BLOGS Α' ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΣΚΑΣΕ Γ' ΕΣΚΑΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΛΕΣ

‘Πύρρειος νίκη’ Μελετίου στην ΕΣΚΑΣΕ! Η επόμενη μέρα στην Ένωση

Σχεδόν 24 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τώρα που έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ”καταλαγιάζει η σκόνη” μπορούν να εξαχθούν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Χάρης Μελετίου ήταν ο νικητής των εκλογών, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό ακριβώς που περίμενε ο πρόεδρος. Αναμφίβολα, περίμενε μια πιο εύκολη επικράτηση και όχι μια μάχη που θα κρίνονταν στη μία ψήφο.

Πόσο μάλλον, που την επόμενη μέρα, στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης φαίνεται να υπάρχει έντονη παρουσία μελών οι οποίοι υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ανδρέου.

Ο πρόεδρος εκλέγεται διαρκώς από το 1995 και αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα ενασχόλησης με το τοπικό μπάσκετ είναι λογικό να έχει δημιουργήσει κορεσμό.

Η νίκη αναμφίβολα άφησε στον πρόεδρο και μια πικρή γεύση, καθώς φάνηκε μέσα από τη διαδικασία ότι δεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, έχοντας σημαντικές απώλειες και σε στενούς συνεργάτες, με κυριότερη εκείνη του μέχρι πρότινος γενικού Γραμματέα Γιώργου Βυλλιώτη, που προς έκπληξη των περισσοτέρων, δεν εκλέχθηκε. Η επόμενη μέρα, στην τελευταία κατά πάσα πιθανότητα θητεία του στη θέση του προέδρου, ξεκινάει με αρκετά ζητήματα να παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε βάθος 25 ετών.

Ο Παναγιώτης Ανδρέου από την άλλη πλευρά, παρότι για πολλά χρόνια μέσα στην Ένωση, ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκε ως υποψήφιος και μάλιστα για την προεδρία της ΕΣΚΑΣΕ. Μπορεί να μην τα κατάφερε χάνοντας με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, μπορεί το αποτέλεσμα να του δημιούργησε πίκρα όπως σε όλες τις ομάδες όταν χάνουν ένα ματς στον πόντο, όμως έδειξε πως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα του μπάσκετ στην Ένωση. Δημιούργησε μια ισχυρή ομάδα που τον στήριξε στις εκλογές και μπαίνει στο νέο συμβούλιο με αρκετούς ”συμπαίκτες”.

Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να γίνει απ’ όλους κατανοητό, πως η επόμενη μέρα του τοπικού μπάσκετ τους χρειάζεται όλους και πως η ΕΣΚΑΣΕ στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει την πολυτέλεια για ”νικητές” και ”χαμένους” καθώς το μπάσκετ ανήκει σε όλους και η προσπάθεια που θα γίνει πρέπει να έχει ως γνώμονα το καλό του αθλήματος στην Περιφέρεια.

Το νέο συμβούλιο φέρνει αέρα ανανέωσης, συνδυάζοντας παράλληλα και την εμπειρία. Πέντε συν ένας άνθρωποι μπήκαν στο νέο Δ.Σ. και μαζί με τους πέντε παλιούς μπορούν να συγκροτήσουν μια πολύ καλή ομάδα.

Όπου ”συν ένας” ο λόγος για τον Παναγιώτη Ανδρέου, που μπορεί να κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές, αλλά ξέρει καλύτερα από τον καθένα τη λειτουργία της Ένωσης, έχοντας ενεργό ρόλο από το 1988 έως το 2020.

Πέρα από τις όποιες κόντρες προέκυψαν πάντως στην προεκλογική περίοδο, αυτό που πρέπει να αναγνωριστεί απ’ όλους, είναι πως η χθεσινή διαδικασία είχε επίπεδο και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Σε μια μεγάλη εκλογική μάχη που κρίθηκε στο…τελευταίο σουτ, όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αυτό πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

1944: Ο πρώτος αγώνας στη Χαλκίδα μετά την Κατοχή

eviasports

Ηρακλής Ψαχνών: Συλλυπητήρια ανακοίνωση προς Β. Ταρνανά

Κώστας Λαγός

Στοίχημα: Ποντάρισμα σε combo και τα γκολ της Καμπούρ

eviasports