EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Στούπας: ‘Δεν υπάρχει η διάθεση για δέσμευση & ευθύνη’

Τα κυριότερα μέρη της τοποθέτησης του Γιώργου Στούπα, που παραιτήθηκε απ’ τη θέση του προέδρου του Ηρακλή Ψαχνών, στη γενική συνέλευση του ‘γηραιού’, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/6.

‘Καλησπέρα σε όλους. Να καλωσορίσω και τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων εδώ, που μάλλον είναι περισσότεροι από τους παραβρισκόμενους.

Όσον αφορά τον διοικητικό απολογισμό της σεζόν που πέρασε και που θα μπορούσα να τον τοποθετήσω σε τρεις πυλώνες: στην πορεία της ομάδος την χρονιά που πέρασε, στα διάφορα τεκταινόμενα από τη διοίκηση και στο κομμάτι των ακαδημιών. Θεωρήσαμε καλό να κάνουμε αυτή τη συνέλευση, να μην ‘λακίσουμε’ (εντός εισαγωγικών και ‘ψαχνιώτικα’), να ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες, εντός ενός χρόνου που είναι αρκετός για όποιον θέλει να συνεχίσει την ομάδα, να την ‘τρέξει’, και να μην αιφνιδιάσουμε και πάει Ιούλιος ή Αύγουστος. Με τη λογική αυτή, θεωρώ ότι την κάνουμε σχετικά νωρίς, 30/6, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες βέβαια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παραίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ούτε μερικές εκλογές-αρχαιρεσίες και δεν θέλαμε να παραμείνουμε περισσότερο τουλάχιστον σ’ αυτό τον θώκο.

Όσον αφορά τη χρονιά που πέρασε, να πω ότι έχει δυο ‘διαβάσματα’. Το ένα λέει ότι η ομάδα τερμάτισε πρώτη και έχασε το πρωτάθλημα στην διαφορά των τερμάτων, με ότι συνέβη στις τελευταίες αγωνιστικές και το δεύτερο για μας, που αισθανόμαστε μη ευχαριστημένοι αν όχι απογοητευμένοι, γιατί πιστέψαμε στο πρωτάθλημα και πιστέψαμε στην άνοδο. Όποιος θέλει να είναι ευχαριστημένος με τη δεύτερη ή την τρίτη ή την πέμπτη θέση ή στην ισοβαθμία, μπορεί να το κάνει. Εμείς δεν αισθανόμαστε έτσι. Δεν ξεκινήσαμε για πρωτάθλημα, δεν είχαμε τις δυνατότητες να κάνουμε πρωτάθλημα, το είχαμε πει απ’ την αρχή. Όπως όμως προέκυψε μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, φτάσαμε κοντά, δεν ευτυχήσαμε να το πάρουμε και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη θέση που κατέλαβε η ομάδα.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ηρακλής Ψαχνών-Αμβρυσσέας Διστόμου 4-1

Εμείς θα μπορούσαμε με τις καταστροφές του Αυγούστου να ‘χουμε φύγει απ’ την ομάδα, γιατί βλέπαμε τι γίνεται πριν την πανδημία. Με την καταστροφή που έγινε εδώ, τουλάχιστον ως προς τον εαυτό μου έπαθα μια ζημιά που είναι πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ και θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει. Προτιμήσαμε όμως να υπηρετήσουμε την ομάδα, πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρουμε όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, γιατί για το αγωνιστικό κομμάτι δεν είχαμε καμιά αμφιβολία. Η ομάδα ήταν νεοφώτιστη και η παραμονή της στην κατηγορία θα συνιστούσε επιτυχία. Μιλάω για το περασμένο καλοκαίρι.

Γ. Στούπας: ‘Δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με αυτούς τους όρους’

Μείναμε λοιπόν στην ομάδα, πήραμε αυτό που πήραμε. Να πω ότι δεν θέλω να καταφερθώ εναντίον κανενός, ούτε υπέρ, πέρα από κάποιους ανθρώπους που οι περισσότεροι είναι εδώ, που βοήθησαν όσο μπορούσαν και δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά, δεν υπάρχει λόγος. Την ομάδα λοιπόν, την παραδίδουμε αυτή τη στιγμή ως πρώτη ομάδα της Εύβοιας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Και εύχομαι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Όσον αφορά τον εαυτό μου, η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη και ασυζήτητη. Δεν ήρθα να συζητήσω κάτι.

Πρέπει να πω και για τους παίκτες και για τους προπονητές, ότι έκαναν τα πάντα. Δεν μπορείς να μηδενίσεις τα πάντα. Κάναμε ένα άθλιο παιχνίδι στην Αγριά, χάσαμε ένα πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορείς να τα μηδενίσεις όλα.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Θησέας Αγριάς-Ηρακλής Ψαχνών 3-1

Μην ξεχνάτε ότι όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, εμείς πήραμε οκτώ παιδιά απ’ το τοπικό, απροπόνητα και κάποιοι μας λέγανε πως θα πέσουμε και ‘που πάτε;’. Όλα αυτά τα παιδιά λοιπόν, προσπάθησαν για το καλύτερο. Μέχρι κει άντεξαν. Παρόλα αυτά προσέφεραν ότι είχαν και δεν είχαν. Μέσα από μια πίεση που τους ασκήθηκε, μέσα από άγχος, μέσα απ’ τον πρωταθλητισμό που δεν είναι εύκολο πράγμα, να πάρεις παιδιά τον Μάρτιο και τον Απρίλη και να τα βάλεις στον πρωταθλητισμό. Παρόλα αυτά η ομάδα ήταν ανταγωνιστικότατη. Για τους έξω από δω είναι και επιτυχημένη. Σας επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν αισθανόμαστε έτσι.

Γ. Στούπας: ‘Αυτό το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί & να τελειώσει’

Ηρακλής Ψαχνών: ‘Αιχμηρή’ ανακοίνωση για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Να πω για τον προπονητή, γιατί του το οφείλω, ότι έκανε τα πάντα. Έφερε τον Ηρακλή σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Προσέφερε στο ποδόσφαιρο. Είναι χαρισματικός και του αξίζει και για την προσφορά του και όχι όσον αφορά την εντοπιότητα, γιατί δεν επιλέχτηκε για λόγους εντοπιότητας. Επιλέχτηκε για λόγους αξίας. Το οφείλω να το πω για τον Θανάση.

Και το τρίτο κομμάτι για το οποίο νομίζω ότι πρέπει να ‘μαστε περήφανοι, είναι το θέμα των ακαδημιών. Ζήσαμε την προηγούμενη Παρασκευή μια πολύ συγκινητική βραδιά, που ήτανε μια βραδιά για τους γονείς, για τον εθελοντισμό, για τα ίδια τα παιδιά. Θεωρώ ότι αυτό δεν πρέπει να χαθεί ποτέ και πρέπει να αναπτυχθεί. Με όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν, με όλες τις ατέλειες, σε χιόνια και βροχές εκεί κάτω, παρόλα αυτά νομίζω ότι αυτό το κομμάτι, η νεολαία δηλαδή, γιατί από κει αντλείς το μέλλον σου, από κει φτιάχνεις νέους φιλάθλους, από κει υπάρχει η συνέχεια μιας ομάδας.

Γ. Στούπας: ‘Λίγος τόνος αισιοδοξίας σε ένα νεκρό τόπο’

Ηρακλής Ψαχνών: Γιορτινή τελετή λήξης Ακαδημίας! (photos)

Πέρσι μιλάγαμε για ένα μπάτζετ 200 χιλιάδων. Το κάναμε 170 και αν τελείωνε η σεζόν, με τους μήνες που δεν παίξαμε, δεν θα ξεπερνούσαμε τις 130 χιλιάδες. Και υπήρχανε υποσχέσεις και δεσμεύσεις, οι οποίες δεν τηρήθηκαν, από πάρα πολύ κόσμο. Μας έκανε να κάνουμε ένα πολύ φτωχό μπάτζετ. Είμαι σίγουρος ότι αν είχαμε ακόμα 10-20 χιλιάδες μπάτζετ, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα με διαφορά και μπορεί αυτή τη στιγμή η ομάδα -και είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό- σήμερα που μιλάμε θα ήταν στη Β’ Εθνική. Το πρόβλημα για μας ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα και όχι να παίξουμε τα μπαράζ. Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η ομάδα το ξέρουν εκτός των Ψαχνών και το πόσο μας θέλανε, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Να ξεκαθαρίσω ότι τόσο όσον αφορά τα παιδιά αλλά και σε ότι αφορά εμένα, δεν φεύγουμε ως αποτυχημένοι, ότι απογοητευτήκαμε και φύγαμε. Ο λόγος της παραίτησης είναι ότι δεν μπορούμε άλλο. Η διοίκηση για όσους δεν το έχουν καταλάβει δηλαδή, γιατί κάποιοι μάλλον δεν το έχουν καταλάβει, είναι ευθύνη και δέσμευση. Είναι ωραία εδώ πέρα να λέμε και μόλις βγαίνεις από δω πέρα μένεις μόνος σου. Δυο-τρεις άνθρωποι να τρέχουνε. Άλλος λοιπόν μπορεί να πάρει την ευθύνη. Δέκα χιλιάδες κόσμος είμαστε, μπορούν να το κάνουν θαυμάσια. Δεν είμαστε ούτε ισόβιοι, ούτε αιώνιοι, μ…κες είμαστε. Συγνώμη για την έκφραση και δεν πρέπει να την πω εδώ πέρα.

Ηρακλής Ψαχνών: Παραίτηση Γ. Στούπα & πλειοψηφίας ΔΣ

Γ. Στούπας: ‘Να είμαστε ανταγωνιστικοί & πρωταγωνιστές’

Δεν υπάρχει λοιπόν η διάθεση για δέσμευση και ευθύνη. Είναι ευθύνη και μεγάλη μάλιστα. Είναι ωραία να λέμε λογάκια και να θα βρούμε επιχειρηματίες και να βρούμε τον δήμο και να βρούμε την αντιπολίτευση. Στην πράξη, τα ίδια. Λέω λοιπόν ότι σ’ ότι αφορά τον εαυτό μου και με όλους όσους έχω συζητήσει, δεν υπάρχει θέμα ούτε να κάνω παιχνιδάκια, ούτε να κάνω εκβιασμούς. Κάποιες φορές μπορεί να το ψιλοκάναμε, γιατί ακόμα υπήρχε φως και ζωή. Εδώ δεν υπάρχει ζωή. Πιο πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι, παρά οι ενδιαφερόμενοι. Τι να συζητάμε τώρα; Άμα θες να κάνεις εδώ διοίκηση, δεν θα συμπληρώνεις. Για να ξεκαθαρίσω λοιπόν απόλυτα τη θέση μου, γιατί η γενική συνέλευση εδώ δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Εδώ έχουμε ένα θέμα, αρχαιρεσίες. Υπάρχει θέληση; Υπάρχουν υποψήφιοι; Αυτή είναι η τοποθέτηση μου και θα μου επιτρέψετε να αποχωρήσω κιόλας.

Εύχομαι η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Σας ευχαριστώ πολύ’.

Ηρακλής Ψαχνών: Χωρίς αύριο;

Γ. Ψαθάς: ‘Παρευρέθηκα με καθυστέρηση στην συνέλευση του Ηρακλή Ψαχνών λόγω παρουσίας του Μητροπολίτη’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τ. Ταυταρίδης: ‘Πολύ καλή πορεία, που ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες’

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Σταυρός-Ιστιαία 1-0

Κώστας Λαγός

Άρης Αγίου Ιωάννη: Πραγματοποιήθηκε η ΓΣ στις 30/6

Κώστας Λαγός
-->