνύεται πλήρως, χωρίς καμία αμφιβολία, από το video που σας προσκομίζουμε, το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο από την λήψη και τηλεοπτική καταγραφή του αγώνα που πραγματοποίησε το τηλεοπτικό κανάλι Star Κ.Ε.

Η απόφαση αυτή του διαιτητή κ. Καραμπιτσάκου, ήταν καταφανέστατα εσφαλμένη και βέβαια γεννά πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι δεν σφύριξε την παράβαση αυτή όταν έπρεπε, αλλά οδηγήθηκε σε μία εκ των υστέρων, κατά παράβαση των κανονισμών, απόφαση.

Η δε απόφασή του αυτή έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς ουσιαστικά αδίκησε παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στερώντας τους την κατάκτηση ενός τίτλου πρωταθλήματος, επιβαρύνοντας δυσμενώς την ψυχική τους κατάσταση.

Επιπλέον «έδωσε» τον τίτλο του πρωταθλητή, επίσης σε παιδιά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διδάσκονται ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την επιτυχία.

Σας αναφέρουμε το ανωτέρω γεγονός, προκειμένου να λάβετε γνώση, και να προβείτε σε όποιες ενέργειες κρίνετε απαραίτητες, καθώς όλοι κρίνονται και αξιολογούνται, και εν προκειμένω ο διαιτητής κ. Καραμπιτσάκος.

Σας επισημαίνουμε επίσης ότι δεν προτιθέμεθα να δείξουμε μεγαλοψυχία σε πιθανές επόμενες, τέτοιου τύπου, καταφανέστατες καταστρατηγήσεις κανονισμών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις”.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ (ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ): Οι κλήσεις για αγώνα με Φωκίδα

Κώστας Λαγός

Στοίχημα: Ντέρμπι ουραγών (Χέρτα-Σάλκε)

eviasports

Σαν Σήμερα (18/3/2019): ΓΕΛ Ερέτριας-ΓΕΛ Αμαρύνθου 2-1 (photos)

Κώστας Λαγός