EVIASPORTS Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

XBA, ΑΕΕΠ Χαλκίδας: Σκέψεις για επιστροφή στις τοπικές κατηγορίες

Η πανδημία δημιούργησε οικονομικά προβλήματα που έχουν αντίκτυπο και στους συλλόγους, με αρκετούς απ’ αυτές να δείχνουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες με αποτέλεσμα κάποιοι απ’ αυτούς να αφήνουν…ορθάνοικτή την πόρτα για επιστροφή στα τοπικά πρωταθλήματα!

Η ΕΟΚ έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες στα επόμενα Εθνικά πρωταθλήματα την Παρασκευή 16 Ιουλίου και στα καθ’ ημάς, υπάρχουν ήδη δύο ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η ΑΕΕΠ Χαλκίδας και η ΧΒΑ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής τους στα τοπικά πρωταθλήματα, σενάριο που φαντάζει ως το πιο πιθανό κα που αν συμβεί, θα φέρει μεγάλες ανακατατάξεις αλλά και μείωση των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ στις Εθνικές κατηγορίες, από έξι σε τέσσερις.

Παράλληλα, εφόσον αδειάσει θέση από τη Β’ Εθνική, ο Τελεθριακός σε περίπτωση που του προταθεί να ανέβει κατηγορία, δείχνει έτοιμος για ένα ακόμα άλμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του stereabasket.gr ισχύουν τα εξής για κάθε ομάδα:

ΧΒΑ

Δυσκολίες υπάρχουν στην ΧΒΑ, που αυτή τη στιγμή έχει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Σε πρώτη φάση, η ομάδα της Χαλκίδας έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά η συμμετοχή της εκεί, εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από την επίτευξη ή όχι συνεργασίας με χορηγό εκτός Χαλκίδας. Αν προκύψει deal, τότε η ΧΒΑ θα κατέβει στη Β’ Εθνική. Αν όχι, είναι δεδομένο πως θα πάρει το δρόμο για τις τοπικές κατηγορίες, κάνοντας restart στις ακαδημίες της, στοχεύοντας σε ένα δεύτερο κύκλο δημιουργίας νεαρών παικτών. Σε ανδρικό επίπεδο, σε αυτό το ενδεχόμενο, δεν την απασχολεί η κατηγορία που θα αγωνιστεί, με πιθανότερη τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ. Καταληκτική ημερομηνία οριστικών αποφάσεων για την ΧΒΑ είναι η 31η Ιουλίου, καθώς την 1η Αυγούστου αναχωρεί και πάλι για το εξωτερικό ο Βασίλης Μπρατσιάκος, ο οποίος και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων για την επόμενη μέρα της ομάδας και που αναμένεται να έχει δώσει την όποια λύση πριν την αναχώρησή του.

ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Με τα τωρινά δεδομένα, η ΑΕΕΠ Χαλκίδας κατά 99% την επόμενη σεζόν επιστρέφει στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ! Από τη διοίκηση της ομάδας έγινε προσπάθεια στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε για να στελεχωθεί μια ομάδα ακόμα και για τη Β’ Εθνική, εφόσον προέκυπτε εκεί κενή θέση, αλλά έπεσε στο κενό. Δεν βρέθηκαν χορηγίες που να μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και η διοίκηση της ομάδας πήρε την απόφαση για να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Το 1% που απομένει, είναι να υπάρξει ανατροπή δεδομένων, που αυτή τη στιγμή δείχνει αδύνατη.

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ

Ο Τελεθριακός δηλώνει πανέτοιμος για το επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά δεν θα έλεγε όχι αν ελευθερωνόταν θέση από την περιφέρεια στη Β’ Εθνική και του έκαναν την αντίστοιχη πρόταση για συμμετοχή. Μοναδική προϋπόθεση που θέτει σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος της ομάδας Στεφ. Παπανδρέου, είναι η τοποθέτηση του Τελεθριακού σε έναν από τους δύο ομίλους του Νότου. Ανεξάρτητα πάντως από την Εθνική κατηγορία που θα αγωνιστεί, ο Τελεθριακός δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, καθώς και προπονητή έχει κλείσει (Τσαούσης), αλλά και το ρόστερ έχει συμπληρώσει σε μεγάλο βαθμό, ανανεώνοντας με τον βασικό κορμό και έχοντας φτάσει κοντά σε μια ακόμα μεταγραφή.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (19-20/1)

Παναγιώτης Νικολάου

ΑΕ Ιστιαίας: Έναρξη συνεργασίας με Β. Μπεκάκο

Κώστας Λαγός

Ακράτητος Κεχριών: Ευχετήρια ανακοίνωση για τον Θ. Μορφούλη

Κώστας Λαγός
-->