EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λ. Αυγενάκης: Κάθε περαιτέρω συζήτηση για την ολιστική μελέτη περιττεύει – Να εφαρμοστεί στο ακέραιο

Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή για την ολιστική μελέτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, είπε:

‘H εικόνα του ποδοσφαίρου δεν είναι αυτή που αρμόζει. Η ευθύνη είναι διαχρονική και μας βαραίνει όλους.  Κυβερνήσεις και της Νέας Δημοκρατίας, δημοφιλείς ομάδες, Ενώσεις. Το ποδόσφαιρο πέφτει όλο και πιο χαμηλά. Αποκλεισμοί από τις φάσεις των ομιλών, Η εθνική ομάδα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία της FIFA ενώ την τελευταία εφταετία έχει συνεχής αποκλεισμούς από κάθε τελική φάση. Tα έσοδα των ελληνικών συλλόγων μειώνονται και καταγράφουν ζημίες.

(…) H στενή επίβλεψη των FIFA/UEFA είναι αδιάληπτη την τελευταία πενταετία. Δε χρειάζεται να αναλύσω πόσο ταραγμένα ήταν τα πράγματα το 2016 με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού. Οι εκλογές του 2016 δεν έγιναν και ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή. FIFA και UEFA προσπάθησαν και ακόμα προσπαθούν διστακτικά και μάταια και δεν κατάφεραν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και η κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να γίνει κάτι πιο δραστικό και έτσι υπογράφτηκε η διακήρυξη προθέσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

(…) Κάθε περαιτέρω συζήτηση για την ολιστική μελέτη περιττεύει. Η ολιστική μελέτη φέρνει τεκτονικές αλλαγές και θέτει τη δημιουργία μιας ΕΠΟ τελείως διαφορετικής από αυτήν που είναι σήμερα. Αναθεώρηση οργανωτικών δομών, αντιπροσωπευτική ΕΠΟ, καταπολέμηση διαφθοράς και βίας.

(…) Να δεσμευτούν όλα τα κόμματα πάνω σε αυτά που αναφέρει η ολιστική μελέτη. Tα 2/3 αφορούν αλλαγές που πρέπει να κάνει η ΕΠΟ.

Να  δείξετε (σ.σ. είπε αναφερόμενος στον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA Λούκα Νίκολα) τον ίδιο ζήλο και τα ίδια αντανακλαστικά που δείξετε με την European Super League. O πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που σας στήριξε. Περιμέναμε από πιο ξεκάθαρη θέση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Στην ολιστική μελέτη  ενσαρκώνεται η ελπίδα για την αναστροφή της κατάστασης. Να εφαρμοστεί στο ακέραιο η ολιστική μελέτη.

Με μια εξαίρεση: δεν έχουμε εισάγει αλλαγές όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο των διαιτητών, ώστε να μην διώκονται ποινικά ή αστικά για αποφάσεις τους την ώρα της διαιτησίας. Και δεν το έχουμε κάνει συνειδητά. Διότι θεωρούμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ελληνική κοινωνία δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για αυτό το βήμα. Πρέπει πρώτα να ωριμάσουν οι συνθήκες!’.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές στο Πανθηραϊκός-ΑΟ Χαλκίς

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (6/11/2019): Αθλόπολις-Απόλλων Ερέτριας 0-4 (photos)

Μιχάλης Πράσινος

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ: Αποτελέσματα & βαθμολογία (3η αγωνιστική)

Κώστας Λαγός